Anoniman -> RE: List maline olakšava porođaj (7.7.2011 17:22:37)
|
Prijateljica mog supruga pila je ili caj od lista maline ili kupine, nisam sigurna (a bice da je malina) i lako se porodila. Inace, sva je uska [sm=smiley1.gif], sitna, mrsava. Ja ulazim u 36. sedmicu i planiram vec veceras da kupim taj caj. Moj ginekolog kaze da treba sve probati sto ne moze da skodi, a za taj caj nije cuo da je skodljiv. Od pocetka trudnoce pijem maslinovo ulje prije dorucka (po jednu kasiku) i do sada, hvala Bogu, nisam imala problema sa probavom, strijama... Cula sam i da maslinovo ulje olaksava porodjaj (cak mi ga je preporucila i jedna apotekarka, koja je tri put rodila bez komplikacija - sivenja...). Procitala sam i da pred termin valja mazati medjicu tim uljem (nemojte mi se smijati). E da, jedna drugarica mi je rekla da porodjaj (otvaranje ili sta vec), olaksava i vruca varenika sa maslacem (nemojte mi se opet smijati). Vidim ja da cu sva podmazana poci na porodjaj [sm=smiley1.gif], a sestrama u porodjajnoj sali cu reci da mi, umjesto vodom, kvase usta nekim ekstra djevicanskim. Pozdravljam vas!
|
|
|
|