Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 23.4.2010 21:14:11
|
|
|
|
cipiripi
|
jao draga jel mi verujes GROZNO...al nekako sam se kulirala... zeznuli su mi dabl juce i pokazali neki morbidni rizik..pa sam danas bila kod vrhunskih strucnjaka koji su mi objasnili neke stvari... smirila sam se...videla bebu..imala u 14 h kad sam zavrisila sa svim...neverovatan apetit...srecna sam.. nadam se da me vise nista nece traumirati tamo do 38,39 nedelje... srcna sam sto su mi dve drugarice ... eto mog dana
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 23.4.2010 21:19:36
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Petak je za mene pocetako produzenog vikenda jer petkom ne radim (Zato se ubijem od posla prethodna cetiri dana!!!) Tako da sam je iskoristila danasnji divni dan i posvetila ga sebi, posle duze vremena Propisno se nasetala po gradu, napokon otisla u Mango i kupila extra pantalone, broj vece, naravno jer ipak cu raditi do kraja juna... Sve u svemu, dan je bio super, suncan, divota.....
|
|
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 23.4.2010 22:16:12
|
|
|
|
Pilence81
|
Ja sam ustala,popila kaficu sa mm,otisla na kontrolu,bila presrecna jer je sve u najboljem redu po UZ i CTG-U,zatim se setala sa muzicem malo,vratila u stan,obrisala prasinu i istusirala se,sela za komp skuvala sebi ness i caskala na ovom divnom forumu sa trudnjacama.Kasnije mi je muzic spremao rucak,rucali i legla gledala neke Spanske serije na Pinku,dan mi je uglavnom protekao u odmaranju i caskanju na forumu. Sad sam spremila muza za sutrasnji posao,sela da popijem Sprajt i procaskam ovde malo pa na spavanje
|
|
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 23.4.2010 22:20:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Odlična tema! Već nekoliko dana razmišljam kako da napravim temu u koju bi pisale sve trudnice, i dalje mrzim što smo podeljene po tromesečjima, i ovo je divan način! Inače dan... Ustala, peglala goooomilu veša, otišla u radnju i navukla gomilu hrane, onda malo blejala na RR, pa skuvala ručak, pa se zezala sa Lukom, gledali smo dinosauruse na YT, otišli do dr na kontrolu - Luka je ozdravio, pa se malo igrali po dvorištu ispred zgrade dok Luka nije postao definitivno neposlušan i pobegao iza zgrade iako sam rekla da ne sme da ide, a sada se osećam kao skot što sam ga pred svom decom ćapila za ruku i rekla "Sad za kaznu ideš kući!" , onda smo večerali, okupali se, on zaspao, a ja evo... na RR.
|
|
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 24.4.2010 11:50:45
|
|
|
|
draganica
|
Juče mi je bio poslednji dan na poslu, pre porodiljskog bolovanja. Mislila sam da će biti tužniji, a u stvari sam se smejala sama sa sobom kad sam izašla iz zgrade. Tužni su bili đaci, jer im dolazi čudak da me zameni i naravno kolege, jer neće imati ko da ih zasmejava. Meni je onako.... Toliko planiram da uradim u kući i pred porođaj, da mi je laknulo, kao kamen sa leđa. Eto. Danas se bacam na šivenje zavesa, moja bebica će po izlasku iz porodilišta gledati lepe, nove zavese i okrečenu kuću!
|
|
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 24.4.2010 18:13:06
|
|
|
|
Daca88
|
Lepa temica Danas sam ustala ranije nego obicno da bi otisla da dedi dam inekciju.Prima turu inekcija pa sam mu ja danas bila dati jer je medicinska sestra koja mu je davala inekcije-a inace komsinica morala danas negde da ide kod njenih.Inace,ista ta mi je pre oko godinu dana kada je deda primao neke inekcije pokazala kako se daju,pa sam naucila,i vec sam mu davala par puta kada ona nije mogla.E,kada sam dosla kuci,istusirala sam se i vratila nazad u krevet.MM je citao neku knjigu,a ja sam gledala Seranove na tv.Posle je mm ustao i skuvao nam kafu koju smo popili u krevetu.Onda smo se sredili,ja sam namestila krevet,pa smo isli na pijacu i u pekaru.U pekari smo kupili svez pekarski hleb za promenu,jer inace jedemo fidelinkin beli ili polobeli hleb.Na pijaci smo kupovali sanitarije za wc,neku kozmetiku i voce...jaaagodeee ...ogromne,velike,njam,njam. Onda je dosla baka i skuvala nam je rucak,ja sam je zamolila da dodje i skuva,a mi smo isli kod moje trudne drugarice koja se udaje da odnesemo poklon.Posle smo rucali,pa sam ja visila na telefonu caskajuci sa drugaricom koja se porodila pre 3 nedelje.Posle sam oprala sude,pa smo mm i ja legli malo da odmorimo i zaspali smo.Spavili smo tako oko sat-sat ipo,i onda smo popili kafu,pa mi je mm masirao ledja i noge .Odgledali smo jedan film na dvd...Onda smo isli malo prosetati do parka,ali nismo bili dugo jer su krenuli neki oblaci pa smo pomislili da ce pasti kisa,ali nije padala .Ja sam stavila gibanicu za veceru,i sela za komp,a mm se brije,uskoro klopica
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 24.4.2010 23:46:32
|
|
|
|
Pilence81
|
Meni je dan bio citav smoren.Ustala u 6h ispratila muza u Cacak na poso,vratila se u krevet u nadi da cu zaspati al nista od toga,ustala nisam se ni umila litila se krpe i uradila generalku stana do 09h,zatim oribala citavo kupatilo,okupala se i skuvala kaficu,sela za komp i citala na RR poruke.Zatim dan provela od kreveta do kompijuterske stolice,padala je kisa pa nisam nigde izlazila.A moj muzic mi bas falio danas,raspolozenje mi je bilo blagi uzas Sad sam oribala plocice u kuhinji,one su jedine ostale danas ne sredjenje,i to ih ribala Domestosom koji me je "naterao" na WC solju Jos malo pa cu u krevet da prespavam ovaj smorni dan dok mi moja ljubav ne dodje
|
|
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 29.4.2010 13:33:38
|
|
|
|
nala
|
Super je temica. Javicu se kasnije malo sam umorna.
|
|
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 29.4.2010 14:49:42
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Evo ove poslednje trudnicke dane provodim staticno ... pa tako da i ako odem u setnju to je jako kratko jer me kukovi odvale polse 10 minuta setnje... Danas sam resila da se ofarbam ..da budem lepa kad dodje moja bebana, al nikog jutros da me ofarba, pa sam morala sama! Sedela malo na terasici na suncu ..uff kako lepo vreme.... a onda lepo usisala i sredila citav stan mm bi me zadavio da zna al sta cu ..ne bih sad da zivkam mamu da mi sredjuje stan.... Zato je sad sve lepo sredjeno i cisto i spremno... jedino ako se beba ne predomisli pa ostane u stomaku jos 10 dana
|
|
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 29.4.2010 15:09:15
|
|
|
|
liliana
|
Moji trudnički dani su bili... Do 15 nedelje- prelepi-bila sam kuči, uživala, mužič me mazio, pazio... Od 15 nedelje do kraja trudnoče bila sam u bolnici u BG. Svi dani su mi bili grozni, isti...Sestre te bude u 5h, zatim spremačice drndaju po sobama, onda doručak, vizita, ručak,merenje temperature i pritiska, večera, opet merenje pritiska... Ja moram striktno da ležiom, smem samo do kupatila i nazad, ne smem da sedim, čak ni kad jedem ne smem da sedim... Okružena gomilom nepoznatih osoba; pored mene se žene smenjuju, dolaze i odlaze, a ja čekam "da padne plafon"... Beskrajni telefonski razgovori sa MM koji je daleko, i svi moji su daleko, pa nemam posetu svakog dana...Radost vikenda kada dolazi MM, radost kada mi dolazi brat i mama... Znala sam da moram da budem hrabra zbog moje bebe. Bilo mi je jako teško. Ono što je trebalo da bude nešto najlepše u mom životu bilo je nešto najteže... Ipak, sada kad pogledam moju malu princezu-znam da je vredelo ... Ali i sad se rasplačem kad se setim moje trudnoče...
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 29.4.2010 16:25:53
|
|
|
|
botabal
|
Lepa tema.. Jutros sam odvela sina u vrtic,pa posle obisla neka radnjice u potrazi za novim majicama (meni,naravno :))..Kupila dve u H&M i jednu u Benettonu..Onda do prodavnice po hranu,navukla dve kese povrca i voca .. Spremila rucak,spakovala cisti ves,spremila za peglanje,ukljucila jos jednu turu vesa da se pere,i sela pola sata za komp..Onda po Balsu u vrtic,malo smo odmorili popodne.. Sad su Balsa i tata otisli do grada,a ja krecem u kuhinju da perem sudove i ocistim preostali haos..
|
|
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 2.5.2010 11:56:09
|
|
|
|
botabal
|
Evo,opet ja- juce nam je bio divan dan..Bili smo celo pre podne na plazi,Balsa se cak i kupao(otvorio sezonu:)),MM je pecao,ja sam uzivala u suncu, moru i plavetnilu.. I koliko trudnica sam samo videla .. Popodne smo spavali(umorila nas plaza :)).. A uvece nam navratili neki prijatelji..
|
|
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 2.5.2010 12:04:49
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: botabal Evo,opet ja- juce nam je bio divan dan..Bili smo celo pre podne na plazi,Balsa se cak i kupao(otvorio sezonu:)),MM je pecao,ja sam uzivala u suncu, moru i plavetnilu.. I koliko trudnica sam samo videla .. Popodne smo spavali(umorila nas plaza :)).. A uvece nam navratili neki prijatelji.. draga jel već može da se kupa u moru?
< Poruku je uredio dunja -- 2.5.2010 12:05:20 >
|
|
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 2.5.2010 19:34:51
|
|
|
|
botabal
|
Ovde moze(zivimo u Italiji)..Ovih dana je mala temperaturna razlika izmedju vazduha i vode,pa je jako prijatno.. Juce je bilo prelepo,toplo i suncano celo prepodne.. Inace,prosle godine smo se prvi put kupali 11.maja na plazi u Kopru..Toliko je bilo toplo,da sam MM-u kasnije mazala kiselo mleko na ledja.. ..skroz je izgoreo.. Danas je vec druga prica-kisa pada celi dan..Ali cim grane sunce,mozemo na plazu..
< Poruku je uredio botabal -- 2.5.2010 19:38:11 >
|
|
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 2.5.2010 21:57:13
|
|
|
|
JULIE
|
Radno,radno,radno Ceo dam sam ribala,glancala i prala po kuci
|
|
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 2.5.2010 21:59:28
|
|
|
|
cipiripi
|
ti to da sto pre dodje ???? moj dan... ustala u 13h...naspavala se kao COVEK , doruckovala..spustila se sprat nize blejala ceo dan sa muzem, i sad dosla u sobu to je moj dan ijaooooooooooo daaaaaaaaaaa najvaznija stvar KAKILAAAAAAAA SAMMMMMMMMM STO JE JAKO VAZNO POSLE OPERACIJE
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 2.5.2010 22:02:39
|
|
|
|
JULIE
|
Zenceeeee Bravo za kaku Kako si mi,kako bebce?
|
|
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 2.5.2010 22:04:26
|
|
|
|
cipiripi
|
super je sve hvala Bogu
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 4.5.2010 12:41:35
|
|
|
|
bojanica7
|
cipiripi, drago mi je da je beba super. sve ce to biti u redu. a bas mi je zao sto si se napatila ;( ovako > danasnji dan je kul, imala mnogo posla, i sad nesto prevodim za ispit, i u jednom momentu jede mi se palenta, ili kako mi u banatu volimo da kazemo, kulja. skuvam je i nije mi se dopala posto je bezukusna. nista, malo sam patila za domacim kukuruznim braznom koje je duplo vece od kukuruznog griza i ukusno je... i nista, doruckujem netso reda radi i odjednom kao bas bih mogla gomboce, iliti knedle sa sljivama. i setim se da imam u zamrzivacu frikomove. njam njam. divota. napravila sam preliv od griza i secera i preedivno je ;) eto, tako da , kad vam se jedu, a mrzi vas da pravite a vi u radnu i frikomove ;) sad sam mirna neko vreme inace, provalila sam da to izvoljevanje za hranu cisto prenemaganje *u mom slucaju. dosad mi se nista nije jelo, a sad kao mogla bih ovo joj sto mi se jede ovo .. bla bla . eto to sam ja danas dosad radila. :) i molila mm da se ne brije, al evo neposlusnjakovic jedan je otisao i brije se. uf! cmokic za sve vas
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 21.5.2010 20:20:38
|
|
|
|
Pilence81
|
Pored nespavanja i ustajanja na svaka 2h danas mi bebicu bas mucio stomacic i grcevi,citav dan sam je drzala na sisi,povijala,grejala joj stomacic,ljuljala,i neutesno.tek sad je zaspala a ja sela da se javim i vidim sta ima na RR.Bas sam umorna i neispavana i nista mi nije tesko samo da mojoj maloj bude bolje,ovako mi je mucenje da je gledam kako se pati i savija
|
|
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 31.5.2010 22:45:18
|
|
|
|
magnetic
|
Super spavala(obzirom da me uglavnom probudi bol u ledjima) Ustala,doruckovala,peglala pelene popila kafu(nizak mi pritisak ovih dana) okupala se,sredila i otisla u skolicu za trudnice. posle toga malo kod mame i sada me evo kuci uz RR i TV
|
|
RE: Vas trudnicki dan izgledao je - Kako? 3.6.2010 15:34:26
|
|
|
|
Daca88
|
Ja sam danas spavala do 10h,ustala popila kafu i pojela strudlu sa makom.Posle sam povracala,tako da kao da i nisam doruckovala. Onda sam nahranila macke,namestila krevet,proluftirala sobu,i spremala ormane,slagala,preslagala,i odlagala... Onda mi je dosla keva i isle smo u kupovinu.Kupila sam trudnicku haljinu,pa jos jednu spavacicu sa dugmicima za dojenje(i sad ih imam 3),pa sam kupila gacice,i paket od 12 carapa onih plitkih letnjih... Keva je kupila za dve majice i pantalonice,malecke farmerice i sandalice na cicak . Bas sam se umorila u setnji i obilazenju,pa smo se vratile taksijem kuci. Kuci smo zatekli baku koja je kuvala rucak keva se obradovala da ne mora ona(odnedavno mi keva kuva),e onda smo rucali,i ja sam opet povracala,pa mi se i to racuna kao da nisam nista ni rucala . Onda sam legla da odmaram,i odspavala nesto kratko,nekih pola sata.Danas sam inace skroz bezveze jer me bas,bas jako boli zeludac ... Sada evo kuckam dok cekam muza da stigne sa posla.Rekla sam mu da nam kupi burek za veceru,pa se nadam da ce barem berek ostati u stomaku,a ne biti izbacen u spoljnju sredinu . Ako ne zapada kisa,muz planira da pokosi travu,a ja planiram da berem visnje(one koje dohvatim stojeci).
|
| Stranica: [1] |
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?