gagana83 -> RE: Temperatura (sirup i čepići) (12.3.2014 13:50:54)
|
IZVORNA PORUKA: bea83 ja sam tako računala za brufen (ima neka "formula" unutra u uputstvu za lek) i ispadne da Viktor sa njegovom težinom sme da popije oko 4,5 ili 4,75ml u jednoj dozi, mada sam mu ja do tad uvek davala 2,5-3ml i sad poslednji put kad mu je T otišla na 39.4 (deseti dan pod temperaturom) ja mu dam tu dozu i njemu se sroza temperatura na 34.8, odsekla sam se [sm=smiley24.gif] Kaže doktorka da se to desilo jer virusne temperature umeju jako brzo da porastu ali i da se spuste pa se verovatno poklopio prirodan pad temperature sa popijenim lekom i temperatura se srozala tako nisko. Inače reče da su za malu decu opasnije niske nego visoke temperature. Grozno iskustvo, on je bio leden, poluplav, tresao se i plakao, jedva sam ga utoplila [sm=smiley13.gif] Ovo se i nama desilo pre 2-3 godine. Nije bilo toliko strasno, dete se dobro osecalo ali kad sma videla da je temperatura ispod 36 C, odsekla sam se. Elem, Una ima grip. Temperatura vec 5 dana, uglavnom izmedju 38 i 38.5 , danas malo manje, pa se nadam da se smiruje. Ona koja inece temperaturu odlicno podnosi, sad je skroz malaksala, pospana, zali se da je bole noge. Dr kaze da mnogo dece dolazi sa istim simptomima i da temperatura traje po nedelju dana.
|
|
|
|