minavb -> RE: Problemi u Srbiji (23.4.2010 12:37:05)
|
IZVORNA PORUKA: Mari86 ti ljudi koje oni prozivaju ratnim zlocincima su se borili za svoju drzavu i za narod.. Ne priznajem da smo genocidan narod...i za mene je to teska budalastina i sprdnja da izvines... Ovo je sasvim druga tema i mislim da njoj nije mesto na RR. Postoje brojni geopoliticki forumu na kojima se o tome polemise, pa bih o tome radije tamo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Teska tema u svakom slucaju, oko koje se mnogi ne slazu. Ne znam sta da ti kazem, meni ne smeta da platim participaciju kad treba. Nekako mislim da je to normalno i da to i nije neki izdatak. To za opstinske poslove, nekako mi je logicno da gradjani plate deo oko zamene i izrade novih tabli. Mozes da uplatis njima da ti je oni postave, ili da odes sama kod limara da ti napravi novu tablu sa kucnim brojem, mislim da bi te isto kostalo.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Verovatno opstina nije u budzetu predvidela te troskove pa su morali tako da rese finasiranje zamene imena i brojeva. Zasto su menjali ako nisu morali, e to je druga prica. Dodala bih jos ovo, pre nekih 12-13 godina dok sam isla u srednju, nismo ni imali Novalgetol da damo pacijentima pa su morali da donose. Drenove smo pravili od starih rukavica i urinarnih katetera, i krpili stare hirurske mantile jer nije bilo para za nove. Dobijali smo lekove iz humanitarne pomoci, kojima je istekao rok trajanja. To su bili realni problemi u zdravstvu, ovo sada je pesma! Bebironcic, bas zato sto su pre mnogo godina neki zloupotrebili mogucnost odlaska u invalidsku penziju, sada ljudi kojima je to zaista potrebno ne mogu da ostvare prava na istu. Na zalost, tako je. Znam slucaj zene koja sa 49 otisla u invalidsku penziju jer joj je zbog neke havarije na poslu sluh smanjen za 30%, a eto tvoj tata se muci sa birkoratijom godinama, a zasluzuje penziju. Zena o kojoj pricam, sada ima 76 godina pa racunaj koliko je radila a koliko prima penziju koju ne zasluzuje.
|
|
|
|