Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.1.2011 8:40:02
|
|
|
|
Jeca*
|
ako mu skoci i za dlaku odmah mu je obaraj (carapice natopljene sircem) i prati. A cim se probudi idite kod lekara!
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.1.2011 11:22:27
|
|
|
|
Nensi*
|
Bili smo kod lekara,dala mu je Paracetamol i rekla da skidam ako predje 38,3-4,a ova u apoteci je rekla ako predje 38,5...malopre sam mu merila ima 38,1...
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.1.2011 11:23:31
|
|
|
|
Jeca*
|
ja bih dala i sad, ali to sam ja. Moje iskustvo je da temp brzo skače kod male dece i kad predje 38,5 za sekund je na 39. Mozda gresim....
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.1.2011 11:24:10
|
|
|
|
Olga75
|
nemoj cekati da bude bas 38,5 , pocni da je skidas ranije
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.1.2011 11:26:34
|
|
|
|
Nensi*
|
Opet je zaspao,pa cu mu dati cim se probudi...Nemam iskustva sa ovim,ovo mu je prva temperatura...
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.1.2011 11:26:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Isto mislim da skidas odmah ,Andreju je jako brzo skakala T,posle 38,cini mi se da odmah dodje do 40 uvek sam davala na 38 lek ..Nensi pa otkud to sad
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.1.2011 11:27:14
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
Slazem se sa Olgom i Jecom, skidaj odma Nensi. I ja ko jeca na 38 vec skidam jer kao sto je rekla Jeca kod mala deca za sekund ode gore temperatura, kod nas je to normalno.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.1.2011 11:28:19
|
|
|
|
mihi
|
I ja bih skidala Neno, probudi ga i daj mu jer dok spavaju temperatura samo šiba gore. A šta je rekla dr, prehlada, virus?
< Poruku je uredio mihi -- 21.1.2011 11:30:06 >
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.1.2011 11:29:13
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
Znako kako ti je Nensi.Drzi se procice temperatura. Moj savet posto ga dojis ako se nevaram drzi ga na siku kolko god hoce.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.1.2011 11:31:28
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: mihi I ja bih skidala Neno, probudi ga i daj mu jer dok spavaju temperatura samo šiba gore. A šta je rekla dr, prehlada, virus? Jesmo,on je bio prehladjen pre desetak dana i to je proslo,pio je antibiotike,a jutros dobio temperaturu i opet mu malo curi nosic i kaslje...
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.1.2011 11:31:58
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: mihi I ja bih skidala Neno, probudi ga i daj mu jer dok spavaju temperatura samo šiba gore. A šta je rekla dr, prehlada, virus? Vadili su mu i krv,kaze virus...
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.1.2011 11:33:18
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA Znako kako ti je Nensi.Drzi se procice temperatura. Moj savet posto ga dojis ako se nevaram drzi ga na siku kolko god hoce. Sisao je vec nekoliko puta do sad,probala sam da mu dam kasicu,ali nece,dobro je da bar hoce da sisa...
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.1.2011 13:17:03
|
|
|
|
Nensi*
|
Dala sam mu Paracetamol pre nesto manje od 2 sata i spustila mu se na 37,5,praticu kako ce da bude kasnije i nocas...
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 29.1.2011 23:15:40
|
|
|
|
indy_25
|
od koliko grama dajete paracetamol cepice djeci ? ja sam davala Sari paracetamol od 120 mg ali on nije djelovao on se daje djeci do 12 mjeseci i do 10kg. Sari je skoro 12 mjeseci ima 9,700 i ja sam joj dala od 240 mg ponovo i temperatura bi spala. Nego muz kad je isao u apoteku rekla mu ova sto radi da je to previse za nju i da nije dobro za njenu jetru. Nikako drugacije joj temperatura ne spada sta da radim . Znaci jel iko koristio od 240 mg bebi ispod 1 godine a da ima skoro 10 kgh?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 29.1.2011 23:22:22
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja sam Vuku davala samo sirup,nisam cepice i pomagao mu je...
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 29.1.2011 23:25:51
|
|
|
|
indy_25
|
Ne vjerujem da ce joj pomoci sirup imam i sirup kuci a koliko si mu davala kasicica? jesili gledala po kilazi ili po godinama tj mjesecima?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 29.1.2011 23:35:09
|
|
|
|
Nensi*
|
Pa meni je dr rekla 5 ml,nisam ja odredjivala koliko,a Vuk ima nesto preko 10 kg...
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 29.1.2011 23:38:58
|
|
|
|
Anoniman
|
indy, ja sam čepiće uvek gledala po bebinoj kilaži, a sirupe po godinama.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 17:26:30
|
|
|
|
popi
|
drage mame, moja malena devojcica od cetiri meseca je dobola temperaturu, 38.0 i samo kunja i siki palac u ustima, da li neka mama ima iskustva sa temperaturom i ovako malim bebama, inace moj sin od 5 godina je imao 39 temp 3 dana ali sam ih potpuno odvojene cuvala nisu se ni videli, a ja svaki put se istusiram kada hranim bebu i naravno odrah kozu od pranja ruku,.. da li da je odmah vodim u bolnicu kjod dr
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 17:29:08
|
|
|
|
Olga75
|
popi , stavi joj cepic ako krene i malo preko 39 i odvedi je kod dr obavezno to je beba a oni su jako osetljivi i javi sta se desava
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 17:31:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja bih vodila bebu kod dr.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 17:32:54
|
|
|
|
indy_25
|
I moja Sara evo vec 11 dana ima T samo tri dana nije imala i ponovo se vratila. Danas je treci dan kako pije antibiotike al T nikako skroz da spadne
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 17:36:49
|
|
|
|
Brana
|
Evo moj Lakisa isto ima T. Ja mu skidam sa Eferalgan sirupom koji se daje prema kilazi i to mu pomaze,takodje mu izrendam krompir i stavim u kesice i na nogice i preko carapice za 10 mu spadne,i masiram ga sa alkoholom koji je razblazen sa mlakom vodom i to mu pomaze,i sto vise sisa i pije tecnosti! Da zaboravila sam da kazem da sam mu stavila cepice i nista mu nisu pomogli!
< Poruku je uredio Brana -- 30.1.2011 17:39:52 >
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 17:40:25
|
|
|
|
indy_25
|
Njoj nista ne pomaze ni oblozi ni ni krompir ama bas nista osim cepic od 240 mg a on ide od 10 kg i jene godine a ona ima 9,700 kg i 10 mjeseci. a strah me da joj tako puno dajem cepice.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 30.1.2011 17:48:20
|
|
|
|
Brana
|
mila ja mislim da je to velika doza za nju!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?