stasha77 -> RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) (1.8.2010 13:57:39)
|
da se malo pozalim, ova nasa administracija je stvarno katastrofa... mada je vecina vas verovatno upoznata, a ja kao pala sa marsa.. kad smo izlazili iz porodilista rekli su da za 10 dana idemo u opstinu da prijavimo dete. ja naivno verovala da se tad dobije i krstenica, kad ono jok nego nam rekli da ce krstenica biti za 10tak, najvise 20 dana. a kao sto znate bez krstenice ne moze se nista, nema plate, nema zdr.knjizice nema prijave za one naknade... iz bolnice izasli posle 3 dana (znaci najkrace moguce), papire su poslali iz misovica u opstinu savski venac posle 12, jos 15 dana (da racunamo srednji rok za krstenicu) i beba ima mesec, a ti tek tada, mozda, mozes da pocnes da skupljas papire za knjizicu.. u domu zdravlja nam rekli da kontrolu na mesec dana, uput za kukove, i vakcinu moze beba da primi samo sa svojom knjizicom - mada kao da se ne sekiram, ako par dana zakasnimo za vakcinu i kontrolu, a kukove mozemo i privatno (bas im hvala, inace kosta 6000din??!!!! dve drugarice koje su se poradjale kao ja u bg, a deca se lece ovde u vrscu platile privatno snimanje, pa mi sad rekose)
|
|
|
|