Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 20.6.2018 18:09:10
|
|
|
|
Maraj
|
Ja 3.put konkutisem . I skroz je nepravedno da neko ko konkurise 1.ili 2.put ima prednost nad nama Zato mi se to ne svidja u bg-u jer se nigde ne vodi koj8 put mi konkurisemi. Smatram da ja koja sam konkurisala prosle godine treba da imam prwdnost nad nekim ko konkurise prvi put ove godine. Mislim da me razumetw sta hocu da kazem..
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 20.6.2018 18:15:09
|
|
|
|
mama Jo
|
Naravno da razumemo, i ja se sa tim potpuno slazem. Mi sada 2.put konkurisemo... Prvi put sad cujem za takav nacin primanja u vrtic. Ne znam da li tako funkcionise u svim gradovima ili samo u Nisu.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 20.6.2018 18:32:48
|
|
|
|
MimaKos
|
To proverite jer bi onda bili vi u prednosti u odnosu na recimo mene... ako konkurisete drugi put to onda znaci da mozda vasa deca ne potpadaju vise pod jaslenu grupu, ne znam... i kod nas je do ove godine bilo konkursa svake godine pored liste cekanja, ali su to sada ukinuli... i ja sam bila zapanjena kad mi je rekao.. jedino ko upada pre nas automatski na listu su treca deca i ne znam jos sta mi je rekao, ako se u medjuvremenu upisu na listu cekanja, u slucaju da oba roditelja rade..
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 20.6.2018 18:42:12
|
|
|
|
mama Jo
|
Da, mi ne potpadamo pod jaslenu grupu sada za J, za U da... Ja stvarno ne znam da li to vazi i za NS.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 20.6.2018 18:59:07
|
|
|
|
lesica
|
Hmmm, meni uopšte nije jasan ovaj sistem o kom piše MimaKos... Ono što znam za Bg je to da je najlakše upisati decu u jaslice, zapravo da kreću odmah pošto napune godinicu. Već za stariju jaslenu grupu je problem, a za vrtićki uzrast tj, nakon 2,5 -3 godine (zavisno od toga kad su rođeni i kad spram generacije treba da pređu) je praktično nemoguće uupisati. Naime, te i najmlađe, vrtićke grupe su već dupke pune jaslenom decom koja prelaze, eventualno bude po par mesta po objektu gde mogu da upaaadnu, nekad ni toliko. Primera radi - D jaslena grupa ima 30+ dece, sad kad siđu dole dobiće iz susedne mešovite još 5-6 drugara, samim tim će njegova grupica imati jedno 37-40 deteta. I onda stižemo do problema - gde je još vrtića za svu decu? (ovo je za probleme u srbiji temu)
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 20.6.2018 19:10:52
|
|
|
|
mama Jo
|
Ni jasan, a meni bas nije ni logican takav nacin upisa u vrtic. Tako je i u NS, najlakse je upasti u jaslenu grupu upravo iz razloga koji si opisala. Zato roditelji i najcesce konkurisu sa bebama pa, ako dobije (a velike sanse su da dobiju), ,,cuvaju" mesto placajuci a dete ne ide, bas iz razloga da bi kasnije lakse upisali u vrticku grupu. Za to, eto znam.... A za ovaj sistem u Nisu stvarno nisam do sada cula.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 20.6.2018 19:17:51
|
|
|
|
lesica
|
Znaš kako, ovde se retko gde čuva mesto, nego idu od malena. I to je sve više dece koja dolaze do 7 a idu kući posle 17h... I da, zaista su dupke pune grupe Bar u našem vrtiću. Nema grupa ispod 35 dece.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 20.6.2018 19:20:15
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Kod nas u vrticu nije moglo da se cuva mesto. Bez obzira na placanje.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 20.6.2018 19:23:03
|
|
|
|
mama Jo
|
Mozda se, daj boze, po tom pitanju cuvanja mesta i u NS nesto promenilo... znam da su nasi rodjaci tako uradili sa sinom. I, znam, da su se mnogi zalili, jer dete je na spisku - ne ide, i automatski mesto manje za onoga kome stvarno treba mesto.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 20.6.2018 19:24:54
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Sad je bas poostreno znam da je ranije moglo sad posle mesec dana treba opravdanje zasto dete ne dolazi!
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 20.6.2018 19:25:31
|
|
|
|
lesica
|
IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR Kod nas u vrticu nije moglo da se cuva mesto. Bez obzira na placanje. E da, i ovo. Toleriše se kod nas u vrtiću jedino ukoliko postoji ozbiljno medicinsko opravdanje, i tolerišu jul i avgust kada su odmori/raspust, pa ne prave problem, u suprotnom posle 2-3 nedelje ako se niste javili i najavili, odmah pada zvanje.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 20.6.2018 19:35:40
|
|
|
|
MimaKos
|
Pa mi i upadamo u jaslenu grupu, mali sada ima 4, 5 meseca, tada ce imati god i po, ali oboje radimo i cerkica vec ide u taj vrtic, a to se racuna kao prednost, barem u Nisu... ne znam da li je kod vas situacija drugacija, odnosno da li ste u radnom odnosu oboje, ali znam da u Nisu nema sanse bez veze da se upadne a da samo jedan roditelj radi
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 20.6.2018 20:35:20
|
|
|
|
Maraj
|
MK mi oboje radimo pa nisam mogla dete da upisem u jasle a i sad su nas odbili za vrtic
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 20.6.2018 20:41:42
|
|
|
|
mama Jo
|
I mi oboje radimo... samo sto sam ja sada na porodiljskom, ne znam ima li to veze. U NS je, bez veze, mislim, nemoguce upasti izgleda...
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 20.6.2018 20:46:09
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Mama Jo, kad su vama liste?
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 20.6.2018 21:20:01
|
|
|
|
MimaKos
|
Nemam pojma, mozda je kod vas neki drugi sistem, mada dok ne potpisemo ugovor nista nije zavrseno..
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 25.6.2018 14:45:10
|
|
|
|
Tajana Damnjanovic
|
Da li neko može dapodeli iskustva sa Jaslicama Avantura u Pazinskoj ulici u Beogradu? Vec dve godine zaredom nas odbijaju za drzavne jaslice i nemamo vise izbora...
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 25.6.2018 15:00:22
|
|
|
|
mama Jo
|
IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR Mama Jo, kad su vama liste? Za nedelju dana, 02.07.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 2.7.2018 0:23:18
|
|
|
|
jess021
|
Sutra tj. danas rezultati. Jos uvek sam optimista
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 2.7.2018 5:54:43
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: jess021 Sutra tj. danas rezultati. Jos uvek sam optimista drzim fige
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 2.7.2018 8:05:06
|
|
|
|
Maraj
|
Navijam jako jess i ja sam ovaj put optimista Nama 13.7.izlaze rezultati zalbe. Pocela sam pozitivno da razmisljam. 3 puta nas vec odbijaju
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 2.7.2018 8:08:41
|
|
|
|
mama Jo
|
Drzim nam fige svima 😊
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 2.7.2018 10:50:46
|
|
|
|
mama Jo
|
Nismo primljeni. Poludeh.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 2.7.2018 11:04:09
|
|
|
|
pari
|
Ajoj mama jo Mozete da se zalite? I da li postoji mogucnost upisa u privatni uz subvenciju?
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 2.7.2018 11:08:36
|
|
|
|
Milena18
|
Mama Jo, baš mi je žao. Šta ćete dalje, hoćete li pisati žalbu?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?