Sanja90 -> RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka? (16.8.2013 16:14:52)
|
IZVORNA PORUKA: Natalie018 Drage moje, htela bih da vas pitam kako izgleda stolica bebe koja je gladna? Jel bas jako zelena? Od skoro smo totalno ukinuli dohranu, pa me brine da li dobija dovoljno mleka. I da li stolica, u kojoj nema "belih semenki", kod bebe koja je iskljucivo dojena, znaci da je beba gladna? Bas sam zabrinuta. [sm=smiley13.gif] E da, htela sam jos nesto da pitam.. sta moze da bude razlog sto se ona ponekad toliko bacaka, otima i dahce, place dok je na sisi, tj. imam osecaj kao da bi je rado uzela, ali je muci nesto sa gutanjem. Kad se ovo desi uvek prvo proverim da li imam mleka, tj. da li idu mlazevi (znaci nije problem sa manjkom mleka u tom trenutku). Podizem je da podrigne, a to nekad bude i po 5-6 puta.. i opet joj se nakon toga desava isto. kao da joj se popne kiselina iz zeluca. Inace ne bljucka puno, pa se nadam da nije refluks. Stolica kod gladne bebe je odvratno zelene boje,nesto priblizno spanacu i smrdi odvratno...ne znam kako bih ti objasnila,na zalost imala sam prilike da vidim kod jedne bebe iz moje familije,ne moze se recima opisati. Ako beba ima dovoljan broj mokrih pelena 4-5 u toku dana i cuje se gutanje dok sisa onda nemas razloga za brigu. Pogledaj joj jezik ako je beo onda ima soor pa ne moze da vuce ili su joj poceli grcici. Mozda joj je i nosic zapusan pa ne moze lepo da dise...
|
|
|
|