Lu
|
IZVORNA PORUKA: Lanica Molim vas ako bilo ko može da me posavetuje. Sin (9 meseci) mi se razboleo. Juče je imao temperaturu oko 38,6 C, onda je spala na 37,5, pa je uveče porasla na 39,6. Dala sam mu paracetamol i ujutro je temperatura ponovo pala na 38,3. Šta još mogu da uradim da mu bude bolje? IZVORNA PORUKA: Maya21 Mozes mu dati kombinaciju na cetiri sata, paracetamol pa brufen. ali to samo ako temperatura prelazi 38,5. Dosta tecnosti ( caja ) i to je to. A naravno treba otici i do doktora da vidi da nije neka bakterija u pitanju jer za njih trebaju i lekici. Nadam se da cete brzo ozdraviti! IZVORNA PORUKA: guppy RR Draga Lanice, da li tvoj sin uz povišenu temperaturu ima i neke druge simptome bolesti, na primer kašalj, proliv, ... da li dovoljno pije i jede? Kakve su promene raspoloženja? Kao što kaže Maya21, pobrini se da pije dosta tečnosti, a paracetamol možeš dati kada temperatura pređe 38,5 C. Pre nije dobro, jer je temperatura ipak "borac protiv bolesti", pa je koristna za naše bebice, kada se njihovo telo brani od neprijatelja. Mi smo trenutno u sličnoj situaciji, i moj sin se razboleo sa povišenom temperaturom i kašljem. To, što ja uradim uz paracetamol je, da ga brišem vlažnim krpicama ili okupam u vodi temperature 34-35 stepeni, koju polako hladim do 32 stepena C. U takvoj vodi neka bude oko 15 minuta, tako bar preporučuje naš pediatar, ali jako je važno, da voda nije odmah hladna, jer je to šok za telo, već da je postepeno hladiš. Druga bitna stvar je redovno čišćenje nosa fiziološkom i, ako si u mogućnosti, vlažne inhalacije disajnih puteva. Mi imamo mini inhalator, ali možeš to uraditi i tako, da u kupatilu napraviš paru (ili kako ja kažem, tropsku šumu ) i onda sedi sa bebicom u naručju tamo 20ak minuta. Taj je postupak po mom mišljenju malo "rizičan", jer onda bebicu nosiš iz te tople prostorije nazad u "običan" prostor, pa pitanje, kako to podnese. I naravno... ako si nesigurna u bilo šta ili nemaš dobar osećaj, posetite lekara! Brzo nam ozdravite!!! IZVORNA PORUKA: MaliMrav Ja bi dodala samo neto o merenju temperature. Nas upozorava pedijatar da uvek merimo temperaturu ispod pazduhe sa obinim toplomerom, a ne sa digitalnim u uvu. Kau, da digitalni nije toliko precizan i da treba davati paracetamol tek kada je pod pazduhom izmerena temperatura iznad 38,5 C. Ozdravite brzo. IZVORNA PORUKA: Lanica Puno vam hvala!! Pokušaću i to umotavanje i javiti rezultat. IZVORNA PORUKA: Lanica Javljam se sa rezultatima, malo kasno ali bolje i to Uspeli smo da snizimo temperaturu paracetamolom i umotavanjem i otišli smo kod lekara koji je rekao da je uzrok svemu tome virus. guppy, a šta je bilo kod vas? IZVORNA PORUKA: guppy RR A kod nas... šesta bolest (Exanthema subitum ili Roseola infantum ili Bolest trodnevne groznice). Tri dana temperatura 39,6, onda je odjednom pala na 35,5 i tu sam malo napravila paniku, jer je sin samo spavao i nije hteo baš nešto da jede... Kad smo dobili dijagnozu isti je dan dobio tačkice po telu, tako da nam je sve bilo jasno. Bilo pa prošlo. IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. evo sad me teta koja mi čuva djecu zove na posao Meri dobila temperaturu 38,9, stavila joj sirće na nogice, ne kašlje , ne kiše trenutno, nema nikakvih drugih simptoma prehlade ili gripe...i samo mi nije jasno gdje se mogla razboliti jer nigdje ne idemo IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. ... sad će ko da gledam i onaj mali pokupiti...odoh da vidim za kašalj ako se ne daj Bože pojavi one rotkve i čuda IZVORNA PORUKA: ceca80 Poštovanje svima, moja kćerka ima 2,5 godine i pre 2 dana je dobila povišenu temperaturu! Izlazila je i na 39 stepeni. Bili smo i kod doktora i uspeli smo da skinemo temperaturu, ali dete i dalje ima toplo telo, crvenilo pojedinim delovima tela. Znači kada merimo temperatura je oko 37 stepeni, ali je topla u licu i po rukama i ima jako crvenilo po licu i rukama. Obrazi su joj potpuno rumeni i vrući! Kako to da je telo tako toplo sa crvenilom a temperatura koju merimo je oko 37 stepeni? Da li će se to rumenilo povući? Hvala svima! IZVORNA PORUKA: Jeca RR moj sin koji ima 20meseci je nedavno imao jaku virusnu infekciju i vrlo visoku temp. 2 dana nakon temp je dobio osip. Ja sam mislila rubeola. Otrcali kod pedijatra. Dr je rekla da je to osip usled virusne infekcije i da je to normalno nakon visoke temp. Da to moze trajati i 4-5 dana i da ce samo od sebe proci, samo detetu davati sto vise tecnosti