maslinica -> RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) (5.5.2010 14:57:04)
|
evo ja danas to obavljam, nisam u braku. znaci ovako...porodila sam se u kbc zvezdara. otisla kod maticara u obrenovcu, tu zivim...oboje i ja i moj nevencani muz, tamo dali izjavu da on priznaje dete i da se beba zove tako i tako i sve to....sa tim papirom mm SAM ide u opstinu zvezdara i predaje tu izjavu i nase uverenje o drzavljanstvu i izvod iz mkr, da bi dete dobilo svoj maticni broj i sta treba vec..to se ceka oko 7 dana, kad to dobijemo, vracamo se u obrenovac, kod istog cike koji je obavio zapisnik da bi dete UPISALI u maticnu knjigu drzavljana i sve redom...e onda se ide u policiju, prijava adrese. kad nevencani daju izjavu kod maticara, vise ne moraju ici oba roditelja! ovo u opstinu zvezdara nije nuzno da ide bilo ko, mogla i je i opstina da salje sluzbenim putem, ali duplo duze traje nego da sam odneses i predas! evo za nekog kom bude trebalo. znaci sve obavljate u svojoj oipstini, samo maticni broj dete predajete u opstini gde je rodjeno, ovisi gde je porodiliste. i da za NArodni Front- znam da oni odrade taj deo i ides pravac u opstinu savski venac po izvod.
|
|
|
|