RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Od cvetića do salatice

Poruka

amdn -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (11.5.2015 15:01:17)

Jess sorry nisam videla, onda dok bebac ne poraste mozes, posadis u zandinjerice i stavis lepe natpise i moze biti zanimljivo i lepo, a posle poraste i pomoc i eto, fotkacu moju malu basticu pa vam pokazem, sad nam neki majstori kopaju ispred zgrade pa mi glupo (mi u prizemlju) :)

jekiki -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (11.5.2015 15:05:01)

Jel nije kasno da se sada posade biljcice zacinske [sm=smiley1.gif]

amdn -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (11.5.2015 15:08:02)

ja ti nemam pojma ali moze u nekoj saksiji, mozda ce malo kasnije izrastii, ali ako je lepo vreme mozda izraste i brze, imaces na jesen sigurno :)

Mala Elena -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (11.5.2015 15:19:17)

A gde uzimas tj kupujes te zacinske i jel uspeva u saksiji ?
Mi smo pre par god sadili ljutu papricicu , extra je bila! Evo sada posadili bundevu haha ....kakvi smo mi ludaci [sm=jezicek.gif]

nata11 -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (12.5.2015 8:20:45)

IZVORNA PORUKA: jekiki

u saksije ne, mozes da ih posadis i u kasnu jesen ako je na toplom mestu i suncu vecina zacina ce niknuti.

jekiki -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (12.5.2015 8:34:43)

Hvala za info [sm=smiley1.gif] vec danas idem da pokupujem seme za razne biljcice i na terasi da ih zasadim u saksijicama [sm=smiley1.gif]

World -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (12.5.2015 9:50:14)

IZVORNA PORUKA: amdn

World,cula sam za tu steviju, bas popularna u poslednje vreme, sta se njom jos radi, nemam pojma, vidim cokolade od stevije, secer, a sta sa biljkom?

poberes lisce kad mu bude vrijeme, osusis, sameljes i stavljas u sta hoces da zasladis [sm=smiley1.gif]

mali_mis -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (12.5.2015 10:07:53)

Kod mene na terasi se paradajz bori da raste. A bori se protiv mog sina, koji cim izadje na terasu hoce da zaliva, i ne staje dok ne napravi jezero [sm=jezicek.gif] Bojim se da ce mi se paradajz pretvoriti u pirinac [sm=smiley36.gif]
Anis smo sadili u saksije, ali nemam pojma u kojim je.

mila83 -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (12.5.2015 10:17:03)

Hihihihi,mali pomagaci,tako je i kod mene slucaj ! [sm=smiley36.gif] ali vole kada iz saksijica uberemo nesto i stavimo u rucak ! Nana,bosiljak,ruzmarin,majcina dusica,persun..to sam za sada probala tako.
interesantna mi je ta stevia .

Maraj -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (12.5.2015 11:09:29)

[sm=smiley36.gif] joj misu. Nasmeja me. Slatki su tako kad su mali i kako da im branis....

Bibilib -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (12.5.2015 17:10:59)

Do sada nisam sadila nista ali moracu kao Nan,boiljak,persun i jos po nesto....[sm=smiley36.gif]

amdn -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (12.5.2015 17:28:33)

IZVORNA PORUKA: World

poberes lisce kad mu bude vrijeme, osusis, sameljes i stavljas u sta hoces da zasladis [sm=smiley1.gif]

E World hvala moracu i to da probam, mi beli secer i ne koristimo, 1kg nam traje mesecima
Mala Elena ja sam kupila seme u Tempu ali ima ga i u poljoprivrednim apotekama, a mozda i u cvecarama
Mali misu bravo za decaka, hoce da pomogne da brze poraste paradajz, moja mama imala lubenice u saksiji, doduse toliko su bile male i nisu ni uspele da sazru, ali zato smo jeli krastavac i ceri paradajz :)

branki* -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (12.5.2015 19:38:29)

Pitanje za world I jos ako neko zna-
Gde kupujete steviu I kako se to gaji?

World -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (12.5.2015 20:46:05)

ja sam nasla kod nas na pijaci, jedna zena donosi sadnice.. pretpostavljam da se moze naruciti negdje ili pogledati po pijacama.. za sada sam uzela samo 2 sadnice i prebacila u saksije, a moze i napolju da se posade.. mogu biti visegodisnje biljke ako se zastite od mraza, prilicno su jednostavne za odrzavanje, malo vise sunca, malo vode i to je to :)

nata11 -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (13.5.2015 8:38:04)

Branki ima na oglasima da se kupi. Samo ubaci u pretrazivac.

branki* -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (13.5.2015 9:09:08)

Hvala,world I NATO☺!
Bas bih to volela da imam,pozabavicu se kad se vratimo kuci.

mila83 -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (13.5.2015 13:52:08)

Ja sam semena kupila u poljoprivrednoj apoteci. Bas bih volela i ja tu steviu da probam kod kuce da uzgajim.Ima li neko fotkicu kako to izgleda u kucnim uslovima ?

amdn -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (13.5.2015 18:44:04)

e i ja cu probati da nadjem steviu, veovatno je ima, kod nas na pijaci vidim da ima sadnica paradajza i ostalog povrca, danas ne stigoh da pitam jel ima ko steviju. Ako je nadjem u bg-u javljam.

amdn -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (16.5.2015 10:45:18)

Evo najzad fotografisah terasicu i zacine i cvece.
[img]http://www4.slikomat.com/13/0516/b3c-P51605.jpg[/img]
mala terasica sa svime :)

amdn -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (16.5.2015 10:48:55)

Htedoh da vas pitam koje se iskusne, bosiljak cu sigurno presaditi, ali me zanima da li i ovaj majoran da rasadim po drugim saksijama, kao gust je,nemam pojma iskreno :)
Origano jedva i da je niko :) mada svaki dan vidim da izbije jos po jedna biljcica.

[img]http://www4.slikomat.com/13/0516/px8-P51605.jpg[/img]

amdn -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (16.5.2015 10:50:46)

Ovu sa dzunglom cu morati da presadim da svaka biljka ima prostor za sebe, nana se rasirila ko luda, m.dusica jedva da moze da dise. prosle god zandinjera bila skoro prazna a vidi sad.
I lavanda mi procvetala jest da ima 5 cvetica ali lepa je :)

[img]http://www4.slikomat.com/13/0516/8y8-yacini.jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/13/0516/bd7-P51605.jpg[/img]

evo jos par:)

mila83 -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (16.5.2015 11:18:31)

Amdn, divna ti je bastica !!! odusevljena sam, jako volim te mini baste, kad vec nismo u prilici da imamo velike[sm=smiley1.gif] I kod mene je origano jako malo izasao, a za majoran cu pitati mamu kad se setim, jer ona ima.Pretpostavljam da moze,probaj. Jesi li videla mozda na netu da li ima nekih saveta?

World -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (16.5.2015 11:24:30)

super ti je bastica bas.. i ja sam neko vrijeme drzala nesto malo zacina u saksijama, ali nemam bas prostora, a terasa mi je sa sjeverne strane i zastakljena je pa nesto nemam inspiraciju..

dunja RR -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (16.5.2015 11:27:00)

IZVORNA PORUKA: nata11

IZVORNA PORUKA: jekiki

u saksije ne, mozes da ih posadis i u kasnu jesen ako je na toplom mestu i suncu vecina zacina ce niknuti.

Znači može i sada?

Devojke, da li je neko sadio rukolu?

mila83 -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (16.5.2015 11:27:55)

Moja je jos mala, nije sve jos posteno ni niklo i poraslo, ali jedva cekam,a onda vam stavljam fotkicu. Klinci su uzbudjeni oko bastice kao i ja. nego, videcu n apoijaci tu steviju d apronadjem ako ima.
World, za nju ne trebaju neki posebni uslovi ?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>