Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 6.8.2013 15:02:09
|
|
|
|
salle
|
nisam sigurna, ali ne mogu, jer kada je bio sam upis, oboje su radili.... oni nemaju pravo da ispisu dete, koliko ja znam... zapravo, i ja sam prestala da radim pre potpisivanja ugovora.... nema sta da brines ;) kada prodje 6 mes bez primanja, imas pravo ponovo na regresiranje, jer su se prihodi promenili
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 6.8.2013 15:08:04
|
|
|
|
Tiziana
|
Sto se regresiranja tice oboje imaju po 20%. Meni dvoje ide u vrtic i za svakog od njih placam po 20% manje. Za potpisivanje ugovora mislim da te vise niko nece ni pitati da li radis ili ne. DO sad si vec nosila onaj neki obrazac M3?M4 ili koji vec. E sad kako to kasnije ide za regresiranje na osnovu plate,to ne znam...moras da pitas. Ja imam regresiranje jedino na osnovu oboje dece koja idu. Cak smo i rekreativnu za sina platili 20% manje,iako ona nije isla.
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 6.8.2013 15:10:13
|
|
|
|
salle
|
znaci na oboje imaju po 20%, jupiiii!!!!
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 6.8.2013 15:15:02
|
|
|
|
blesicakv
|
Cek cek... Salle ti si prestala znaci pre nego sto si potpisala ugovor??? I jesi predavala za regresiranje? Pa koliko si onda placala, jel samo na osnovu jedne plate?
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 6.8.2013 15:20:20
|
|
|
|
blesicakv
|
e pa super. znaci oboje po 20% i plus jedna plata manje, odlicno
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 6.8.2013 15:51:49
|
|
|
|
blesicakv
|
znam da sam dosadna, al sta cu
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 6.8.2013 15:55:33
|
|
|
|
salle
|
pa prvo na osnovi 2 palate, jer idu 2 regresiranja.... tako nesto vec sam i zaboravila, pa sam ja primala novcanu nadoknadu, i mrzelo me da ponovo predajem, pa sam sacekala sl regresiranje, i onda tek na osnovu jedne plate.... dete mi je upisano u maju, krenulo u vrtic u septembru, ja ugovor potpisala polovinom avgusta, a prestala da radim 1.avgusta
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 6.8.2013 22:23:09
|
|
|
|
Tiziana
|
Mislim da nema veze da li je jedna plata ili dve,ako prelazi i samo ta jedna 50 000din,nemate prava na regresiranje...to je malo glupavo.
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 7.8.2013 0:46:48
|
|
|
|
salle
|
IZVORNA PORUKA: Tiziana Mislim da nema veze da li je jedna plata ili dve,ako prelazi i samo ta jedna 50 000din,nemate prava na regresiranje...to je malo glupavo. stavila sam ja link za regresiranje, kao nesto su pomerili skalu, ali malo... prosto je smesno koliko je malo.... i mi kao podstanari imamo pravo na 10%
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 7.8.2013 9:47:02
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Salle i mene su otpustili 15.7. a pre neki dan sam potpisala ugovor u jaslicama i tamo su mi napisali da sam nezaposlena. Muz mi kaze da sam mozda pogresila i da je trebalo da navedem da sam zaposlena. Ja mislim da mi sad ne mogu nista i da nece ispisati dete. Sta vi mislite? Ovih dana cu uplatiti onih prvih 9700din. Sada nameravam i da podnesem zahtev za regresiranje na osnovu plate ( mada nam po tom osnovu jako malo smanjuju cenu ) i zato sto smo podstanari. E sad, da li kao dokaz da sam podstanar moram imati ugovor sa stanodavcem overen ili ne? Kako drugacije mogu dokazati da placamo stan? Inace bebac krece u septembru u jasle. Zaboravih da napisem da cu primati 3meseca nadoknadu sa biroa posto sam ostala bez posla. Da li i to ulazi u predstavljanje prihoda ili ne? Nisam jos dobila resenje za tu nadoknadu tako da se to valjda jos nigde ne vidi. ZAr ne?
< Poruku je uredio Odri Hepbern -- 7.8.2013 9:49:05 >
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 7.8.2013 17:15:44
|
|
|
|
salle
|
sada dete ne mogu da ti ispisu ne treba ti ugovor, samo vlasnik na parcetu papira treba da napise da vi tu zivite, ti i ti i maticni broj zive u mom stanu na toj i toj adresi, bla, bla, i na kraju potpis vlasnika stana i jedan isfotokopiran racun da ime vlasnika stana
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 7.8.2013 17:18:49
|
|
|
|
salle
|
nama je prvo regresiranje islo za drugu polovinu predhodne godine i za prvu polovinu tekuce godine, sto znaci da ti ta primanja ulaze za sada u regresiranje, tek kada prodje 6 meseci od kada si nezaposlena imas pravo na vandredno regresiranje, novcana nadoknada ulazi u regresiranje, ali to uzimas na birou, i tu tacno pise od kada do kada imas pravo na nadoknadu.... stavila sam negde gore link za regresiranje, ne znam sta tamo sve pise....
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 7.8.2013 17:33:15
|
|
|
|
Ana RR
|
Odri, ja sam 10.06. dobila otkaz, isto kao teh. višak pa primam nov. nak. sa biroa.. uglavnom uz svu papirologiju koju prilažem treba da imam i potvrdu sa biroa da sam nezaposlena i da primam tu naknadu, potvrdu od poslodavca da mi je isplaćena otpremnina i prosek plate. Ja ne znam kako će mi obračunati koliko plaćam jer više ne radim ali ako gledaju za taj period od prvih 6 meseci u godini, kada sam radila, onda plaćam punu cenu na osnovu plate. A još kad vide kolika mi je otpremnina ima i duplo da mi naplate Nije mi sve to najjasnije, sutra idemo da predamo papire, videćemo.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.8.2013 8:02:36
|
|
|
|
blesicakv
|
a ako ostanes bez posla nosis im potvrdu sa biroa da si ne zaposlena ili iz pio fonda? ja cak i necu primati tu nadoknadu posto imam samo 6meseci radnog staza
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.8.2013 8:11:43
|
|
|
|
blesicakv
|
danas idem do vrtica da uzmem te priznanice i da cujem sta ce mi vec reci..ne znam dal bilo sta da spominjem oko nezaposlenosti ili ne?
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.8.2013 11:45:22
|
|
|
|
Ana RR
|
Nosiš potvrdu sa biroa. Ja sam jutros predala papire, fina teta kaže da nećemo priložiti potvrdu o zaradi i o otpremnini, eventualno ako iz sekretarijata budu tražili neku dopunu, jer bi mi onda na osnovu toga obračunali cenu a pošto sam na birou stvarno je mnogo da plaćam punu cenu.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.8.2013 13:07:33
|
|
|
|
blesicakv
|
auu kako je vruce... sad sam stigla iz vrtica..dala mi vrlo ne-ljubazna teta papire, i na brzinu mi objasnila sta treba, tako da je nisam najbolje razumela sta treba u vezi moje plate..oni traze iz firme prosek primanja od 01.01. do 30.06 2013, i ja joj kazem da sam pocela od 01 februara da radim, i ona mi tu nesto zbrzi te pio, te prosek plus julska plata..nista mi nije jasno... Al zvacu ih pa da pitam preko tel.. Al najvaznije da sad ne placam po 9700, nego oboje odmah imaju po 20% umanjenje tako da na priznanici pise 7765 po detetu.
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.8.2013 15:57:20
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Meni nije jasno kakve veze ima prosek od 01.01.do 30.06. ako moje dete ide u jasle od septembra a ja sam ostala bez posla 15.07. Ako tako gledaju ja placam punu cenu a vise nemam toliko prihoda. Svasta. Sa biroa je znaci dovoljna samo potvrda? Posto na onom papiru pise i listing iz PIO. Do kada mogu da predam sve papire? Ja cekam resenje o nadoknadi pa ce mi tek tada overiti knjizicu, a ovde pise da treba predati i kopije overenih knjizica. Ili da predam zahtev pre nego stigne resenje?
< Poruku je uredio Odri Hepbern -- 8.8.2013 15:58:51 >
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.8.2013 16:10:16
|
|
|
|
Ana RR
|
Odri, mi smo imali roditeljski negde u junu i dobili smo papirić sa datumom i vremenom kada nosimo dokumentaciju, a to je bilo danas. Napisaću ti šta sam ja sve nosila, po onom spisku koji sam dobila: fotokopiju Markovog izvoda fotokopije uverenja o državljanstvu za mm i mene fotokopija prijave boravka za Marka isčitane lk za mm i mene fotokopije zdravstvenih knjižica rešenje iz poreske uprave o primanjima po svim osnovima (čeka se par dana) za mm i mene potvrda sa biroa Ponela sam i potvrdu o zaradi za period od 01.01. do 10.06. (do tada sam radila) i potvrdu da mi je isplaćena otpremnina ali to nisam predala tj. rekla mi je službenica da to ne prikazujem. Valjda nisam ništa zaboravila..
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.8.2013 17:17:40
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Hvala ti. A jel za poresko mogu samo licno da predam zahtev ili to moze muz u moje ime? Hoces li ti dobijati neku nadoknadu sa biroa zbog otkaza? Nisi morala da nosis resenje? Mi nismo imali roditeljski,sve sam ih sama zivkala i isla do jasli da se raspitam.
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.8.2013 17:38:16
|
|
|
|
Ana RR
|
Ne znam, išli smo mm i ja zajedno kada smo predavali, za preuzimanje je rekla da može doći bilo ko. Ja sam već počela da primam naknadu sa biroa, rešenje o otkazu nisam nosila u vrtić, ako si na to mislila. Na potvrdi sa biroa piše da primam naknadu. Trebalo bi da imate neki roditeljski, kako to?
< Poruku je uredio Ana RR -- 8.8.2013 17:45:50 >
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.8.2013 17:51:22
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Pitala sam za roditeljski ali su rekli da ce nas blagovremeno obavestiti. Niko nas nije ni zvao da potpisemo ugovor vec sam ja sama otisla. A sad glupo pitanje- gde predajem zahtev za poresko? Jel u opstini? Mislila sam na resenje o nadoknadi, ali upravu si, i meni na potvrdi sa biroa pise da sam predala zahtev za nadoknadu, ali ne pise kolika ce biti. Ma predacu sve sledece nedelje a ako im treba jos nesto donecu naknadno.
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.8.2013 18:00:57
|
|
|
|
Didy
|
.
< Poruku je uredio Didy -- 8.8.2013 18:02:55 >
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.8.2013 18:01:34
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: Didy IZVORNA PORUKA: Ana RR Odri, mi smo imali roditeljski negde u junu i dobili smo papirić sa datumom i vremenom kada nosimo dokumentaciju, a to je bilo danas. Napisaću ti šta sam ja sve nosila, po onom spisku koji sam dobila: fotokopiju Markovog izvoda fotokopije uverenja o državljanstvu za mm i mene fotokopija prijave boravka za Marka isčitane lk za mm i mene fotokopije zdravstvenih knjižica rešenje iz poreske uprave o primanjima po svim osnovima (čeka se par dana) za mm i mene potvrda sa biroa Ponela sam i potvrdu o zaradi za period od 01.01. do 10.06. (do tada sam radila) i potvrdu da mi je isplaćena otpremnina ali to nisam predala tj. rekla mi je službenica da to ne prikazujem. Valjda nisam ništa zaboravila.. Auuuuu, Ana... Da crkneš od papira! Kod nas se ništa dodatno ne nosi osim onoga što smo predali kad smo konkurisali, a to je potvrda o zaposlenju za mm i mene, kopija izvoda iz MKR za dete i potvrda od lekara da dete može u kolektiv. Verovatno je to zato što sva deca plaćaju istu cenu mesećno za vrtić.
< Poruku je uredio Didy -- 8.8.2013 18:02:18 >
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 9.8.2013 9:10:07
|
|
|
|
nela79
|
IZVORNA PORUKA: Odri Hepbern Pitala sam za roditeljski ali su rekli da ce nas blagovremeno obavestiti. Niko nas nije ni zvao da potpisemo ugovor vec sam ja sama otisla. A sad glupo pitanje- gde predajem zahtev za poresko? Jel u opstini? Mislila sam na resenje o nadoknadi, ali upravu si, i meni na potvrdi sa biroa pise da sam predala zahtev za nadoknadu, ali ne pise kolika ce biti. Ma predacu sve sledece nedelje a ako im treba jos nesto donecu naknadno. Kod nas na Cukarici to se radi u poreskoj upravi. Zgrada do SUP-a.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKEPesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.