Maslacak15 -> RE: Da li sam trudna? (8.3.2015 19:41:06)
|
Ja mislim da stvarno nije dobra ideja ici na kontrolisani snosaj kao metoda kontracepcije. Koliko god verovali nekom ili ne, prosto to nije pouzdan metod. I u ovom slucaju po meni je kljucno pitanje u kom si delu ciklusa. Ako su ciklusi redovni a ti si u drugom delu ciklusa unutra deset__ dana kad treba da dobijes onda je sve sigurno ok i od trudnoce nema nista. Ako je menstruacija nedavno prosla isto rizik nije neki. Ali ako si bas u plodnim danima tu oko ovulacije onda mislim da nista ne treba iskljuciti. Jel sad da ne ulazimo u detalje sta je i gde dospelo, ali ako su spematozidi dosli u kontakt sa plodnim sekretom moze da se desi da prosto otplivaju vrlo brzo. Tu ispiranje ne pomaze. Ne kazem da je rizik preterano veliki ali ga je teoretski nemoguce iskljuciti . I nedavno sam cula iz prve ruke jedan prilicno " Sex and the city" slucaj od dobre drugarice u Njujorku kojima se koleginica za ruckom jadala da decko ima problema sa erekcijom, da opet nisu stigli nista da urade itd.Koristili su cak i kondom ? Ispostavilo se posle dve tri nedelje nedelje da je zatrudnela tokom tog "nepostojeceg odnosa" [sm=smiley36.gif]. Prvo je rekla doktoru nemoguce, ja nisam imala seks sest meseci, Kaze trudni ste.....Ona se obradovala detetu posto ima 42 godine ali je prica odlicno naravoucenije. Gde ima sperme sve je uvek moguce. Ovo ne pricam da nekog plasim. Da se meni desilo i stvarno ne zelim dete, a blizu ovulacije sam ja bih verovatno uzela pilulu za dan posle. Ne mogu one nista da pokvare. Prekinu one, tj poremete dati ciklus, ali se od prvog narednog krvarenja sve vraca u normalu...
|
|
|
|