IvanaSK RR -> RE: Upis u jaslice-vrtić (6.3.2018 7:55:08)
|
IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR Sto se tice upisa i privatni vrtic sa subvencijom države da napišem sta je potrebno od papira. Podnosioc zahteva mora imati racun ili da bude ovlasceno lice i da ima onu belu karticu na kojoj je njegovo ime. Ode se u privatni vrtic i oni vam daju papire i kazu sta treba. E sad, ponesto se izmenilo, pa ja nisam dobila prave papir ali su mi dali u 27.marta. Reci ce da odete u Suboticku po odbijenicu. Ukoliko niste konkurisali u drzavnom vrticu mogu da prave problem, ali sam isla kod sekretarice koja mi je to resila. Za to je potreban detetov izvod iz matične knjige rođenih (kopija). Svuda mogu kopije i nije bitno koliko su stare. Sa odbijenicom idete u privatni vrtic, tamo potpisujete ugovor. Sa ugovorom i odbijenicom u 27. marta. Tamo ce trebati 3 kopije ugovora, dve ili tri kopije licne karte, dve ili tri kopije državljanstva podnosioca zahteva, dve ili tri kopije izvoda iz matične knjige rođenih deteta, dve kopije racuna (bele kartice). Treba i prijava prebivališta za podnosioca, ja nisam imala ali nisu pravili problem. Ovo gde sam pisala dve ili tri kopije je zato sto sam nesto kopirala tu kod njih, jurila u susednu zgradu da vidim da li moram otvarati racun ili moze sa ovlašćenjem... U vrticu su mi rekli da treba samo jedna kopija, ali se tamo podnosi dva zahteva, jedan nulti da prime dete u vrtic i jedan finansijski. Ja sam imala kod sebe i svoje i njeno državljanstvo, izvode iz matične knjige rođenih, licnu kartu, karticu-racun, ugovor sa vrticem i odbijenicu. U suštini, nista komplikovano, al dok sam ukapirala da mi treba više kopija nego sto su mi rekli [sm=smiley36.gif] Evo ovde sam detaljno pisala. Ako nesto nije jasno, pitaj [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|