Zemunka85 -> RE: Temperatura (sirup i čepići) (24.1.2014 17:43:05)
|
Ja imam mnogo ruzna iskustva sa temperaturom. Moja Lara je generealno zdrava, da nam nije ove glupe eserihije i profilakse, prvi put bi bili AB sada za NG tj sa 16m. Ali dani koji su prethodili bolnici su mi bili gori i od onih u bolnici, mislim. Posto sam bila prvi put u toj situaciji, sama i uplasena. Bilo je bas onako kako mi je DR rekla da ce biti - temperatura od urinarne infekcije NE MOZE da se skine prvva tri dana. Ziva istina. Tri, cetiri dana preko 39. Ni makac! Nicim, ali nicim. Brifen, paracetamol, egeralgan, kpanje ... svi mi vriste ne sme da spava kada ima preko 38,5 a ona konstantno 39. Pakao. Ne dam joj da spava, a umorna, glava pada ... uzas. Ne ponovilo se. Drugi put sada oko NG, Isto samo odjednom je skocila na 39. Par dana smo je skidali bukvalno na 4h i to jedva da docekam. Bas sam se uplasila, ali bio je obican virus, koji je posle presao u gnojnu anginu, ali tada joj je vec bilo bolje od AB. Ja protiv temperature uvek dajem paracetamol. Obzirom da pije AB svako vece i da je navikla, manje joj je stresno da joj dam na spric, nego cepic. Eto, samo se time vodim. Mada mi cepice svi hvale, a i o paracetamolu skoro procitam ono, sto ste verovatno svi, pa sada budi pametam....
|
|
|
|