Anoniman -> Dadilja & baka-deka servis (11.11.2008 8:53:38)
|
Kao što znate, upisala sam Luku u jaslice i bio je više kod kuće nego u jaslicama zbog bolesti. Kako sam radila, neko je morao da ga čuva. Ne bih zalazila u neke detalje - mislim da je dovoljno da kažem da bake nisu mogle. E, onda smo se mama i ja dogovorile sa jednom poznanicom (koja je generacija između mene i moje mame) da, pošto nema posao, da čuva Luku kada je bolestan i ne može u jaslice. A onda sam ja drage moje shvatila da ja sada plaćam i zabaviše i dadilju i da ja to ne mogu finansijski i da je moje dete mnogo mirnije od kada je sa dadiljom. Dete nasmejano, zdravo, raspoloženo... Sve u svemu, Luka ju je iz cuga prihvatio. Tako ja ispisah Luku iz jaslica, i ona je nastavila da ga čuva. Našla mu je u jednom parku nedaleko od stana drugare, njih petoro se igraju svaki dan satima. Nema svađe, baš se igraju. Nosila je fotoaparat da ih slika, pošto sam ja želela da vidim kakva su to deca. I između ostalog sam htela i koju jesenju sliku, jer dok ja izađem sa posla - padne mrak. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Dadilja je jedina osoba iz mog okruženja kojoj mogu Luku uveče da ostavim i da budem sigurna da neće ni pitati gde sam, a kamoli ne zaplakati. Hoće on da ostane kod moje mame, nekada ni ne pita za mene, a nekada zaspe u suzama od muke što me nema. Jel još nekoj od vas dete čuva dadilja?
|
|
|
|