RE: Farbanje jaja (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Saveti (za) domaćice

Poruka

nata11 -> RE: Farbanje jaja (6.4.2015 20:57:20)

Didy a to sa papirom je verovatno ovako

wivern -> RE: Farbanje jaja (6.4.2015 21:04:33)

Meni to bas izgleda komplikovano.
Ja cu i gumice sigurno, to mi je ispalo super prosle godine.

serpica -> RE: Farbanje jaja (6.4.2015 21:11:14)

Wiv onaj video sto si ubacila izgleda bas lako a lepo,ja cu da probam,samo nisam cula jel su jaja pre toga skuvana i koliko se ceka da se onaj papir stegne.
Koci mi net pa se ne cuje dobro..

Maraj -> RE: Farbanje jaja (6.4.2015 21:11:39)

Didy probala ja prosle godine sa krep papirom. Dosta je jaka farba. Farba prste i sve zivo oko tebe. Mora se raditi sa rukavicama a boja ne ispadne ujednacena na celom jajetu

Maraj -> RE: Farbanje jaja (6.4.2015 21:13:34)

Serpi skuvaju se jaja ako hoces i oboje pa umesto onih slicica sti bi lepila , lepis dekupaz tehnikom salvete

wivern -> RE: Farbanje jaja (6.4.2015 21:21:53)

Serpi evo maraj ti odgovorila. To je najbolje objasnjen dekupaz koji sam nasla.
Bas cu videti kako ce meni ispasti.

Didy -> RE: Farbanje jaja (6.4.2015 21:23:56)

E, jeste, Nato, to je to. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
maraj, meni se baš sviđa što je boja neujednačena i što se tako prelivaju jedna u drugu.
Da, dekupaž ide na skuvana i ohlađena jaja.

New Mom -> RE: Farbanje jaja (6.4.2015 21:26:21)

IZVORNA PORUKA: Didy
A videla sam i jednu odličnu foru farbanja krep papirom: topla jaja (ako su ranije skuvana, potope se u toplu vodu na nekoliko minuta da se ugreju) se oblože krep papirom namočenim u sirće i ostave u posudu s poklopcem da se potpare. Posle pola sata se skine krep papir i dobiju se prelepo ofarbana jaja. Krep papir su sekli na trake debljine dva prsta i mešali su na istom jajetu plavu, ljubičastu i roze i onda je jaje imalo prelive i blage prelaze s jedne na drugu boju. stvarno prelepo! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Pravila ja prosle godine

EDIT: link sam izbrisala. Nije dozvoljeno kacenje linka ka drugim forumima. Dijana1 RR.

serpica -> RE: Farbanje jaja (6.4.2015 21:27:09)

E super onda cu to da uradim sigurno... a jel hoce onaj belanac bas da zalepi salvetu? Mislim nece da otpadne kad se osusi?

wivern -> RE: Farbanje jaja (6.4.2015 21:31:24)

Serpi hoce, ali mislim da je bas poenta da bude samo jedan sloj salvete da bi se lakse zalepilo

Didy -> RE: Farbanje jaja (6.4.2015 21:37:16)

E, pa da, NM, to je to. Zanima me jedino da li boja ostaje na rukama kad se skroz osuše jaja, npr. kad krenu deca da ih gule?

serpica -> RE: Farbanje jaja (6.4.2015 21:49:14)

IZVORNA PORUKA: wivern

Serpi hoce, ali mislim da je bas poenta da bude samo jedan sloj salvete da bi se lakse zalepilo

Hvala,probacu na jednom jajetu za pocetak pa ako uspe nastavljam [sm=smiley31.gif]

superm -> RE: Farbanje jaja (6.4.2015 22:08:23)

Ja ću jaja ofarbati u lukovini i sa sinom zalepiti sličice.

mali_mis -> RE: Farbanje jaja (7.4.2015 7:21:37)

serpi, wiv onaj stampani deo salvete lepite na jaja. I onda cetkicom umuceno belance od sredine se maze prema spolja [sm=smiley1.gif]
Jel neko probao one gliter saralice zlatna ili srebrna, sto ima u onim setovima po marketima? Jel se razmazuju posle kad cistis jaje, ili se to lepo osusi? Sad su mi oni privukli paznju, a ne bih da kupujem ako ne valja.

Maraj -> RE: Farbanje jaja (7.4.2015 7:31:27)

Ja cu isto u lukovini. Ostavljam lukovinu vec par nedelja.
Najukusnija su jaja u lukovini. A i najzdravija.
Ja ih umotam u mrezicu pa ih tako nasaram ili sa gumicama

daca77 -> RE: Farbanje jaja (7.4.2015 7:34:08)

A da li je neka probala da dobije mermerna jaja od ljunicastog luka? Mislim na onu foru kuvanja u aufoliji.

Maraj -> RE: Farbanje jaja (7.4.2015 7:38:20)

Kako to daco?

New Mom -> RE: Farbanje jaja (7.4.2015 8:14:17)

IZVORNA PORUKA: Didy

E, pa da, NM, to je to. Zanima me jedino da li boja ostaje na rukama kad se skroz osuše jaja, npr. kad krenu deca da ih gule?

Nije nista ostajalo.

ivaMark -> RE: Farbanje jaja (7.4.2015 8:26:22)

Maraj, iseckas lukovinu kao za mozaik...pripremis alu foliju velicine da umotas celo jaje i tu lukovinu stavis na foliju, znaci da lukovina bude izmedju jajeta i folije i to ubacis u boju, tako sam ja prosle godine...nije ispalo lose, neobicno..

Maraj -> RE: Farbanje jaja (7.4.2015 8:29:37)

Aha. Hvala ivaMark probacu.

Anoniman -> RE: Farbanje jaja (7.4.2015 9:24:13)

sada ste i mene zaintrigirale, moracu da probam dekupaz tehniku, na nekoliko jaja[sm=smiley1.gif]

daca77 -> RE: Farbanje jaja (7.4.2015 9:25:36)

IvaMark,a ja ne ubacujem u boju...nakvasim jaje i uvaljam u sitno seckanu ljusku luka, umatom dobro u aufoliju i skuvam najnormalnije. Kad se prohladi, skinem foliju i one ljuspice i to je to...em je zdravo, jer je u lokovini farbano, a neobicnog je dezena.[sm=smiley1.gif]
UM, i ja cu to probati...poslacu mm da potrazi papir.

Mala Elena -> RE: Farbanje jaja (7.4.2015 9:50:07)

IZVORNA PORUKA: mali_mis

serpi, wiv onaj stampani deo salvete lepite na jaja. I onda cetkicom umuceno belance od sredine se maze prema spolja [sm=smiley1.gif]
Jel neko probao one gliter saralice zlatna ili srebrna, sto ima u onim setovima po marketima? Jel se razmazuju posle kad cistis jaje, ili se to lepo osusi? Sad su mi oni privukli paznju, a ne bih da kupujem ako ne valja.

Mene isto zanima iskustvo sa ovim gliterima... ispod kao osnova ide belance umesto lepka da bi jaje bilo jestivo...ranije sam koristila gliter ali nisam bila dovoljno iskusna-da li se stavlja na mlako ili hladno jaje...verovatno ima neka caka [sm=smiley36.gif]

branki* -> RE: Farbanje jaja (7.4.2015 9:51:29)

ja ove godine ofarbam samo nekih 20 jaja simbolicno i to je to.

Maraj -> RE: Farbanje jaja (7.4.2015 10:02:39)

I ja cu 20-25 necu da ih bacim posle.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>