Prebranac (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


guppy RR -> Prebranac (19.3.2009 13:38:24)

NIJE klasični recept za prebranac (nema brašna)


EKSPRES PREBRANAC by guppy [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

•    4 velike glavice crnog luka
•    2 velike konzerve belog pasulja (ili skuvaš sama pasulj)
•    0,5 dl ulja
•    začini: so, vegeta, mlevena slatka paprika


Četiri velike glavice crnog luka iseckati popreko na kriške (ne na kockice), na brzinu propržiti na 0,5 dl ulja samo da postakleni. Onda u luk sipnuti malo vode i poklopiti da se dinsta dok ne omekša. Povremeno promešati i po potrebi doliti još malo vode.

Kad je luk mek i kad je sva voda isparila, smanjimo vatru, posolimo luk i dodamo malo vegete pa promešamo i probamo (treba da je slano malo više nego obično jelo, jer je pasulj neslan).

Kada dobijemo pravi ukus, dodamo još kašičicu-dve sitne mlevene paprike, promešamo i isključimo ringlu. Luk sa paprikom ne sme se više pržiti, jer paprika lako izgori.

Onda uzmemo 2-3 kašike te smeše sa lukom i sa njom pospemo dno u tepsiji. Na nju pospemo sloj pasulja (koji smo ocedili), pa opet sloj luka, pa sloj pasulja, pa sloj smeše, dok sve ne potrošimo. Na vrhu treba da je sloj sa lukom.

Ako vam se učini da je sve to pregusto, možete sve kad je već gotovo politi sa malo vode, možda i sve malo promešati (važno je da nigde na vrhu nije čist pasulj jer će se previše osušiti).

Na kraju sve stavimo u rernu i sačekamo da provri, pa pečemo još 10-15 minuta.


[img]http://www4.slikomat.com/09/0319/un5-160-60.jpg[/img]




Ana RR -> RE: Prebranac (19.3.2009 13:39:50)

mmmm, ja danas spremam prebranac! Njam,njam!!!




eugenija -> RE: Prebranac (19.3.2009 13:40:55)

Njammm  [img]http://www.cosgan.de/images/smilie/nahrung/e060.gif[/img] 
Super izgleda!!!!




guppy RR -> RE: Prebranac (19.3.2009 13:42:04)

Sad ja tražim po svojim albumima šta sam slikala od hrane koju kuvam [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




lesica -> RE: Prebranac (21.4.2011 23:56:18)

Ja prebranac pravim tako sto prvo skuvam nekih 600g pasulja ali tako da je do pola kuvan,i posebno izdinjstam jedno srednjih glavica crnog luka seckanih uzduz,i na kraju mu dodam vegetu,mrvu bibera i ljutu alevu papriku(ovo kad sklonim sa ringle) i u tepsiju redjam pola kolicine pasulja pa sav luk pa ostatak pasulja i to samo zato da luk ne zagori i pocrni. I da,nalijem ono vodom u kojoj se pasulj kuvao,i po malo dodajem i kasnije da se pasulj odozgo ne bi osusio.Gotovo je kada se uhvati fina braonkasta korica odozgo.




Ana RR -> RE: Prebranac (22.4.2011 22:07:38)

Prebranac nikad bolji [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] kako smo se naklopali [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

U pravu je moja mama, definitivno je najlepši sa prazilukom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Maya21 -> RE: Prebranac (22.4.2011 22:13:51)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
daj recept Anci [sm=smiley1.gif]




Ana RR -> RE: Prebranac (22.4.2011 22:23:22)

Mayo, ništa posebno. Skuvam pasulj, začinim vegetom tek kada je kuvan. Izdinstam dooooobrooo dva praziluka, dodam alevu kad je gotov. Izvadim kutlačom pola količine pasulja pa sipam pola izdinstanog praziluka i pobiberim, promešam, ponovim to i sa ostatkom. Stavim u rernu da se krčka i to u zemljanoj posudi, nekako mi je najlepši ukus u tome. I ja volim kad je sočan prebranac, ne volim kada se prepeče pa bude mnogo suv.




crazymama -> RE: Prebranac (11.12.2011 11:58:24)

ja cu danas da skuvam prebranac, pa javljam kako je uspeo...




Stranica: [1]