Sanchy -> RE: Ogradica (27.2.2012 23:30:11)
|
IZVORNA PORUKA: Tash Danasnji odgoj se razlikuje po Zakonu o zabrani fizickog i psihickog zlostavljanja dece. To znaci da ne smes nevaspitanom detetu koje se histericno baca po betonu centra grada da kazes da ako se ne smiri nece dobiti sladoled, jer ga na taj nacin psihicki zlostavljas, i mozes u zatvor. Idi na temu, mislim da se zove Moderne metode odgoja, ima jedna prica o baki, decaku, zeni i mladicu. Shvatices sta ti govorim. Inace, ja sam rekla da su ogradice stabilnije od krevetaca. I da, meni ono sto je Ana napisala nije nered. Meni igracke i rekviziti nisu nered vec pomagala u odrastanju deteta. Ali vidim ogromnu razliku izmedju otvaranja ormara, fioka, cackanja TVa, DVDa, bacanja stolnjaka na pod, skakanja po namestaju i sl, i sa druge strane, razbacanih igracaka. U sustini slazem se sa tobom ,samo sto meni i te igracke smetaju svuda po stanu kao sto rekoh u svojoj sobi moze na luster da ih okaci...sto se tice novog zakona ja sam pravnik,upoznata sam,naravno velikim delom se slazem sa njim i nije tuo u pitanju zasto je nekada bilo drugacije nego danas...mene roditelji nikada nisu udarili dovoljno je bilo da me otac pogleda i da budem manja od makovog zrna kada krenem sa nekim ludiranjem to se zove autoritet nista drugo...danasnji roditelji to nemaju,jednostavno im fali...i ako i dalje koriste fizicko vaspitavanje,nemojmo se zanositi da nije tako ipak je ovo Srbija,to ne deluje na decu,jednostavno ne deluje...i opet smo otisli sa teme ali nema svrhe vise pricati o tome vidim da ja imam poprilicno razlicito misljenje o nekim stvarima od vecine zena ovde sto je samo dokaz da sam na pogresnom mestu verovatno,nista drugo...
|
|
|
|