guppy RR
|
NIJE klasični recept za prebranac (nema brašna) EKSPRES PREBRANAC by guppy • 4 velike glavice crnog luka • 2 velike konzerve belog pasulja (ili skuvaš sama pasulj) • 0,5 dl ulja • začini: so, vegeta, mlevena slatka paprika Četiri velike glavice crnog luka iseckati popreko na kriške (ne na kockice), na brzinu propržiti na 0,5 dl ulja samo da postakleni. Onda u luk sipnuti malo vode i poklopiti da se dinsta dok ne omekša. Povremeno promešati i po potrebi doliti još malo vode. Kad je luk mek i kad je sva voda isparila, smanjimo vatru, posolimo luk i dodamo malo vegete pa promešamo i probamo (treba da je slano malo više nego obično jelo, jer je pasulj neslan). Kada dobijemo pravi ukus, dodamo još kašičicu-dve sitne mlevene paprike, promešamo i isključimo ringlu. Luk sa paprikom ne sme se više pržiti, jer paprika lako izgori. Onda uzmemo 2-3 kašike te smeše sa lukom i sa njom pospemo dno u tepsiji. Na nju pospemo sloj pasulja (koji smo ocedili), pa opet sloj luka, pa sloj pasulja, pa sloj smeše, dok sve ne potrošimo. Na vrhu treba da je sloj sa lukom. Ako vam se učini da je sve to pregusto, možete sve kad je već gotovo politi sa malo vode, možda i sve malo promešati (važno je da nigde na vrhu nije čist pasulj jer će se previše osušiti). Na kraju sve stavimo u rernu i sačekamo da provri, pa pečemo još 10-15 minuta.
|