[Obrisana poruka] (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Dečja oprema

Poruka

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (27.2.2012 16:56:24)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Sanchy -> RE: Ogradica (27.2.2012 16:58:59)

Moguce...ali nemojte me prozivati zbog misljenja koje je sasvim na mestu,pre trideset godina je nesto moglo a danas ne moze?!

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (27.2.2012 17:02:23)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Sanchy -> RE: Ogradica (27.2.2012 17:06:26)

Ja sam rekla da je moguce,ali tvrdim da je dosta do roditelja...pa sad videcemo....ako imate nesto za tu ogradicu na sta treba da se obrati paznja prilikom kupovine posto se nista u te stvari ne razumem[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ogradica (27.2.2012 17:07:55)

Sanchy, sačekaj da se rodi pa onda ćeš da vidiš i sama ovo što ti sve mi pišemo. Idu Mara i svatovi...

Sanchy -> RE: Ogradica (27.2.2012 17:10:23)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Sanchy, sačekaj da se rodi pa onda ćeš da vidiš i sama ovo što ti sve mi pišemo. Idu Mara i svatovi...

Videcemo...

Olga75 -> RE: Ogradica (27.2.2012 17:12:31)

hajde sad da pisemo o ogradicama a ne o vaspitanju [sm=smiley1.gif]

lesica -> RE: Ogradica (27.2.2012 17:27:32)

Sanchy,moja ti je preporuka da uzmes standardni 120*60 prenosivi krevetac,taman ce ti posluziti i kao ogradica a kasnije do prelaska u pravi krevet moze da vrlo lepo odmeni drveni krevetac. Mislim poje dete se sa 9 meseci vec preselilo u njega,tj onda kada je pokazala afinitete za penjanjem uz sipke i ispadanjem na glavu [sm=smiley29.gif] a i za non stopnim cukanjem glavice tokom spavanja.Sad joj je sve mekano pa nema modrice[sm=smiley36.gif] mada i iz ovog sada izlazi,ali ipak je nize i prakticnije.

Sanchy -> RE: Ogradica (27.2.2012 17:36:56)

Hvala ti lesice...[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ogradica (27.2.2012 21:44:00)

Danasnji odgoj se razlikuje po Zakonu o zabrani fizickog i psihickog zlostavljanja dece. To znaci da ne smes nevaspitanom detetu koje se histericno baca po betonu centra grada da kazes da ako se ne smiri nece dobiti sladoled, jer ga na taj nacin psihicki zlostavljas, i mozes u zatvor. Idi na temu, mislim da se zove Moderne metode odgoja, ima jedna prica o baki, decaku, zeni i mladicu. Shvatices sta ti govorim.

Inace, ja sam rekla da su ogradice stabilnije od krevetaca.

I da, meni ono sto je Ana napisala nije nered. Meni igracke i rekviziti nisu nered vec pomagala u odrastanju deteta. Ali vidim ogromnu razliku izmedju otvaranja ormara, fioka, cackanja TVa, DVDa, bacanja stolnjaka na pod, skakanja po namestaju i sl, i sa druge strane, razbacanih igracaka.

Sanchy -> RE: Ogradica (27.2.2012 23:30:11)

IZVORNA PORUKA: Tash

Danasnji odgoj se razlikuje po Zakonu o zabrani fizickog i psihickog zlostavljanja dece. To znaci da ne smes nevaspitanom detetu koje se histericno baca po betonu centra grada da kazes da ako se ne smiri nece dobiti sladoled, jer ga na taj nacin psihicki zlostavljas, i mozes u zatvor. Idi na temu, mislim da se zove Moderne metode odgoja, ima jedna prica o baki, decaku, zeni i mladicu. Shvatices sta ti govorim.

Inace, ja sam rekla da su ogradice stabilnije od krevetaca.

I da, meni ono sto je Ana napisala nije nered. Meni igracke i rekviziti nisu nered vec pomagala u odrastanju deteta. Ali vidim ogromnu razliku izmedju otvaranja ormara, fioka, cackanja TVa, DVDa, bacanja stolnjaka na pod, skakanja po namestaju i sl, i sa druge strane, razbacanih igracaka.

U sustini slazem se sa tobom ,samo sto meni i te igracke smetaju svuda po stanu kao sto rekoh u svojoj sobi moze na luster da ih okaci...sto se tice novog zakona ja sam pravnik,upoznata sam,naravno velikim delom se slazem sa njim i nije tuo u pitanju zasto je nekada bilo drugacije nego danas...mene roditelji nikada nisu udarili dovoljno je bilo da me otac pogleda i da budem manja od makovog zrna kada krenem sa nekim ludiranjem to se zove autoritet nista drugo...danasnji roditelji to nemaju,jednostavno im fali...i ako i dalje koriste fizicko vaspitavanje,nemojmo se zanositi da nije tako ipak je ovo Srbija,to ne deluje na decu,jednostavno ne deluje...i opet smo otisli sa teme ali nema svrhe vise pricati o tome vidim da ja imam poprilicno razlicito misljenje o nekim stvarima od vecine zena ovde sto je samo dokaz da sam na pogresnom mestu verovatno,nista drugo...

Anoniman -> RE: Ogradica (27.2.2012 23:37:24)

Nisi Sanchy na pogrešnom mestu, samo treba da se porodiš pa da kad beba počne da raste sve to ponoviš. Ako i tad budeš imala isti stav onda je to druga priča. Ali sumnjam jer znam koliko su se moji kriterijumi promenili. Neki se pooštrili, neki se olabavili al uglavnom jedno je da misliš kako ćeš ti a drugo je praksa, veruj mi! Nisam ti rekla da treba da menjaš mišljenje nego da ne budeš izričita dok se ne porodiš, pa ako i tad budeš tako mislila i to sprovodila - super! [sm=smiley31.gif]

I da ne budem totalno OT: Ove ogradice su najveće: [img]http://www4.slikomat.com/11/0227/34g-Cam-og.jpg[/img]

Imaš ih od različitih proizvođača, i raznih dezena al te su ti najveće i mislim da je razlika između proizvođača minimalna...

Sanchy -> RE: Ogradica (27.2.2012 23:46:20)

Uvek sam bila covek od reci zato me valjda i postoju u okruzenju a i bez dlake na jeziku[sm=smiley36.gif] ,a videcemo i ako sam stroga (kad me vidis uplasis se[sm=smiley36.gif])mozda se to promeni [sm=smiley1.gif]mada stvarno cu se truditi svim silama da bar to otvaranje fioka izbacivanje stvari,pentranje po stolu,svlacenje stolnjaka stvarno ne dozvolim,veruj mi ne mogu to ma ni da gledam kad odem kod nekog u goste sa takvom decom i uopste mi nista tu nije simpaticno ni smesno...hvala na slici,lepo izgleda i ta ogradica

Anoniman -> RE: Ogradica (28.2.2012 8:15:14)

Sanchy nekako mi se namece osecaj da sam pogresila sto sam prokomentarisala neke tvoje misli , moje misli su bile zatrovane nekim mojim iskustvom i sebi sam dala za pravo da tvoje razlicito na neki nacin proglasim smesnim . Izvini , ne znam odakle mi takva drskost da uopste uzimam u obzir da ti kao mama mozes da pogresis sa svojim detetom .
Izvini jos jednom [sm=smiley1.gif]
Sto se ogradica tice , ja sam za Petru uzela prenosni krevetac iz razloga sto smo cesto putovali pa smo ga imali i za tu opciju . Njen je bio stabilan ali je posle nekog vremena izlazila tacnije iskakala iz njega . Ovde je neko spomenuo da Bertoni prenosni k. nisu stabilni to sam zapamtila . One rucke koje se nalaze na ogradicama sam takodje ovde na forumu procitala da nemaju nikakvu funkciju , deca ih pokidaju ili ih ne primecuju . Eto [sm=smiley1.gif]

Sanchy -> RE: Ogradica (28.2.2012 12:20:51)

IZVORNA PORUKA: ribizla

Sanchy nekako mi se namece osecaj da sam pogresila sto sam prokomentarisala neke tvoje misli , moje misli su bile zatrovane nekim mojim iskustvom i sebi sam dala za pravo da tvoje razlicito na neki nacin proglasim smesnim . Izvini , ne znam odakle mi takva drskost da uopste uzimam u obzir da ti kao mama mozes da pogresis sa svojim detetom .
Izvini jos jednom [sm=smiley1.gif]

Nista,nista,znala sam da je u pitanju greska roditelja u vaspitanju tako da mozda i ja pogresim sa svojim videcemo[sm=smiley36.gif]mislim kad je vec greska a niko od toga ne moze da pobegne pa ni ja...

Sanchy -> RE: Ogradica (28.2.2012 12:23:34)

IZVORNA PORUKA: ribizla
Sto se ogradica tice , ja sam za Petru uzela prenosni krevetac iz razloga sto smo cesto putovali pa smo ga imali i za tu opciju . Njen je bio stabilan ali je posle nekog vremena izlazila tacnije iskakala iz njega . Ovde je neko spomenuo da Bertoni prenosni k. nisu stabilni to sam zapamtila . One rucke koje se nalaze na ogradicama sam takodje ovde na forumu procitala da nemaju nikakvu funkciju , deca ih pokidaju ili ih ne primecuju . Eto [sm=smiley1.gif]
A za ove informacije ,hvala ti,[sm=smiley1.gif]

jance -> RE: Ogradica (28.2.2012 12:42:17)

jel neko nekad video okruglu ogradicu mozda?
sad pricam sa sveki, posto je majstor poceo bukvalno da se kotrlja po krevetu i vise nema tih jastuka koji bi ga uspeli zadrzati koliko vidim, kaze ona kako bi bilo dobro da kupimo onu okruglu ogradicu, ja je gledam : okruglu? koliko god da sam gledala po radnjama ja ama bas nigde okruglu nisam videla. kaze: ove cetvrtaste su ti skupe, one okrugle su jeftinije.... jesam li ja to nesto propustila?

da a sto se diskusije tice, ja glasam za prenosivi krevetac koji se moze koristiti kao ogradica... cena jednog obicnijeg prenosivog krevetca je ista ko i za ogradicu a visefunkcionalno je...

Anoniman -> RE: Ogradica (28.2.2012 12:50:16)

IZVORNA PORUKA: jance

jel neko nekad video okruglu ogradicu mozda?
sad pricam sa sveki, posto je majstor poceo bukvalno da se kotrlja po krevetu i vise nema tih jastuka koji bi ga uspeli zadrzati koliko vidim, kaze ona kako bi bilo dobro da kupimo onu okruglu ogradicu, ja je gledam : okruglu? koliko god da sam gledala po radnjama ja ama bas nigde okruglu nisam videla. kaze: ove cetvrtaste su ti skupe, one okrugle su jeftinije.... jesam li ja to nesto propustila?

da a sto se diskusije tice, ja glasam za prenosivi krevetac koji se moze koristiti kao ogradica... cena jednog obicnijeg prenosivog krevetca je ista ko i za ogradicu a visefunkcionalno je...

Poslednju okruglu ogradicu sam videla na mojim slikama kad sam bila beba. Čini ni se da su tad sve mrežaste ogradice bile okrugle. Sad ih nema...

Olga75 -> RE: Ogradica (28.2.2012 12:50:33)

moj brat je imao okruglu ali on je rodjen '82 ge [sm=zmeden.gif]
i ponovo , necemo o vaspitanju i o tome ko je ovakav i onakav jer mu deca otvaraju fijoke
dete je dete
a ogradica je ogradica
ima citav forum o vaspitanju

Anoniman -> RE: Ogradica (28.2.2012 12:54:01)

Okrugle su jeftinije jer su polovne al matore koliko i mi[sm=jezicek.gif]

jance -> RE: Ogradica (28.2.2012 13:01:43)

[sm=smiley36.gif] da, mozda je na to u stvari i mislila na kraju... sad ja nesto naprezem vijuge pa ko da se secam da sam i ja imala neku okruglu onako belo-zutu ogradicu, secam se sa slika.. znaci ima tome onda i skoro 30 godina.. auuu

Ivanka 75 -> RE: Ogradica (28.2.2012 13:02:34)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

moj brat je imao okruglu ali on je rodjen ''82 ge [sm=zmeden.gif]
i ponovo , necemo o vaspitanju i o tome ko je ovakav i onakav jer mu deca otvaraju fijoke
dete je dete
a ogradica je ogradica
ima citav forum o vaspitanju

Xa xa xa [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Moje dete i ja "delimo" 3 fioke u kuhinji, ja u njima držim šlagove, pudinge, vanile, prašak za pecivo i razne druge kesice a Iva igračice, kockike, kašičice i sl.
I ooooooodlično nam je!
Ja kuvam ona vršlja po tim trima fiokama[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
A što se ogradice tiče, mi smo je kupili tek kad je napunila 10 meseci i to je bio čist promašaj. Bilo joj ej zanimljivo da uđe u nju, malo se poigra pa napolje. Čak ni to što smo je držali napolju, na travi nije pomoglo da je zavoli. Bila joj interesantna ali da u njoj provede duže vremena nije htela.
Ja sam bila protiv ogradice ali ipak je kupismo. Sad je kod kumova, kumče je obožava.
Mislim da ogradicu treba početi koristiti čim dete počne malo da sedi ili samo da se igra. U to vreme je već počelo proleće pa smo non-stop zujali napolju pa nam ogradica došla kao suvišan komad nameštaja. Bilo je leto, u kolica napolje, spava u kolicima, jede u kolicima u dvorištu, kad ej u kući, na podu na ćebetu se igra okružena jastucima, penje se po nameštaju, ustaje, puže takav je bio svaki dan... A onda je oktobra prohodala... I ogradica je našla nove vlasnike, sa naše terase se preselila kod kumova u dnevnu sobu.

Lu -> RE: Ogradica (28.2.2012 13:06:09)

ja glasam za prenosivi krevetac koji se moze koristiti kao ogradica... cena jednog obicnijeg prenosivog krevetca je ista ko i za ogradicu a visefunkcionalno je...

Takođe, mi smo naš koristili kao osnovni krevetić, putni krevetić i ogradicu 3u1[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Ogradica (28.2.2012 13:08:59)

[sm=smiley36.gif] da, mozda je na to u stvari i mislila na kraju... sad ja nesto naprezem vijuge pa ko da se secam da sam i ja imala neku okruglu onako belo-zutu ogradicu, secam se sa slika.. znaci ima tome onda i skoro 30 godina.. auuu

U mom slučaju i više od 30 [sm=jezicek.gif]

nenja22 -> RE: Ogradica (28.2.2012 13:47:38)

da i moja je bila okrugla i sa velikim onim rupama na mrezici, zato je mama i izbacila iz kuce tamo negde kad sam imala devet meseci i u poteri za igrackama, za malo naglavacke izletela, veruci se po tim rupama [sm=smiley36.gif]

prenosivi krevetac, taman 3u1 [sm=smiley1.gif] tj. malo vise 2u1 u nasem slucaju, za igranje i odlaganje igracaka, spavanje sa mamom i tatom je ipak nezamenljivo...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>