Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 13:41:57
|
|
|
|
eugenija
|
O daaaa... Lepo se čuje.. Znam za ovo.. Čaroban osećaj
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 14:33:59
|
|
|
|
Jeca*
|
Da. Moj muž je redovno bio zalepljen za moj stomak i slušao
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 14:39:23
|
|
|
|
Lu
|
Ja nisam znala
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 14:41:48
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: lu Ja nisam znala Ni ja.
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 14:42:37
|
|
|
|
Mery
|
Ja sada jedva cekam tu nedelju.
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 14:45:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Mery draga, još samo 20ak nedelja se strpi. ma uživaj ženo u svakoj nedelji!
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 14:51:52
|
|
|
|
Mery
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Mery draga, još samo 20ak nedelja se strpi. ma uživaj ženo u svakoj nedelji! Naravno da uzivam, ali tada ce i tata moci uzivati jer za sada on nista ne osjeca. (mislim fizicki)
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 15:07:12
|
|
|
|
mihi
|
MIslim da teško da je to tačno jer evo i zašto. Pisala sam već da mi se beba slabo pomerala pa sam pitala doktorku kako mogu bebino srce da čujem, rekla mi je uzmi dobre medicinske slušalice i ja sam uzela svoje Litman sa studija onda mi je ona rekla gledajući na ultrazvuku da stavim stetoskop levo od pupka i da slušam i kaže mi čuje se duplo brže nego tvoje što znači oko 160 u minutu i tako sam se kad se Miloš smiri umirivala poslušam i stvarno se čuje a to što tata može eventualno da čuje je mamino srce i to sam proveravala stavim stetoskop na bilo koju tačku na stomaku i svuda se čuje moje srce oko 80 do 90 u minutu a kad stavim stetoskop na to mesto čuje se bebino koje baš brzo kuca. Eto to je moje iskustvo. Kaže da ima da se kupi neki aparat koji radi na baterije zalepi se na stomak i registruje srčanu radnju ploda košta oko 50 evra. Kažu ima ga u Sloveniji i Bosni.
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 15:13:24
|
|
|
|
Anoniman
|
ja sam isto bila kupila stetoskop da bi slusala otkucaje srca u prvoj trudnoci posto sam imala dosta slobodnog vremena, pa mi je mimo posla to bila najveca preokupacija... a u drugoj trudnoci nisam imala vremena od cerke osluskivati, nego jedan put mjesecno odletim na ultrazvuk... sad bi moj brat rekao posto je on drugo dijete ...mi smo mladji uvijek zakinuti
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 15:16:02
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: lenka sarajevo ...mi smo mladji uvijek zakinuti
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 15:17:23
|
|
|
|
mihi
|
Jel neko možda čuo za ovu spravu koja registruje srčane tonove bebe, to sam pročitala na onom hrvatskom trudnoća.net?
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 15:21:18
|
|
|
|
Anoniman
|
jesmo mihi... ima je kupiti u svakoj apoteci 120 KM ili 60 eura
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 15:28:22
|
|
|
|
mihi
|
E da Vi ste federacija, znam da sam se raspitivala u Republici Srpskoj tamo nije bilo rekli su mi ima u Federaciji. Hvala da znam da kažem drugarici. .
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 15:33:30
|
|
|
|
Anoniman
|
ima i tamo 100% ista smo drzava, nismo mi u americi ...ima i u istocnom sarajevu sigurno u apotekama a i u banja luci
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 15:37:56
|
|
|
|
mihi
|
Ja tražila u Bjeljini i nije bilo .
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 16:31:18
|
|
|
|
Verus
|
Sa drvenim stetoskopom nalik ovom; moja mama kaze da su njoj sa tim slusali stomak u NS davne 79 godine, na UZ su isle samo visoko rizicne trudnoce, u koje se ona nije uracunala u to vreme, posle njenih 7,8 spontanih. Ja volim sto zivim u dobu napredne tehnologije-do neke mere.. IZVOR: http://cgi.ebay.com/Old-Doctor-Monaural-Wooden- >dodala Tasha:malo sam sredila post, tek posle videla da si me citirala... uglavnom, to je odgovor na moje pitanje kako su se nekako osluškivali otkucaji srca, kada nije bilo UZ.<
< Poruku je uredio Tasha RR -- 16.3.2009 18:57:49 >
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 16:39:04
|
|
|
|
mihi
|
Jeste Verus i danas ima tih naprava po bolnicama našim i kažu da se dobro čuje. Pozzzdrav
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 17:39:59
|
|
|
|
Verus
|
Ne mogu da verujem da toga jos ima....mozda da kupim jedan na ebay pa da imam kad mi bude trebalo! Ako Bog da da dodjem do toga, uzecu ili iznajmiti doppler sa kojim se vec moze cuti srce rano, sa nekih 7,8 nedelja ako se ne varam?
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 16.3.2009 17:45:11
|
|
|
|
MERYEN
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR Da. Moj muž je redovno bio zalepljen za moj stomak i slušao Nisam znala za ovo ,pa sto ne rece Jeco ranije da i moj slusa
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 23.12.2009 12:05:42
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Moj stalno osluskuje sta radi beba... moracu mu reci za ovo! Nisam imala pojam da moze!
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 23.12.2009 12:07:59
|
|
|
|
Anitaaa
|
Moj muž je govorio da čuje smo moja creva haha
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 23.12.2009 14:53:49
|
|
|
|
Trudi
|
Ja slušam stetoskopom koji dođe uz tlakomjer Samo često imam smetnje na vezi, zbog mojih crijeva
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 23.12.2009 16:42:13
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Rešavam juče neki test u novinama i pitanje je: U kojoj nedelji trudnoće će budući tata čuti otkucaje srca svog deteta ako prisloni uho na stomak svoje drage? Ponuđeni odgovori: 27, 30 i 32 nedelja. Meni niko nikada nije rekao da se mogu tako čuti otkucaji srca. U teoriji, nisam ni razmišljala o tome kako su lekari osluškivali takve stvari pre UZ? Sve u svemu, u 27-oj nedelji je tačan odgovor. Jeste znale to? Ja ovo moram da probam...i to danas odmah. jesam znala za ovo...Negde sam procitala ali nisam znala da mogu i ja vec sada...
|
|
|
|
RE: Prisloni uho i čućeš srce! 23.12.2009 17:39:32
|
|
|
|
Anitaaa
|
Ajde pa nam kaži da li i vi samo čujete creva kako krče he he
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?