RE: rođendanske torte (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

madre -> RE: rođendanske torte (1.11.2013 17:36:57)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

hvala zene, viking to je bata hijavata(on je malo mesio, malo grickao fondan i pokusavao da mi prepipa tortu[sm=smiley36.gif]), a bebcu je rodjendan [sm=smiley1.gif]
pravila sam po minjinom receptu, koji je zaista sjajan, odusevljena sam[sm=bravo.gif]
i nisam imala nikakvu opremu... sve sam sama pravila, samo su medice izvadjene kalupom za kolace...

primetila sam da fondan svi skidaju sa parceta torte, pojedu tortu, a fondan ostave sa strane!
ako sam sa nekim bliskim prijateljima na slavlju, ja im svima to uzmem i pojedem, toliko toga moga da pojedem da je to cudo jedno... cesto mi bude muka posle toga, ali to samo ako preteram, a uglavnom preteram[sm=jezicek.gif]

jovicaa -> RE: rođendanske torte (1.11.2013 17:40:45)

fondan je prava secerna bomba, ide 900 gr secera u prahu po receptu... ali ok je ukus... ja kazem mmu bice nam vesela deca na rodjendanu od kolicine secera, skidacemo ih sa plafona[sm=smiley36.gif]
madre moras da se bacis na pravljenje fondana posto si ljubitelj[sm=bravo.gif]

Janncica -> RE: rođendanske torte (1.11.2013 17:41:25)

Jovice [sm=bravo.gif] super je... Znaci,nije tesko? E ima i ja da napravim. [sm=smiley36.gif]
Jesi plazma tortu pravila? Sta si mazala preko?

jovicaa -> RE: rođendanske torte (1.11.2013 17:43:09)

pazi ako ja mogu, moze svako. jedino mislim da je bitno da se odgleda par tutorijala na netu i strogo prati minjin recept. i da se bilduje par dana pre[sm=smiley36.gif], posto su mi otpale ruke dok sam zamesila i obojila. i treba dosta vremena.. barem je meni..

pravila sam minjinu plazma tortu, samo sto sam smanjila kolicinu secera na pola. premazala sam puterom obicnim pa onda fondan. fina cvrsta je minjina plazma. KLIK

Olga75 -> RE: rođendanske torte (1.11.2013 17:46:39)

Jovice , svaka cast [sm=bravo.gif]
sad znam koga cu da ujurim da mi ukrasi tortu za sledeci zvercicin rodjus [sm=smiley36.gif]

jovicaa -> RE: rođendanske torte (1.11.2013 17:50:27)

hvala olga[sm=smiley1.gif]
dogovoreno, samo moras da mi platis jednu masazu posle pravljenja torte, jer mi otpadaju ledja i ruke, osecam se kao da sam provela 5 sati u teretani[sm=smiley36.gif]

Olga75 -> RE: rođendanske torte (1.11.2013 17:55:11)

izmasiracu te ja [sm=smiley36.gif]
onda znaci dogovorenooo [sm=bravo.gif] [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: rođendanske torte (1.11.2013 18:21:32)

jovice, super je torta!
ja sam u dilemi - kod nas ovde u poslasticarnici prave dobre torte u smislu ukusa, ali sto se ukrasavanja tice, mogu samo da "zalepe" ono od gore, ne prave tako od fondana ukrase. s druge strane, videla sam na sajtu jedne poslasticarnice lepo ukrasene torte, ali ne znam kakvog su ukusa. ta druga poslasticarnica nije tako daleko, ali ne mogu peske do tamo, nema ni direktno autobusa, pa me mrzi da isprobavam.
a mm dodatno komplikuje jer on nece posnu tortu, a njegovi svi poste u vreme kad je M rodjendan. onda sam zamislila da ih pitam da dve manje torte spoje u jednu...

jovicaa -> RE: rođendanske torte (1.11.2013 18:30:04)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

izmasiracu te ja [sm=smiley36.gif]
onda znaci dogovorenooo [sm=bravo.gif] [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley20.gif][sm=smiley4.gif]
ksena zavisi sta ti je bitnije... kontam da je ukus ipak, barem meni.

New Mom -> RE: rođendanske torte (1.11.2013 19:00:43)

Vau, jovice, preeeeedivnaaaaa![sm=bravo.gif]

Moiraina -> RE: rođendanske torte (1.11.2013 19:53:28)

Jovice, torta je super! Svaka čast! Inače i moje dete obožava da jede fondan, mora od svake boje da proba po malo [sm=smiley36.gif]

Snelle -> RE: rođendanske torte (1.11.2013 20:38:54)

Jovice, ja sam oduševljena! Svaka ti čast! Ti si očigledno umetnička duša kad ti je iz prve ovako ispalo. Ja fotografiju svoje prve torte sa fondanom ne smem ni da gledam kad pregledavam slike na kompu [sm=smiley36.gif]

minnica -> RE: rođendanske torte (1.11.2013 21:04:44)

jovice, super tortica! [sm=bravo.gif]

lesica -> RE: rođendanske torte (1.11.2013 21:05:42)

Jovice, bravo. Fenomenalna je torta [sm=smiley1.gif]

Torbica -> RE: rođendanske torte (1.11.2013 21:17:38)

Bravo Jovice, odlicna je!!!!

Janncica -> RE: rođendanske torte (1.11.2013 21:53:27)

Joco,koliko ranije si napravila fondan? I koje boje si koristila i kako... Objasni sve onako k'o debilu slobodno.[sm=smiley36.gif]

jovicaa -> RE: rođendanske torte (1.11.2013 22:07:01)

zene hvala vam puuuunoooooo[sm=smiley9.gif] bas ste mi ulepsale ovaj naporan dan[sm=smiley31.gif]
moiraina i aleks je morao sve boje da proba, i umislio je da mu se zeleni fondan najvise svidja[sm=smiley36.gif]
snelle za ovo umetnicka dusa imas fondan od mene, po zelji[sm=smiley36.gif]

janncice napravila sam tortu, pa fondan i odmah presvlacila. kupila sam gel boje.
znaci prvo sam po minjinom receptu lepo umesila taj fondan i onda sam podelila, najveci deo sam obojila zelenom bojom, mocila sam cakalicu u boju pa zabadala u fondan, ali trebalo mi je sto godina da dobijem zeljenu boju. nisam ni razmisljala o tome da mogu fondan dan ranije da napravim, mozda bi mi tako bilo lakse... ali ja sam sve u cugu.

mtajcica83 -> RE: rođendanske torte (1.11.2013 22:12:00)

Jovice divna je torta, bas..Svaka cast[sm=bravo.gif]

lokica77 -> RE: rođendanske torte (3.11.2013 21:10:56)

jovicee predivna je torta, ja se nisam usudila da se upustim u avanturu sa fondanom pa sam danas narucila tortu za K, sledece godine mozda i pokusam, a sto se tice minjine plazma torte exxxtra je ja je cesto pravim i super je za svaku priliku

Peace* -> RE: rođendanske torte (4.11.2013 9:08:06)

Bravo Jovice! [sm=bravo.gif]

nata11 -> RE: rođendanske torte (4.11.2013 9:40:00)

Super je tortica [sm=bravo.gif]

vikiveki -> RE: rođendanske torte (4.11.2013 10:50:57)

Jovicee [sm=bravo.gif] za tortu i ja sam htela jednom da ćerki za rođendan napravim tortu sa fondanom,ali mi nije uspelo,verovatno je fora da imaš dobar recept.Hoćeš li nam odati tajnu tvog recepta za fondan?Po slici vidim da ti je fondan ispao super

lokica77 -> RE: rođendanske torte (5.11.2013 15:34:42)

drustvance help, porucila sam tortu od 6kg za K divan dan, sad se nesto preracunavam tj napravila sam spisak gostiju bice nas oko 50 pa se nesto mislim da nije malo 6kg[sm=zmeden.gif],sta mislite ?

Misha i Ljisha -> RE: rođendanske torte (5.11.2013 15:42:37)

evo lokice ja dosla hihih ali ne mogu ti pomoci oko pitanja, plus ja sam jedna od onih osoba koje misle uvek da je malo pa ja sve naveliko i za armiju, no necu da te tripujem mojim tripovima[sm=smiley36.gif]

Zemunka85 -> RE: rođendanske torte (5.11.2013 15:46:35)

Nasa je imala 5kg, bilo nas je 30ak i bilo je poprilicno knap.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>