dunja RR
|
Znam Tizi, rano je pričati o školi, slažem se, samo je kod nas još jedan faktor u igri, a to je ono - ako krene sa 2,5 godine u vrtić, upada kod Savine vaspitačice, koja je jedna toliko, nemam reči da opišem koliko, divna žena. I bili bi smo presrećni da bude i M kod nje. Ali, rešila sam da je upišem, pa ćemo videti, ako svi skupa procenimo (pre svega vaspitačI9 da je ok da krene sa 2,5 u vrtić, tj. da pređe iz jasli, uradićemo tako. Ali to opet ne znači da ide u školu sa 6,5, desi se da dete ostave još jednu godinu u predškolskom ako je nezrelo, što me opet malo plaši, da ne ide sa drugarima u školu, i tako .. Elem, pratićemo i videti šta i kako. Sada prvo da vidim da li će upasti u željene jaslice, nama najbliže, jer S pre 4 godine nije upao, pa smo plaćali neke druge jaslice (daleko od nas), u koje maltene nije ni išao, samo da bi smo čuvali mesto za vrtić. Isplatilo se jer je vrtić u koji ide (u koji sam i ja išla) odličan, ali volela bih da M ipak upadne u ove nama bliže jaslice, a kasnije naravno i pređe u vrtić u kome je sada S. Videćemo ..Ne znam da li je tako na svim opštinama, ali kod nas prioritet imaju braća i sestre. Ja sam u napomeni unela da S ide taj i taj vrtić (koji je vezan za željene jasle), ali je problem što njima po automatiznu izlaze jasle u koje je on išao (praktično i nije išao), ali to nisu jaslice koje mi želimo, pa sutra zovemo upravu da obrate pažnju na to (ja sam danas javila rukovodiocu željenih jasli, bia je ljubazna, sve je skapirala, i upisala M ime, da i ona urgira, jer zaista pripadamo njima, i teritorijalno i po vrtiću u koji S ide). Ako uspemo da im skrenemo pažnju i utičemo. IZVORNA PORUKA: Tiziana Dunja sama ces videti. Jos je mozda rano pricati o skoli. Ona je devojcica i verovatno ce biti zrela sa 6,5.Moje kume dete je rodjeno pocetkom februara. Na testiranju za skolu su im rekli da je za skolu vise nego spreman jer je izuzetno inteligentan, ali da je emotivno nezreo. Medjutim, on je po zakonu morao da krene sa 6,5 sto se ispostavilo kao odlicno jer ta floskula ''''''''''''''''izuzetno inteligentan'''''''''''''''' ,koju po mom misljenju precesto izgovaraju i sad su najednom sva deca genijalci, se ispostavila kao vise nego tacna. Sad je 6.vrazred i ubedljivo je najbolji djak u odeljenju. Na okruznom iz fizike dobio 98 poena, na svim Kengurima unazad do prvog razreda je isao na finalno takmicenje, itd, itd. A sve sam radi. Nikada niko sa njim nije sedeo i radio niti domace, niti ucio sa njim.. tako da je krenuo sa 7,5 to bi za njega bilo nazadovanje..
< Poruku je uredio dunja RR -- 14.5.2020 1:00:51 >