Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 15.12.2010 13:37:31
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Da ja sam mislila da je mozda malo, al nisam htela da preteram jer joj do sada nisam ni davala ( jednom nesto malo preventivno posle vakcine) Kako ste merile Temp. ? Ja sam joj sad ispod rukice stavila , jer kazu da u guzu pokazuje vise???
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 15.12.2010 13:38:43
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. Jeco možda da ovaj post staviš na prvu stranu da se ne zagubi Da , ja sam sad po netu trazila jer ovde nigde ne pise!
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 15.12.2010 13:40:29
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
Anck ja uvijek mjerim pod pazuhom i to živinim toplomjerom nekako mi je najsigurnije
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 15.12.2010 13:45:08
|
|
|
|
Jeca*
|
ja imam toplomer na uho, koji mi pokazuje isto kao pod pazuhom...vise puta sam ga testirala
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 15.12.2010 13:46:23
|
|
|
|
Jeca*
|
Vucko hvala, nekako sam ubacila ovu info u prvi post
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 15.12.2010 13:48:52
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
i taj je dobar što ide u uho, odstupanja su čini mi se kod svih digitalnih +/-0,1 stepen, al ja volim živu
< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 15.12.2010 13:49:18 >
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 15.12.2010 13:57:17
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
I ja mislim da je ziva naj tacnija ali dugo meri , a bebe su nemirne pa sam uzela digitalni!
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 15.12.2010 14:24:07
|
|
|
|
Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. i taj je dobar što ide u uho, odstupanja su čini mi se kod svih digitalnih +/-0,1 stepen, al ja volim živu meni je apsolutno svaki put pokazao isto, bez odstupanja...bas sam se iznenadila, ali je tako. A izmeri za sekund, doslovno
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 26.12.2010 7:24:00
|
|
|
|
indy_25
|
Jutros se probudim i pipnem Saru ona vruca izmjerim temp. u guzu 38,2. Napravila sam joj caj i popila je i razgolicila sam je obukla joj samo u bodi kratkih rukava. Evo upravo je zaspala. Najgore mi je sta ako se razboli puno a prekosutra bi trebale da idemo na put. Nikad nije imala temp. do sada. E sad kontam da cekam do 38,5 pa onda da reagujem i narodnim ljekovima i cepicima. U sirupe nesto odavno ne vjerujem sinu nijedan moguci sirup nije pomogao osim cepica i obloga. Ali uvjek sam kod njega cekala da temperatura dostigne do 39 pa bi dala cepi a do tada nista.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 26.12.2010 7:37:25
|
|
|
|
Lu
|
Ni ja Indy ne skidam do 38, ako krene rasti onda sirup paracetamol, čepić ako pređe 39. Ne mora značiti da ti Sari neće pomoći sirup, možda je bolje početi sa sirupom ako ne padne od njega T, onda staviš ćepić...ne znam opet razmisli jer čepići su mnogo jači. Želim vam brz oporavak i da sretno doputujete u naše krajeve
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 26.12.2010 7:54:26
|
|
|
|
indy_25
|
Lu hvala evo sad je pipam i hladna mi je mozda su zubi nemam pojma al kad su joj nicala ova dva nije imala T , vidjecu kasnije hoceli se povecavati. Ma svakako i nemam sirupa kuci a ovdje samo govore da cepic treba niko mi nije spomenuo sirup kad sam pitala na kontroli koje lijekove je potrebno imati u kucnoj apoteci za bebu.. Ali ja cu ipak pustiti da dodje do 39 pa onda cepic jer mislim da tijelo treba da proba da se izbori samo ako je neki virus a ako ne ide onda cepic. a do tada cu mlakim oblogama da joj umotavam ruke i noge senf isto na noge je dobar to mi je pomagalo kod Denija.
< Poruku je uredio indy_25 -- 26.12.2010 7:56:08 >
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 26.12.2010 9:32:13
|
|
|
|
indy_25
|
Evo sad sam mjerila T joj je 38,4 jos joj nista nisam davala osim sto pije puno tecnosti. Uopste ne izgleda ko da ima T vesela je i igra se skace prica jedino sto je vrela kad je pipnem. Sacekacu jos malo pa ako se poveca jos dajem joj cepic. Nego imam cepice od 60 mg i od 100 mg e sad pise djeca koja su blizu 10 kg da mogu od 120 mg jel onda smijem da joj dam ova dva od 60 jedan za drugim.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 26.12.2010 9:34:41
|
|
|
|
Olga75
|
Indy , kako si merila ispod pazuha ili rektalno? Ako je ispod pazuha onda stavi jedan pa tek nakon dvadesetak minuta drugi , da bi se prvi lepo resorbovao
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 26.12.2010 9:35:47
|
|
|
|
indy_25
|
Olga mjerila sam joj u guzu uvjek joj tako mjerim sta cu sada jel tako kako si mi rekla ili
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 26.12.2010 9:39:14
|
|
|
|
Olga75
|
Ako je u guzi 38,4 onda je ispod pazuha 37,4 , znaci samo je povisena pa sacekaj sa cepicima
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 26.12.2010 9:41:54
|
|
|
|
indy_25
|
Olga necu joj davati cepic sve dok ne dodje do 39 mislim ispod pazuha (posto u guzi mjeri za stepen vise) Sada cu staviti joj senfa na nogice ako pomogne.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 26.12.2010 9:45:03
|
|
|
|
Olga75
|
Mariji jako tesko silazi temperatura i cim predje 37,5 ide u nebesa i do 39 pa sam ja uvek u panici kad pocne da se penje . Uglavnom sam ocajna kad dobije temp ali nikad nisam probaja senf nego sam stavljala i rendani krompir u carapice , jako joj se nije svidjalo ali mi se cini da je delovalo
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 26.12.2010 9:48:47
|
|
|
|
indy_25
|
Kuburila sam sa T sa sinom sve dok nije operisao krajnike pa sve do njegove 5 godine od njegovih 6 mjeseci cini mi se svaki mjesec. Pricala sam vec da je imao meningitis jedva prezivio kad je imao 6 mjeseci i od tada su nase muke pocele sa upalom grla i T. Najbolje mi je pomagalo posto su mu T bile prilicno visoke nikad blaga T. Cepic, zatim tusiranje pa poslije toga obloge na noge i ruke jedino tako bi mu T spadala drugacije nikako.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 26.12.2010 9:56:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Žene, treba mi pomoć! Pre dva dana oko 17 h Neša je pao i baš pošteno udario glavu. Malo plakao, i posle ga nije boleo, nema ni čvorugu, al pao je sa stolice. Tu noć je jednom povratio, ali se pošteno prejeo za večeru, i pio mleko u trenutku kad je počeo da povrača, oko 4 ujutru. Sad sam mu izmerila 37.7. Da li to može da bude povezano
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 26.12.2010 9:57:19
|
|
|
|
Olga75
|
Nedjo , ne verujem da je povezano , verovatno je uhvatio neki virus
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 26.12.2010 10:00:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne verujem ni ja, ipak je prošlo oko 40 sati otkako je pao...a sa druge strane, ide u vrtić a još nijednom nije bio bolestan (3 meseca), pa virus ne bi bio neobičan... Hvala olga, pratiću, pa ću videti da li da ga vodim kod lekara.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 26.12.2010 10:01:37
|
|
|
|
mihi
|
Ne verujem Neđo, kada padnu deca povraćaju eventualno zbog edema mozga i to je centralno povraćanje koje je takvo da deca i deset puta od jednom povrate. Ne bi trebalo da ima temperaturu. Prati ga pa ako još povraća svakako ga odvedi kod pedijatra.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 26.12.2010 10:03:30
|
|
|
|
mihi
|
NIje razlika u temperaturi pod pazuhom i guzi ceo stepen nego 0,3 do 0,5.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 26.12.2010 10:03:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Mihi,nije od tad uopšte povraćao,malo mu je slabiji apetit,ali jede i dalje... Hvala puno,baš sam se prepala u jednom momentu
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 26.12.2010 10:07:05
|
|
|
|
mihi
|
Ne brini to se mom starijem sinu vi[e puta de[avalo, padne po podne u toku noći povrati, ujutru temperatura, biće sve ok, dečije bolesti.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
pomozitesandrinaDrage mame pomozite mi da izaberem neko lepo i upecatljivo ime za moju curicu,dajte predloge!Evo koja dva sam ja naslaLana (
61%)
Jana (
39%)
Ukupan broj glasova: 153Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!