Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: mamamikka IZVORNA PORUKA: gae_gr Svaki put kad se najavi poskupljenje osnovnih životnih namirnica u Srbiji, istog trenutka se povuku sve ali sve zalihe istih, isprazne se rafovi i napravi veštački nestašica koja traje sve do poskupljenja, čim skoči cena rafovi su opet puni. Izvini ali to je dezinformacija, ne garantujem za pojedince, ali jako je veliki rizik za trgovine da prikriju robu- kazne su ogromne. konkretno- na najavu nestašice kreće inspekcija da proveri to o čemu pišeš. SVAKI DELIĆ radnji, magacina, komora, ma sve se pretresa, proveravaju se ulazi/izlazi robe i stanje, što traje bukvalno ceo dan. Sasvim druga stvar je što fabrike NEĆE da izdaju robu koja je "deficitarna" sve dok država ne odobri poskupljenje. kod nas ima ulja po 143 din, stiglo je tek juče prvi put, a rafovi su, da, bili prazni. Zašto? zato što su ljudi na najavu nestašice kupovali po 2-3 paketa (15kom/paket),a uljare bile gluve za nove narudžbe. Eto. Bila sam u Merkatoru sedmicu pre poskupljenja. Nisam našla odgovarajuće varalice, nisam našla kozje mleko, ma ništa po šta sam otišla, nisam našla. Iznervirana sam prišla jednoj od zaposlenih teta, a ona je rekla "Sledeće nedelje nam stiže roba pa će biti". Mislim, ne garantujem, da čak i ako ne sklone robu, onda je prosto ne poruče, već čekaju poskupljenje. Kod mene u lokalnoj prodavnici ima ulja iz robnih rezervi, mislim da mi je dadilja rekla da košta oko 140din, max 5l po osobi može da se kupi. Vi ne možete da verujete koliko ulja, brašna, soli i šećera imaju moji baka i deda. Kao da će vojsku hraniti celu zimu. I da, WC papira , valjda da mogu da se obrišu kad sve prethodno navedeno proteraju kroz guzicu. Zaista mi nije jasan taj penzionerski trip. Ja sam pre koji dan kupila litar ulja. Planiram da kupim 2kg brašna, 2kg šećera i 2kg soli. Od mene dosta (ne stavljam zimnicu i ne slavim slavu).
|