Anoniman -> RE: Čime čistite nosić? (28.4.2010 12:14:21)
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: Rivana Ja sam isto Luki vadila sa tom pumpicom drao se da ga je mislim celo naselje culo... I Luka isto, ali mi je bilo draže da se dee 5min dok mu izvadim, nego da se dere ceo dan jer ne može da diše. Ja nisam imala milosti po pitanju začepljenog nosa, i nemam i dalje. Slinci se slivaju u grlo, kreće kašalj, a kod Luke već dva puta otišlo i na pluća (naravno, milion puta nije otišlo na pluća). A za sipanje fiziološkog u nos, OTI, ja te skroz razumem. Prvi put sam za to čula ovde na forumu, nikada mi niko uživo to nije predlagao, niti demonstrirao, i mislim da ne bih bila u stanju to da uradim. IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: Jeca RR Ja i sad Luku ovako velikog, čim krene vodim. Neke majke vode tek kad dete dobije temp, ali ja mislim da je tad već "prekasno" za bilo kakvu preventivu i onda kreću lekovi. Da... ali kada bih vodila Luku kod pedijatra svaki put kada sumnjam, dva put nedeljno bismo sedeli kod pedijatra. Meni se ni tvoj, a ni moj recept ne čini dobrim. Ja čekam temp, jer me drugačije pošalju kući iz DZ, a privatnik ga pregleda reda radi i kaže "Ništa to nije, ako dobije temp, zovite me!" IZVORNA PORUKA: Jeca RR ne slažem se. Nas naš dr nikad ne pošalje kući. Pogleda mu grlo, posluša pluća i onda da neku prevenciju ili ako misli da treba da i terapiju. Ne bukvalno čim curne, ali ako mu nos curi 5 dana i vidim da se on muči sa tim to neće proći samo od sebe. Ako dobije temp onda je bakteriološki, a ako ne onda verovatno virus. Prehlada je retka i to obicno mogu sama da zakljucim da je to to. Recimo prosli put kad mu je curnuo nos ja sam procenila da je garant neka bakt jer je nedavno bio bolestan i pio antibiotike. Uradila sam samoinicijativno briseve i bila je bakterija. Prosto, vremenom se majke uigraju, ali kada su bebe male, ma čik nek me pedijatar vrati kući.... ali ovo je sve off topic
|
|
|
|