Anoniman -> RE: Čime čistite nosić? (29.11.2008 15:34:17)
|
oliveradj pita: Kako uspevas da mu ocistis nosic moja se opire najstrasnije u poslednje vreme ne mogu da joj ocistim nego mora neko da je drzi. Odgovor: Prvo vidi prvu porukicu gore, koristim spravu koja se krije iza KLIK OPET, ali sam skinula onaj nastavak koji se stavi u crevo usisivača, nego sam tu gumu stavim u usta i vučem (ne brini neće ti slinci uleteti u usta). Tako više stičem utisa dal mu se nosić "betonirao" pa treba da razredim slince (belim slezom ili marisolom), ili je pogodnije da ih učvrstim (efedrin kapima - to se koristi u konsultaciji sa lekarom). Dok je bio mali postupak je bio sledeći: Surovo, ali mora se. Stavim ga na krevet da leži na leđima, ustvari tako da mu nogice prolaze ispod mog levog pazuha. Tako ne može da me šuta nogama jer su mu noge daleko od mene. Levom nadlakticom mu stisnem desnu rukicu, da ne može ni njom da se otima, a levom šakom mu uhvatim bradu, da bih i glavu fixirala. Desnom nadlakticom mu držim desnu rukicu, i desnom šakom izvlačim slince iz nosa. (ne znam dal si shvatila, da kada držiš dečije rukice nadlakticom, njegove (njene) rukice moraju biti spuštene, uz njegovo (njeno) telo, i ustvari ti samo svojom nadlakticom držiš da ne može da ih podigne.) Moraš da radiš brzo, jer u tom položaju nije lako držati dete dugo. Kad je imao oko godinu dana, isto sam ga spuštala na krevet, popnem se iznad njega i nogama mu pridržim rukice dok rukama radim šta već mora, ali to ipak ne možeš sa malenom bebicom. Sada kada je "odrastao", on stoji ispred mene, mlatara rukama bez nekog reda, ali mi ne smeta u vađenju slinaca, jer zna da ćemu biti lakše kada to odradimo.
|
|
|
|