bebablue -> RE: Problemi u Srbiji (22.4.2010 16:53:27)
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: Dora Mina, o tim kreditima ne mogu tačno da kažem jer ne znam puno ali znam da ono što je išlo preko konkursa sa biznis planom, to je bilo jako strogo kontrolisano. Nema šanse da se izigra država na taj način, ili ima ali za onog ko može (čitaj: ima nekog ko mu čuva leđa). Sipak storogo kontrolisano. Moj skolski i njegova zena dobili bespovratna sredstva za privatnu patronazu. Renovirali kucu i nazad na biro. Strina moje drugarice predala papire za restoran, umesto toga kupili kamion i sad njen muz vozi po Nemackoj a ona ovde noge u vis i uziva na birou. Niko im ne cuva ledja. Kad smo kod preduzetnika, pored moje skole neki zemunac drzao trafiku. Stalno je visio u kaficu na nasem faxu, muvao studentkinje i prosipao pamet "Eto vi se mucite po vezbama i ispitima, a ja ladim **** bez skole i mlatim pare" Dodje 2000., Dinkic uvede fiskalizaciju i pdv i vrlo brzo je morao da radi on umesto radnika u trafici, a kasnije je trafika uklonjena jer joj po urbanistickom planu tu i nije mesto. Porez mora da se placa i pravila moraju da se postuju. Ko tako radi, ima sansu da nesto i napravi. Vidim pricate i o strucnoj spremi. Meni se svidja zapadnjacki sistem-mozda nemas skolu za nesto, ali ako pokazes volju da ucis i radis, mozes daleko da doguras. Svako ko zeli da radi, treba da dobije sansu i po meni jako dobrih direktora mozes da imas i sa srednjom skolom. Problem kod nas je nemogucnost napredovanja na poslu, kao i to da se ne ulaze u obuku strucnosti kadra koji radi, mogucnosti da se doskolovanjem prebacis na bolji posao i sa vecom platom. Ako nadjes posao, tu si - gde si, cutis i radis, o napretku i stimulaciji da napredujes ni ne razmisljaj, sto se manje trudis bolje ces proci, jer ces manje raditi, a isto zaraditi kao i onaj sto se muci i dokazuje a od suske nista. Radim za pare, a ne zato sto mi se radi, volela bih da se moj rad ceni, da napredujem, al nece da moze.
|
|
|
|