dunja RR
|
Danas mi se desilo sledeće, pa mi recite molim vas, da li je to normalno ponašanje radnice u banci ili sam ja luda? Došla sam u banku da ostavim štednju (došao je i mm i deca, jer i njemu treba da dam ovlašćenje, ali su ostali napolju), odlučila sma da promenim banku, jer mi se čini da su u NLB najbolje kamate. A ne želim novac da držim u kući. Čekala sam najpre ispred, recimo 10 minuta, dok nije izašlo dvoje. Portir je bio napolju, za to vreme, pitala sam ga li trebam da idem kod nekog službenika, a ne na šalt_er, on je rekao na šalt_er, ok, čekam ja. Pusti me on poske 10 minuta, dolazim na šalt_er, radnica kaže, morate kod koleginice sto pored, ne na šalt_er. Koleginica u tom brzinski ustaje, čula je da ima stranku, i nestala je, nema je nkih 10 minuta. Portir mi kaže da sednem. Sela sam. Čekam. Posle nekih 7-8 minuta ulazi novi klijent, pita na šalt_eru za kredit, kažu mu da mora kod koleginice, ali da se zakazuje. Portir mu kaže sedite (ide kod iste žene koju ja čekam), sačekajte da zakažete termin. Ona se u tom vraća, seda za sto, portir je pita da li ja mogu da priđem, ona odmahuje je rukom. Zvoni joj tada telefon, i sa nekim kljentom razglaba 10 minuta. Završava razgovor. U tom neki čovek s''vrata pita da li može u banci da otvori račun za socijalnu pomoć, ona pokazuje rukom portiru da ga se otarasi (čovek koji je pitao nju ne vidi). Portir kaže čoveku, ne otvaramo "takve" račune. Tu ja već čekam nekih pola sata, malo jače. Ona ustaje prilazi meni i ovom čoveku koji je došao nekih 20 minuta posle mene. Pita šta čekamo, ja kažem da želim da oročim deviznu štednju, i ona mi pokazuje da priđem njenom stolu, čovek kaže da želi kredit, da želi da zakaže termin. U tom ona s njim kreće da razglaba, dok ja i dalje čekam, razglabaju nekih par minuta. On joj kaže da želi da zakaže termin za kredit, i ona pita ko je prvi stigao on ili ja, ja kažem ja, on kaže gospođa, misleći na mene. Utom ona više ne zna šta će, toliko želi njega da primi preko reda, a još malo pa je kraj radnog vremenam da li ima procenat od kredita pa se plaši da joj ne zbriše. Bez ikakvog blama, meni kaže da se vratim u hol da čekam, a da on prvi završi kod nje. Retko kada dolazim u takvu situaciju da men neko tako providno pravi budalom, ili ako dođem u situaciju, takva osoba više ne postoji za mene, ukoliko situacija dozvoljava. Pošto ovde nije taj slučaj, svašta sam joj rekla, blago povišenim tonom, čak je i ovaj čovek pokušao da me ubedi da on zapravo već ima zakazano (koji kreten!!), znači i on je krenuo da laže bez ikakvog blama, da bi stigao na red pre mene, ali nije im prošlo naravno, jer sam rekla da nekog drugog prava budalom. ja nisam uopšte iznervirala, samo mi je nekako tužno da postoje takvi ljudi. Portir je naravno ćutao jer ja znao da sam došla sa decom, ihahaj odavno, i vrlo dobro je čuo kada je ovaj čovek posle mene u redu, rekao da tek treba da zakaže termin za kredit) i da oboje očigledno lažu. Zakazala je ona meni na kraju sutra da dođem iako se za oročavanje štenje sve odmah završava, ali joj u mom slučaju treba potvrda o poreklu para (imam iz druge banke ali nisam ponela, njisam znala da treba, kaže ne treba za manje iznose, a uglavnom svi oročavaju manje.) I tako... inače u tu banku dolazim 12 godina već za firmu, sada ne znam da li me prepoznala, zbog maske, ali ona je meni uvek izlgedala kao jedan nafrakani neradnik, za ovih 12 godina, iako nismo imale direktnog kontakta, do sada.
< Poruku je uredio dunja RR -- 23.7.2020 19:29:03 >