RE: Ogradica (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Dečja oprema

Poruka

nenja22 -> RE: Ogradica (26.2.2012 15:21:42)

hm, sto se kaze dace bog (ili ko god vec) videces...i sa normalno aktivnim detetom ti koliko god velika ogradica bila, tesko ce biti dovoljno velika, a da igracke ne budu okolo po kuci...sem ako neko stalno ide i skuplja...ali to je vec stvar izbora i prioriteta [sm=smiley1.gif]

ali ako ti je velicina bitan faktor, mozes da razmislis o prenosnom krevecu u funkciji ogradice, oni su duzi, a sirina je malo manje od metar (takav je bar nas, koji sluzi kao ogradica)

MASHKA -> RE: Ogradica (26.2.2012 16:48:58)

mi imamo onu najveću, četvrtastu play station i super je! dete divlja unutra a ona je još uvek kao nova.
Kada je bila manja htela je unutra da sedi po 30 minuta, a sada sa 17 meseci, sama kuka da je ubacim unutra da se igra i tamo je po 1h. živela ogradica![sm=bravo.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Ogradica (26.2.2012 20:28:49)

IZVORNA PORUKA: Sanchy
...zgrozim se kad udjem u stan ljudi koji imaju decu a ono igracke i haos svuda...to je po meni bezveze...

Cekaj da tvoje bebce poraste pa se javi na temu o razbacanim igrackam....

Ja ih skupljam po 15 puta na dan, jer mi smeta haos, pa mi mm kaze da sam blesava jer nema svrhe! U pocetku mi je smetalo vise zbog estetike ali sad samo zelim da prodjkem kroz kucu a da ne nagazim na igracku [sm=smiley36.gif]

A ogradica veca od metar sa metar mislim da nema...i to je ogrooomno, tu mi imamo i nemozemo sad u novom stanu ni da je smestimo nigde [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Ogradica (26.2.2012 20:30:39)

[sm=smiley13.gif]e ako je to najveca ....pa i ja mislim da ce nam dete biti hiperaktivno zbog genetike[sm=smiley1.gif] pa sam htela sto vecu ogradicu jer stvarno 24 sata da gledam u njega i da mi pravi rsum po kuci nedopustivo...zgrozim se kad udjem u stan ljudi koji imaju decu a ono igracke i haos svuda...to je po meni bezveze...svakako ce imati svoju sobu ali dok je jos tako mali htela sam da stavim veeeeliku ogradicu u dnevnu i da budem mirna,imam mesta,ali metar sa metar mu je malo?!Moj suprug je prohodao sa devet..

Maksimalna veličina ogradice je tolika da možeš dete da izvadiš kad sedi na sredini. Da je veća možda bi mogla za kosu ili za uvo da ga izvučeš. A što se tiče dečijih stvari po kući, igračke tu poslednje dolaze na scenu, štošta će ti se uselizi pre toga, al o tom po tom, videćeš kad se porodiš, a tad se i kriterijumi mnogo menjaju pa ti mnogo toga više neće smetati...

Sanchy -> RE: Ogradica (26.2.2012 21:40:26)

IZVORNA PORUKA: MASHKA

mi imamo onu najveću, četvrtastu play station i super je! dete divlja unutra a ona je još uvek kao nova.
Kada je bila manja htela je unutra da sedi po 30 minuta, a sada sa 17 meseci, sama kuka da je ubacim unutra da se igra i tamo je po 1h. živela ogradica![sm=bravo.gif]

A kolika je ta Play station?

Sanchy -> RE: Ogradica (26.2.2012 21:46:28)

Nemam ja nista protiv haosa u njegovoj sobi ali u dnevnoj da jos po ceo dan idem i skupljam igracke...hvala...zato mi treba sto veca pa neka se igra unutra dok je tako mali a da mi bude na oku..za Novu god smo bili sa nekim ljudima koji su doveli i svoje klince od recimo po dve godine,znaci svuda je bio haos,na stolu nije moglo nista da bude ,pice nam je stajalo na ormanu metar od stola a oni su jadni celo vece trcali za onom decom,ne ovo,ne to...i pored svega uspeli su da razbiju neku staklenu vazu...licno,to je prvi i poslednji put da slavim novu godinu sa decom tudjom,a o tom haosu ne znam kako bih vam docarala sebe to vece ako gledate seriju MONK sve ce vam biti jasno...[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ogradica (26.2.2012 22:13:31)

Polako, kad se porodiš, i kako dete bude raslo biće ti jasnije kako stvari funkcionišu. Ne jure sva deca ko muve bez glave ali se ni jedno dete ne ponaša kao pedantna odrasla osoba niti bi to bilo prirodno. Al već ćeš videti kad dođe vreme da ti je trenutni pogled na organizaciju u kući malo romansiran... Jedini način da ti kuća van dečije sobe bude bez dečijih stvari jeste da imaš poseban stan u kome ćeš da primaš goste. Pelene, laže, maramice, igračke, garderoba, knjige, flašice, uvek će negde nešto da ispliva.

Ana RR -> RE: Ogradica (26.2.2012 22:18:42)

A ako budeš imala dete kao što je moje koje neće da sedi i igra se već moraš da ga nosiš, animiraš, trčiš kroz kuću i dubiš na trepavicama, onda si ugasila [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anck Su Nmaun -> RE: Ogradica (26.2.2012 22:22:27)

Nemam ja nista protiv haosa u njegovoj sobi ali u dnevnoj da jos po ceo dan idem i skupljam igracke...hvala...zato mi treba sto veca pa neka se igra unutra dok je tako mali a da mi bude na oku..

Dok ne prohoda, haos ces mozda i moci da kontrolise u ogradici, ali kasnije ,dzaba ti ogradica!

pepeljuga -> RE: Ogradica (26.2.2012 22:27:04)

IZVORNA PORUKA: MASHKA

A kolika je ta Play station?

I ja imam Play station, kazem ti da ne moze ogradica da bude veca, a ne znam ni kako bi tolika ogradica igde mogla da stane. Kao sto neko rece, to vredi samo dok dete ne hoda a posle toga ti ne gine haos. Ja sam ekstremno pedantna po prirodi i kad sam se ja navikla na deciji haos, svako ce! Haos koji pravi tvoje rodjeno dete je najdivniji haos na svetu [sm=smiley1.gif]

MicinaMama -> RE: Ogradica (26.2.2012 22:28:45)

Moja Micka nece u ogradicu ni pod razno....kazu da se na ogradicu treba navici,a ne stavljati kada beba odraste.Ja sam milicu stavila u tor sa 11 meseci i nije htela,plakala je kao luda....Sto znaci cim beba nauci da puze trebalo bi je staviti u ogradicu a to je naj bolje oko 6-7 meseci.Nemojte mi verovati na rec ali tako sam cula i znam da sam zakasnila sa svojim detetom..

Anoniman -> RE: Ogradica (26.2.2012 22:31:31)

Ja sam moju spakovala i pre šest meseci, prvo je ležala i igrala se pa sedela, sad više stoji... Navikla je i voli ogradicu ali i dalje ima svega svuda...

izabella7 -> RE: Ogradica (26.2.2012 22:32:07)

Kod nas je dnevna soba "ogradica" a prava ogradica sluzi za odlaganje igracaka.Do prije par mjeseci se igrao u njoj.Super je stvar dok su manji.Ne smetaju mi igracke po kuci,naucila sam ga da ih zajedno skupimo pred spavanje.Jedino Lego [sm=smiley29.gif] Lego smara...

pepeljuga -> RE: Ogradica (26.2.2012 22:33:48)

Micinamama, pa i nije cudno sto sada nece, sta ce beba od 11 meseci u ogradici kad vec moze sve i svasta da istrazuje po kuci, nije luda da sedi ogradjena [sm=smiley36.gif]
Ja sam V stavljala sa sest meseci, tad je skroz lepo sedeo i poceo da ustaje lagano, ubacila mu gomilu igracaka a tad je jos bio bas malecak pa je imao puno prostora u ogradici, plus je mogao da se podize i drzi za ogradicu, tako je gledao tv u stojecem stavu, bas je voleo da boravi u njoj. Sa 11 je vec uveliko hodao i vise nije hteo u ogradicu.

MicinaMama -> RE: Ogradica (26.2.2012 22:34:44)

Meni je ogradica celi stan hehe...a moje dete zanemari igracke,nego razvlaci papire po kuci metlice,praska,lopatice...moju sminku i nakit hehe...zna sada da otvara police pa mi sve povadi...

pepeljuga -> RE: Ogradica (26.2.2012 22:43:15)

Ista situacija i kod nas, sve sluzi za igru [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ogradica (26.2.2012 22:47:58)

Volela bih da vidim Sanchy izraz lica kad shvati u koje se kolo uhvatila...

pepeljuga -> RE: Ogradica (26.2.2012 22:51:42)

Ma naravno da drugaciji pogled na sve imas dok ne stigne dete, i ja jako volim da sve bude na svom mestu, trudim se da i sada odrzavam koliko god mogu ali to je prosto nemoguce u onoj meri kao kada nemas dete. Tema je ogradica pa dodajmo da ogradica jeste super stvar, makar da u nju strpate sve gomile i gomile igracaka [sm=smiley4.gif]

Anoniman -> RE: Ogradica (26.2.2012 22:57:17)

IZVORNA PORUKA: pepeljuga

makar da u nju strpate sve gomile i gomile igracaka [sm=smiley4.gif]

Mi tu odložimo i dečije plastične stolice kada se ne koriste. [sm=jezicek.gif]

izabella7 -> RE: Ogradica (26.2.2012 23:35:09)

Tash kad rece stolice...[sm=smiley1.gif]

[img]http://www4.slikomat.com/11/0226/3f-Dorian.jpg[/img]

Sanchy -> RE: Ogradica (26.2.2012 23:38:33)

Znaci taj prenosni krevetac je veci od ogradice?Mozda sam dosadna i vidim da se ne slazete samnom ali prosto ne mogu da verujem da su danasnja deca toliko nemirna ...moj suprug je bio nemiran ali u kuci sve je bilo na svom mestu,ja takodje ,da otvaram fioke i vadim stvari iz njih,vazi,sedela sam u krevetcu i igrala se bez da pisnem dok mi se neko ne obrati...roditelji su mi bili strogi a takva sam i ja,ne mogu biti drugacija...a druga stvar ja imam veliki dnevni boravak 40-tak kvadrata koji uopsta nije sredjen tako da bi dete bilo bezbedno u njemu,u pitanju su lampe od kovanog gvozdja ,ogledalo prenosno takodje,stakleni stocici,cupovi...kada sam sredjivala stan nisam razmisljala o detetu uopste i sada ne mogu to da izmenim nikako...znaci radi bezbednosti takodje morace da se navikne na tu ogradicu ili prenosni krevetac zavisi sta je vece...ako sammogla ja moci se i on...Jednostavno danasnja deca su mnoooogo nemirnija nego sto je to bilo ranije stvarno mi nije jasno zasto.ali to i nije tema ovde...gde mogu da pogldam te prenosne krevetce?

pepeljuga -> RE: Ogradica (26.2.2012 23:45:48)

Sanchy, prenosivi krevetac nije veci, on je, kako bih ti rekla, duzi a uzi [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Ogradica (26.2.2012 23:47:36)

znas, sanchy, bebe ne fermaju "mora" ni 5%!
vise volim da mi izbalavi kauc na moje oci nego da place/guce/igra se daleko od mene. i nije ti problem prvih 11 meseci, nego ostatak njegovog zivota. lakse ti je da izmenis stan nego da ga (nedao Bog) vodas po hitnoj jer je srusio stakleni stocic na sebe ili razbio glavu kovanom lampom.
moja tetka nije htela da menja svoj zivot zbog bebe - sad ima sina sa opekotinama od kafe po vratu i torzu.
mislim da ces morati da malko promenis prioritete, navikavaj se jer to dolazi bila ti spremna ili ne.

Anoniman -> RE: Ogradica (26.2.2012 23:48:38)

i da ti ne solim pamet - imas prenosne krevece u aksi, pogledaj njihov sajt
mislim da ima u bilo kojoj bolje opremljenoj bebi radnji

Anoniman -> RE: Ogradica (26.2.2012 23:50:01)

izabella, pa to je "mamut" stolica! jel je deca vole? meni se dopada, mislila sam da je kupim za novu sobicu

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>