RE: Upis u jaslice-vrtić (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Zabavište i čuvanje deteta

Poruka

Rosita -> RE: Upis u jaslice-vrtić (14.4.2018 17:16:33)

Pitacu bas. Hvala drage.

Maraj -> RE: Upis u jaslice-vrtić (18.4.2018 10:15:42)

Od 7.maja krece upis u vrtice.
Nadjoh sad na netu , da je za zaposlene roditeljeod dokumentacije potrebno:

izvod iz matične knjige rođenih (može i fotokopija, bez obzira na datum izdavanja), kao i izvod za svu decu u porodici, ako imate više dece;
potvrda Doma zdravlja da je dete sposobno za boravak u kolektivu;
potvrde da su oba roditelja u radnom odnosu. Potvrde moraju biti zvanične, sa jasno istaknutim nazivom radne organizacije, pečatom, datumom izdavanja i potpisom odgovorne osobe;
za vlasnike preduzeća potrebna je fotokopija rešenja o upisu u registar.
za one koji upisuju treće ili četvrto dete, potrebne su fotokopije izvoda za sve troje, odnosno četvoro dece.

E sad, sta je ova potvrda iz Doma zdravlja? Jeste vi to predavale do sad? Jel ti da je uredno vakcinisano?

lesica -> RE: Upis u jaslice-vrtić (18.4.2018 10:21:13)

Maraj, ne treba sad potvrda iz doma zdravlja.
To tek kad dete kreće u vrtić. Tada ćeš dobiti, pred sam polazak, tj na upisu zvaničnom nakon konkursa,i papir koji dr popuni i iz to izdaje potvrdu.

Treba ti od papira izvod deteta, m4 obrasci iz pio fonda, eventualno kopije lk-a tm i tebe.
Ili ništa od toga, ako elektronski konkurišete. Oni u suštini sad sve vade po službenoj dužnosti.

Maraj -> RE: Upis u jaslice-vrtić (18.4.2018 11:36:10)

Hvala les. Prosli put sam predala elektronski. Odbili su nas. Sad cu ici licno tamo. Imam iz pio fonda te papire za mm i mene. I naravno izvod iz mk.

lesica -> RE: Upis u jaslice-vrtić (18.4.2018 11:44:55)

Maraj, i zahtev za upis u vrtić. Skini sa neta, i popuni kući, da se ne cimaš tamo. Ako nešto zafali, izvadiće oni.

Maraj -> RE: Upis u jaslice-vrtić (18.4.2018 12:00:21)

[sm=smiley31.gif] hvala za info

IvanaSK RR -> RE: Upis u jaslice-vrtić (18.4.2018 13:33:12)

Potvrda iz doma zdravlja je da je dete zdravo i da moze u kolektiv. To se inace nosi i kad dete odsustvuje minimum pet radnih dana iz vrtica... Potvrda za vakcinaciju se nosi prilikom polaska u vrtic.

Maraj -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.5.2018 12:34:06)

Mame krenuo upis, jel predao neko papire? Ja mislim da cemo mi danas otici da predamo.

Dora89 -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.5.2018 12:50:22)

Ja sam juče konkurisala elektronski, stigla mi je poruka samo da je zahtev zaveden, ali ću sutra otići do vrtića da proverim da li je zaista to do njih stiglo.

jess021 -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.5.2018 15:03:44)

Ja sam pokusala elektronski, ali nesto mi ne ide. Kad sam htela sa se registrujem kaze da nalog sa mojim jmbg vec postoji?? A ja se ne secam.
Sutra je poslednji dan, vec vidim kako sa njih dve cekam u redu.

Maraj -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.5.2018 15:22:12)

Jess pa u bg-u je upis od 7. do 18. maja. Zar je u Vojvodini samo jos sutra

Maraj -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.5.2018 18:25:56)

Ja bila....predala.... bice valjda nesto. Ovo je 3.put da konkurisem
Samo me zanima da li ima neko da je primljen a da nije imao vezu...

Ana RR -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.5.2018 18:47:55)

Maraj, ne znam u kom si kraju, ali kod nas je haos što se tiče državnog vrtića. Prvi put kada smo konkurisali nije primljen u naš već u vrtić u susednom naselju. Godinu dana je išao pa smo ga ispisali. Kada smo posle 2 godine opet konkurisali otvoreno su mi rekli da u naš vrtić nećemo upasti ako nemamo vezu. To su mi rekli u glavnom vrtiću gde smo predavali dokumentaciju. Nakon toga smo ga upisali u privatni i srećna sam što je tako ispalo jer je ovaj privatni vrtić nebrojeno puta bolji od državnog. U junu završavamo sa njim i već mi je žao.

Maraj -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.5.2018 20:12:01)

Ana na Novom.Bg smo. Meni je problem sto su nas prosli put odbili
Zalili smo se. I zalbu su nam odbili. Ni jednu soluciju nam nisu dali. Ni jedan izbor. Samo nema mesta i ako smo oboje zaposleni i to je to. Bar da su ponudili neki vrtic. Nista.
Sad sam opet podnela. Ne znam sta da misljm. Ne nadam se mnogo. I jako sam ljuta zbog toga

jess021 -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.5.2018 20:23:40)

Maraj, u Ns je konkurs do sutra.
Veruj mi da nisam stigla ni prijavu da popunim, moracu veceras kad njih dve budu spavale.

Dora89 -> RE: Upis u jaslice-vrtić (11.5.2018 8:18:06)

Bila sam do vrtića da vidim da li je moja elektronska prijava stigla, i kažu mi da je već uveliko obrađena. Ne nadam se puno, jer su svi podaci tačni. Verujem da oni koji konkurišu "peške" (papirologijom) u malim gradovima uspevaju da izmuljaju neke podatke u vezi sa svojim radnim mestima, ako imaju veze. U krajnjoj liniji ostaju privatni vrtići, svakako ćemo se snaći.

A za Beograd je maltene postalo pravilo da je upis u državni vrtić bez veze maltene nemoguć.

AnaTamara -> RE: Upis u jaslice-vrtić (11.5.2018 9:00:06)

Dora, ja sam iz Lo, do ove godine je moglo da se "mulja", da se fiktivno daju potvrde o zaposlenju itd, ali od ove godine ne. Od ove godine svi dostavljaju svu dokumentaciju, ne bitno da li dete ide u vrtic ili tek konkurises, a to je oko 15 papira, uz to da dostavljas uverenje iz Pio fonda, tako da ne mozes nista da uradis ako si nezaposlen. Mene vec boli glava od ganjanja papira.

Maraj -> RE: Upis u jaslice-vrtić (11.5.2018 11:27:46)

Ana Tamara ako imas vezu ni jedan papir ti ne treba. Sve je to farsa za nas "bez veze".
Evo ja opet kazem; jel ima neko na rr da je upisan u drzavni a da nije imao vezu?
Kod mene u okruzenju niko. Samo ljudi s vezim upisuju decu u drzavne vrticd. To je izgleda postala javna tajna

Maslacak15 -> RE: Upis u jaslice-vrtić (11.5.2018 11:42:51)

znam ja[sm=smiley36.gif] Moja kuma. 100% provereno. Zezali su je za pocetak, morala je da pocne da radi u julu a nisu hteli da ga prime pre septembra ali su ga u principu primili ( krenuoo je u spetembru sa 18 meseci. Inace je malo mladji od tvog L ako se ne varam, mart 2016. I cerku pre toga su primli bez veze. U centru na paliluli, kod hale Pionir....Ima puno muvanja to se slazem , to mi je i ona pricala da je evidentno, da ne davim sad ali ona nije imala vezu. Bitno je da su oboje roditelja u radnom odnosu i da rade inace je nemoguce.

AnaTamara -> RE: Upis u jaslice-vrtić (11.5.2018 11:54:16)

IZVORNA PORUKA: Maraj

Ana Tamara ako imas vezu ni jedan papir ti ne treba. Sve je to farsa za nas "bez veze".
Evo ja opet kazem; jel ima neko na rr da je upisan u drzavni a da nije imao vezu?
Kod mene u okruzenju niko. Samo ljudi s vezim upisuju decu u drzavne vrticd. To je izgleda postala javna tajna

Znam samo samohrane majke koje su regularno upisale decu. Ali i njima sad treba brdo papira, komsinici sam juce bila svedok u CZR da sama brine o detetu , iako ima papir. Kod nas u vrtic je upala revizija i nasla 80% laziranih papira. Onda su prvo hteli da donesu Pravilnik da se za svu decu konkurise kao da se prvi put upisuju, onda je nastao haos, koji traje vec 2 meseca, pa su doneli da vec upisana deca ostaju ali mora sva dokumentacija, s tim da je do sada bila potrebna samo potvrda o zaposlenji i prosek plate ( nista se nije proveravalo ) ali sada pored toga treba Uverenje iz PIO fonda o osiguranju, sto je osnovni dokaz da li si zaposlen.

milicicak -> RE: Upis u jaslice-vrtić (11.5.2018 12:11:58)

IZVORNA PORUKA: Maraj

Maraj, ti njega upisujes u vrtic ili u jaslice?
Ja npr. ne znam nikog kome dete nije primljeno u jaslice a mnogi nisu imali vezu ukljucujuci i nas.
Drugo je upis u vrtic sa tri godine, tu zaista ne znam nikog koje upisao dete bez veze u drzavni

IvanaSK RR -> RE: Upis u jaslice-vrtić (11.5.2018 12:19:31)

Milicicak, nasi drugari, zive blizu nas. Prosle godine konkurisali za jasle i odbijeni. Oboje roditelja zaposleni (u drzavnoj firmi). Treba veza i kad su oboje zaposleni[sm=smiley36.gif] naravno, zavisi i od opstine.

milicicak -> RE: Upis u jaslice-vrtić (11.5.2018 12:38:50)

Eto, vidis, ja stvarno ne znam da je neko dete odbijeno za jasle a oba roditelja zaista rade. I sigurna sam da mnogo zavisi od opstine

Milena18 -> RE: Upis u jaslice-vrtić (11.5.2018 12:54:20)

Ni mi nismo imali vezu za jaslice. Ali rekli su nam tada na prvom roditeljskom da je decu u starije grupe gotovo nemoguć upisati jer nema mesta.

Maraj -> RE: Upis u jaslice-vrtić (11.5.2018 13:04:19)

Mi smo prosle god konkurisali za jasle. Odbili su nas i ako oboje radimo. Zalili smo se. I zalbu su nam odbili
Ove godine smo konkurisali za vrtic . L u septembru puni 3god.
I evo ni sada nemamo vezu . Ne nadam se mnogo
Al sam i ljuta zbog toga sto i ako oboje radimo. Ja u drzavnoj mm u privatnoj firmi . I to godinama unazad...ne znamo ishod ovog konkursa.
A znam ljude koji ne rade a primljeni su u drzavni....naravno s vezom.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>