RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Od cvetića do salatice

Poruka

Lu -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (13.4.2013 21:15:48)

Olga kad sam ja kupovala cvijeće cvjećarka reče jednom kupcu za te geranije-muštikle, kao može ali u slučaju mraza da se zaštite.
Tako ti je to[sm=smiley4.gif]

cvećka -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (14.4.2013 7:21:53)

Meni iz zemlje ne niče nista sto ne treba... Na pijaci sam je nasla, 80din 5kg. Mojoj mami su u selu muskatle već na stepenicama, tako da pretpostavljam da može...

Olga75 -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (14.4.2013 11:40:16)

iznela sam muskatle , pa cemo videti kako ce

Jole84 -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (15.4.2013 10:01:12)

Kupila sam saksijice,svetlo zelene da mi se slažu uz kuhinju [sm=smiley36.gif] i zemlju,sad samo još začine,za početak bih uzela samo peršun,bosiljak i mirođiju,to najviše koristim i u suvom obliku. Dakle (pošto sam duduk za ove stvari) sipam zemlju 3/4 pa onda to seme,pa još 1/4 zemlje? I zalijem odmah? I posle koliko berem peršun? [sm=jezicek.gif]

Olga75 -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (15.4.2013 10:24:29)

pa ja u saksije sipam vise zemlje da brze izadje [sm=smiley36.gif]
i da , odmah zalijes i ostavis da se "ocedi i onda na mesto
a posle koliko beres persun , pa hmmm posle par meseci [sm=smiley36.gif]

Jole84 -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (15.4.2013 10:27:56)

Uu mnogo se čeka [sm=smiley36.gif]

cvećka -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (15.4.2013 14:18:42)

I ja kažem [sm=smiley36.gif] obično je na poledjini kesice nacrtano kad se seje, kad se bere... Meni još nije nikao persun..

Anoniman -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (15.4.2013 14:48:15)

meni pocelo nesto da nice [sm=bravo.gif] mislim da je bosiljak!

cvećka -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (15.4.2013 15:15:12)

Super Macaki [sm=bravo.gif] i meni je on nikao, izgleda da je inace brži od peršuna (:

Jole84 -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (15.4.2013 21:55:39)

Posadila sam bosiljak,mirođiju i nanu [sm=bravo.gif]
Cvećka onda nas peršun ne zanima,ne kaže se džabe "idi u peršun" [sm=smiley36.gif]

cvećka -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (16.4.2013 8:20:16)

Ali ja naj volim peršun, hocu persuuun [sm=smiley36.gif] i vlasac ako moze (: hm, ala je neki... Moja mama kad ga poseje u selu pola bašte zauzme, a nije tu radnim danima da ga zaliva... Mozda ja moj previše prskam, ali pise da ne bude suva zemlja (:

Jole84 -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (16.4.2013 13:09:13)

Prodavac mi je rekao da se poliva 2 put nedeljno dok ne proklija seme,a posle toga može da se kupa svaki dan kolko oćeš [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (16.4.2013 13:12:58)

cvecka, persun ne bi trebalo koristiti u trudnoci, moze biti opasno. tj. valjda mozes ako ga bas volis ali u malim kolicinama..

ja sam izgleda seme posejala dublje nego sto treba, a nedovoljno ga prskala. ocigledno nije imalo dovoljno vode, jer je pocelo da izbija tek kada sam pocela regularno da ga zalivam.

cvećka -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (17.4.2013 7:34:36)

Laaazes, a sto? Znam da je diuretik, ali nisam nigde to pročitala... Kakav je to rucak bez malo persuna na kraju, posebno supica? ):
Ja moj bre svaki dan "tusiram" i danas je nikaoooo ((((:

Anoniman -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (17.4.2013 10:22:02)

dal moze da izazove kontrakcije ili tako nesto... nisam sigurna. ali secam se da sam ga izbegavala u I trudnoci jer cula da je opasan. moze naravno u malim kolicinama, na lonac corbe malo stavi, ali ne preteruj sa njim.

meni pocela da nice blitva [sm=bravo.gif]

cvećka -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (17.4.2013 15:20:21)

Sad sam cituckala na netu, nisam imala pojma... Ma ne preterujem, samo volim na kraju jela da ga stavim, ali taman cu obratiti paznju. Isto pise i za bosiljak, a posebno kim.

Blitva?! Strava, ja cu to sledece godine [sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (17.4.2013 16:08:49)

ja podelila jednu kesicu blitve na dve zardinjere, racunam da im je bude previse gusto. mislim da ti nije kasno ni sada da posadis, blitva moze cele godine. ja cu jos i ceri paradajz, ali za njega je jos rano.

cvećka -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (19.4.2013 8:04:03)

Evo je i majčina dušica [sm=bravo.gif] sad mi je sve niklo sem vlasca, njega sam juce izvadila iz frižidera i prema uputstvu treba da ga očekujem za oko 6 dana, videćemo...

cvećka -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (23.4.2013 7:44:40)

E ja da javim da je savet sa pete strane za vlasac odlican, pa kome treba... [sm=bravo.gif]

Jole84 -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (26.4.2013 22:59:20)

Nikao mi bosiljak [sm=sloncek.gif] to je moje prvo sađenje,sva sam ponosna [sm=smiley36.gif]

cvećka -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (30.4.2013 8:53:44)

Bravo, bravo [sm=bravo.gif] ti kao ja [sm=smiley36.gif] meni je sunce na tersi totalno ubilo zacine, tako da sam ih vratila unutra i oporavili su se, hvala bogu...

Jole84 -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (3.5.2013 15:59:47)

Cvećka [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]
nikla mi je i nana i mirođija [sm=smiley16.gif]

cvećka -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (8.5.2013 12:49:35)

Ljudiii ): kako je sve lepo krenulo, sad nista ne valja... persun je skroz stao, samo 1/3 saksije je nikla i pola toga se sad osusilo, majcina dusica se skroz osusila, rukola koja je prva nikla je puna saksija, ali je sad nesto stala i posvetleli su listovi... bosiljak je lep, ali je vrlo malo izdanaka izaslo, mozda 1/4 saksije... Celer i vlasac jos nisu losi. Kontam da sam ih mozda udavila vodom nekoliko dana kad je bilo ono nenormalno sunce, sad sam se vratila samo na prskanje, ali se ne oporavlja... bedak ):

Jole84 -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (8.5.2013 13:23:03)

I ja sam moje udavila vodom,počela zemlja da mi buđa [sm=smiley36.gif]
Možda da uneseš malo unutra?

cvećka -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (16.5.2013 9:53:24)

Sve se susi... ): nista mi nije jasno... Pa unutra mi i stoje, jer su jedno nedelju dana bili na terasi, ali ih je sunce ubilo, jer smo ka jugozapadu okrenuti, i oporavili su se cim sam ih unela... Ali zato sad... ):

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>