RE: Farbanje jaja (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Saveti (za) domaćice

Poruka

zeksi -> RE: Farbanje jaja (7.4.2015 23:32:38)

Dijana, nisam sigurna da li ti zelis da obarbas jaje u belo ili da ga izbelis, ja sam ti napisala kako da ga izbelis, pa posle recimo radis dekupaz.

dijana1* -> RE: Farbanje jaja (7.4.2015 23:32:52)

IZVORNA PORUKA: jabudic

Dijana, šta će ti bijelo jaje? [sm=smiley36.gif]

Da mogu lepo da ga ukrasim[sm=smiley36.gif]

jabudic -> RE: Farbanje jaja (7.4.2015 23:34:48)

Jao, pa ti si šou.
I to što kažeš, ko će po onoj boji [sm=zz_poop.gif] šarati [sm=smiley1.gif]

dijana1* -> RE: Farbanje jaja (7.4.2015 23:36:05)

Zeksi volela bi da bude belo ali ne bi da ga kuvam u sircetu ili da stavljam lak ili korektor. Treba deca da ga jedu pa necu da razmisljam..
Ali aki je to jedini nacin da bude belo , odustajem. Onda cu bar da ga izbledim a sve sam vec pripremila za dekupaz.
Nadam se da ce biti lepo[sm=smiley1.gif]

dijana1* -> RE: Farbanje jaja (7.4.2015 23:38:06)

Jabudic ovde su bukvalno jaja braon boje. Bar ona koja sam ja danas videla. Boja je bas takva na koju mislis[sm=smiley36.gif]

jabudic -> RE: Farbanje jaja (7.4.2015 23:40:56)

Zdrava, bre, domaća [sm=smiley36.gif]

Azra_ -> RE: Farbanje jaja (8.4.2015 0:00:30)

Najbolje je naći domaća jaja od nekog. Nama komšija nabavio negde, doduše, samo 10. Bela kao sneg. Sa njima šta god da uradim ispadnu lepo. Ova koja kupujemo u Tempu, Idei, ona su tamna, na njima ni boja ne ispadne kako treba.

mali_mis -> RE: Farbanje jaja (8.4.2015 7:31:32)

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Negde sam citala to za sirce ali nisam bas odusevljena da mi se jaje koje treba da jedem kuva u sircu.
A da ocistim sircetom i operem, pa tek onda da ga kuvam u vodi. Da li bi posvetlilo.?
Steta sto nema bele boje da se kupi

Mozes i ovo, ali ocekuj da ces morati dugo da ribas sa sundjerom i sircetom da bi pobelelo.

Cim se priblizi Uskrs, ja niti vidjam bela jajca, niti vidjam luk koji ima ljusku, svi su ocisceni. Sto ih onda lepo ne ciste i ostalih dana u godini. A nikad mi ne padne na pamet, da pocnem da skupljam lukovinu [sm=smiley36.gif]
Bila juce u kupovini preostalih boja u kesici, i uzela sam onaj setic sto ima zlatni gliter, pa cemo da vidimo. Uz klasicno zavlacenje jaja po carapama sa svime sto mi padne pod ruku, u obzir dolazi dekupaz, krep papir mi je isto zanimljiv, nasla sam neke ostatke od pre vise od 10 godina, valjda rade stvar jos uvek, ako uspem da nadjem neku ljuskicu luka, moze i to.

emicaa -> RE: Farbanje jaja (8.4.2015 8:03:12)

Ja sam sinoć probala jedno da našaram salvetom i uspjelo je,jedini problem uzela sam povelik detalj pa mi je ostalo neravnina ali prvo je [sm=smiley36.gif]

daca77 -> RE: Farbanje jaja (8.4.2015 8:17:16)

IZVORNA PORUKA: Maraj

E pa da daco hvala ti. Znaci bice pola bela onako prirodno a pola boja lukovine. Bas cu probati. Volim te prirodne bohr

Maraj, nece biti bele boje, vec ovako bi trebalo da izgleda
[img]http://www4.slikomat.com/13/0408/x6n-05merm.jpg[/img]

nata11 -> RE: Farbanje jaja (8.4.2015 8:31:20)

Kod nas ima belih jaja na pijaci. To ti je bolje nego da kuvas u sircetu.

daca77 -> RE: Farbanje jaja (8.4.2015 8:32:21)

A da li je neka koristila kurkumu za farbanje jaja u zuto?

wivern -> RE: Farbanje jaja (8.4.2015 12:18:01)

Daco ja nemam pojma sta ti je to.
Sinoc ukapiram da moje salvete imaju samo jedan sloj i ne znam da li ce biti dovoljno tanke da se zalepe kako treba na jaje [sm=zmeden.gif]

mali_mis -> RE: Farbanje jaja (8.4.2015 12:41:51)

IZVORNA PORUKA: daca77

A da li je neka koristila kurkumu za farbanje jaja u zuto?

Ja dodam kasicicu da pojacam zutu boju iz kesice, onako samo kurkuma i voda nisam [sm=zz_biggrin.png]

jess021 -> RE: Farbanje jaja (8.4.2015 13:48:19)

Ja sam kupila salvete sa motivima, htela sam i krep papir, ali neko veliko pakovanje u jednoj boji 80 din, a treba mi najmanje 4-5 boja. I sta da radim posle s onim sto mi ostane, cuvam za sledeci Uskrs[sm=smiley1.gif], odustala sam od krep papira.
Za kurkumu sam cula da se farbaju jaja, ali nisam radila sa njom. Znam da kad je koristim svi mi prsti budu zuti, tako da kontam da bi trebalo da se ofaraba.

dijana1* -> RE: Farbanje jaja (8.4.2015 22:29:50)

IZVORNA PORUKA: wivern
Sinoc ukapiram da moje salvete imaju samo jedan sloj i ne znam da li ce biti dovoljno tanke da se zalepe kako treba na jaje [sm=zmeden.gif]

wiv to sam i ja pomislila za svoje salvete kada sam kupila,[sm=smiley36.gif] i razmisljam pa Boze od toliko salveta gde bas da ubodem sa jednim slojem. medjutim kada sam pocela da rezem skontam da ima tri sloja.
Prerezi je na pola pa vidi da li ima tri sloja.

wivern -> RE: Farbanje jaja (8.4.2015 23:19:02)

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR
Prerezi je na pola pa vidi da li ima tri sloja.

Nemaaaaaa [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Pa stvarno sam maler.

dijana1* -> RE: Farbanje jaja (9.4.2015 0:48:58)

Vidi ja sam 5 slicica isekla i tek na 6-toj sam sslucajno videla da ima treci sloj[sm=smiley4.gif][sm=smiley9.gif]
Ali ako stvarno nema onda si bas maler[sm=smiley13.gif]
Mislim da je bolje da kupis druge jer je stvarno velika razlika kada je slicica tanka.

Maraj -> RE: Farbanje jaja (9.4.2015 6:38:41)

Hvala Daco

wivern -> RE: Farbanje jaja (9.4.2015 9:50:18)

Dijo nema, pokusavala sam sa svih strana i nista. Pa ne mogu da verujem.

Anoniman -> RE: Farbanje jaja (9.4.2015 14:43:19)

Wiw[sm=smiley13.gif] bezveze
kod nas imale po komadu da se kupuju ja kupila nekoliko[sm=smiley36.gif]
e sada resite mi jednu misteriju trebaju li da budu jaja hladn a, mlaka, ili vruca za dekupaz tehniku[sm=smiley36.gif]

jess021 -> RE: Farbanje jaja (9.4.2015 14:45:42)

Um, nemam pojma. Ja imam drugi problem, nemam nigde da uberem neke travke lepe za sare sto su stavljati jaja u carapu[sm=zmeden.gif]
Sve kad setam gledam po zelenim povrsinama, a ono sam obicna trava. Moracu negde da se provozam vam grada.

mati -> RE: Farbanje jaja (9.4.2015 16:54:27)

IZVORNA PORUKA: jess021

Ja sam kupila salvete sa motivima, htela sam i krep papir, ali neko veliko pakovanje u jednoj boji 80 din, a treba mi najmanje 4-5 boja. I sta da radim posle s onim sto mi ostane, cuvam za sledeci Uskrs[sm=smiley1.gif], odustala sam od krep papira.
Za kurkumu sam cula da se farbaju jaja, ali nisam radila sa njom. Znam da kad je koristim svi mi prsti budu zuti, tako da kontam da bi trebalo da se ofaraba.

Mm je kupio cetri boje i placao po 100 din. Htela sam da ga lincujem.
Sutradan sam ja u knjizari kupila za po 45din jos dve boje. Jos sam mu rekla da ne kupuje ako bude skupo , a on kaze da nema pojma koliko to treba da kosta. Jaoooo...
Nego,jer farbao neko do sad krep papirom? Ja sam uzela prvi put.

Maraj -> RE: Farbanje jaja (9.4.2015 17:18:03)

Mati ja sam prosle godine. Svako jaje sam umotavala u drugu boju pa jaja slagala jedno preko drugog u flasu kojoj sam rasekla vrh. Tako se boja slivala sa jednog jaja na drugi pa je svako jaje bilo prosarano. Samo stavi rukavice jer dosta pusta boju. A i sirce guši uzas jedan

Maraj -> RE: Farbanje jaja (9.4.2015 17:20:01)

Ja sam danas jaja umotavala u mrezicu. Veceras cu da potopim lukovinu

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>