Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 1.9.2010 16:55:44
|
|
|
|
MASHKA
|
juče smo bile na UZ, beba je teška 3354g. , grlić čvrst i skroz zatvoren sutra idemo da upoznamo doktora i na prvi ctg!
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 1.9.2010 20:27:09
|
|
|
|
isidora88
|
sutra idem kod gin.ako stignem na red nadam se da je dobro
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 2.9.2010 8:28:40
|
|
|
|
nala
|
Idem na pregled za dvadesetak dana i jedva cekam. Tada ce mi Dr reci da li mogu da putujem do BG i prisustvujem svadbi moje sestre. Ne mogu da docekam. Sta ako mi kaze da ne mogu? Ma necu o tome ni da razmisljam. Idem, valjda.
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 2.9.2010 11:31:43
|
|
|
|
bojanica7
|
nala, valjda ce ti reci da mozes... drzimo fige. ja idem sledece nedelje, moj dr u dz sredom radi uz, tako da, valjda cu doci na red, posto je opet bio na godisnjem a uvek ej guzva kad se vrati
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 8.9.2010 9:52:42
|
|
|
|
bojanica7
|
idem danas. imam tremu. pozdrav!
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 8.9.2010 9:56:45
|
|
|
|
Anoniman
|
Bojanice,javi.
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 8.9.2010 13:38:48
|
|
|
|
bojanica7
|
vratila se. sve okej. jupi! i definitivno je devojcica
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 8.9.2010 14:35:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa cestitam.
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 8.9.2010 16:30:08
|
|
|
|
isidora88
|
bila danas kod gin i nije mi radila nista,UZ ne radi,ni pregled,samo mi je dala uput za vadjenje krvi a mesec dana nisam bila,poludela sam,sad trazim novog drzavnog ginekologa
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 11.9.2010 17:10:20
|
|
|
|
eni26
|
Bila sam juce na pregledu , prvo me ispitao sve od Kulina bana do danasnjih dana,da li sam bolovala od nekih bolesti,jesam li imala operacije ,bla bla bla.. Posle mi uzeo bris za papa test,i pregledao mi matericu,kaze sve ok , i grudi mi pregledao i ispipao ,sve je ok fala Bogu. E na kraju uzeo aparatic da cujemo bebino srce... Jao kako dise ubrzano , dusa mala Po njegovom termin je 15 april , 10 nedelja,al bolje cu znati na UZ za 15 dana ..Jedva cekammmmmmm
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 16.9.2010 19:44:03
|
|
|
|
marijajo
|
Danas smo bile na UZ.Bebica je dobro,smanjio nam je i dozu Gyniprala,sada ga pijemo na 6 sati Bebica se okrenula glavicom na dole ali joj se 2 puta obmotala pupcana vrpca oko vrata Malo sam se uplasila,ali doktor kaze da ne brinem njoj ne smeta i da moze da se odmota do porodjaja jer je prilicno aktivna beba.Iskreno se nadam da je u pravu
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 7.10.2010 11:38:11
|
|
|
|
ivaj
|
Bila sam malopre na uz Jos ovaj i nema vise.Valjda. Trudnoca 36 nedelja i 4 dana. Posteljica II stepen,beba teska 3 kg. E jedino kaze dr da je dosta nisko,pa cemo videti sta ce biti.I posto mi je prva beba bila 3.950 teska,kaze da ce ova biti manja,kao nema sanse da bude tolika.Neka,taman ce mi mozda biti lakse da se porodim (nadam se ja...)
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 7.10.2010 11:46:55
|
|
|
|
Anoniman
|
samo kad je ok.... a ti ćeš na porođaj i ovako i onako htedoh reći koliko god kg da bude ide napolje ;)
< Poruku je uredio Rada T. -- 7.10.2010 11:48:12 >
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 7.10.2010 11:50:55
|
|
|
|
ivaj
|
Kazem dr malopre-sad neka izlazi kad hoce,uplatila sam epidural
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 7.10.2010 12:37:47
|
|
|
|
botabal
|
Ja sam imala zadnji pregleda u 37. sedmici..Dr mi je zakazala jos jedan pregled 15okt,pred termin koji je 17tog,al ne verujem da cu do tad izdrzati ..A mozda,ko zna?
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 8.10.2010 13:00:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Kaze Dr da je beba bas krupna,za 4 dana je nabacio skoro 500 gr ,sada ima 2,855.
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 8.10.2010 14:21:30
|
|
|
|
ivaj
|
Mashala
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 23.11.2010 12:38:26
|
|
|
|
janajana
|
Bila juce, otvorila bolovanje, dobila da vadim krv i da dam urinokulturu posto me bolucka u predelu jajnika, pa cisto da vidi da nije mozda besika tj neka baktrija. Jos nije uradila pregled Mislim da cu zakazati priv. uz zbog ovih boluckanja
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 24.11.2010 9:38:59
|
|
|
|
boje
|
IZVORNA PORUKA: janajana Bila juce, otvorila bolovanje, dobila da vadim krv i da dam urinokulturu posto me bolucka u predelu jajnika, pa cisto da vidi da nije mozda besika tj neka baktrija. Jos nije uradila pregled Mislim da cu zakazati priv. uz zbog ovih boluckanja i mene nesto bolucka u predelu jajnika. prosle nedelje sam radila urinokulturu i sve ok.ja nesto pretpostavljam da su creva i varenje.nocas i pre neko vece nisam mogla da spavam od nadimanja i bolova u stomaku. preko dana mi sve bude ok, ali uvece i nocu mi stomak naraste. pitacu cika docu na sledecem uz. da ne bezim od teme....meni dr zakazuje pregled svakih mesec dana i radi svaki put uz. nervira me sto mi nikad ne kaze u napred sta bi trebalo uraditi od pregleda i u kojoj nedelji. npr. zakazuje mi pregled u 6. nedelji da dodjem za mesec dana, a u trinajstoj mi je radio ekspertni uz. umesto da mi kaze dojite u 13. nedelji tad radimo ekspertni i to je to.
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 28.11.2010 21:45:54
|
|
|
|
janajana
|
urinokultura ok, naravno anemicna a gvozdje je u redu... ujutru opet u d.z. i valjda ce me konacno pregledati, jer nemamo para sada da idem privatno, ali sve mislim da je to boluckanje ipak od toga sto se sirim
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 29.12.2010 20:22:42
|
|
|
|
janajana
|
Ja sam prvi put od pocetka juce pregledana klinicki, laboratorijski i ultrazvucno (da ne bude zabune prvi put pregledana vaginalno). Sve u svemu dobro je. Ultrazvuk kaze ovo: U kavumu materice jedn plod, koji prednjaci karlicom. Registrovana srcana radnja i pokreti ploda. Posteljica normalno usadjena na zadnjem zidu, stepena zrelosti I. Normalna kolicina plodove vode. Cervikometrija 38mm (sto mi nije najjasnije sta je posto mi to nisu objasnili). Procenjena telesna tezina ploda 400gr. Biometrija: BPD 48; HC 187; AC 160; FL 35 NgKl 21.4 NgUZ 21.0
< Poruku je uredio janajana -- 29.12.2010 20:23:39 >
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 29.12.2010 21:33:50
|
|
|
|
minna
|
janajana, moguce je da je to duzina grlica ali napisace ti neko ko sigurno zna sta je. za bebicu od 400g
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 30.12.2010 9:37:49
|
|
|
|
janajana
|
Hvala Citala sam negde da je tezina ploda u 21 nedelje oko 370gr, a moja bebana procenjena na 400gr A da je nesto ovo za cervikometriju rekli bi mi, ovako necu da lupam glavu oko toga
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 30.12.2010 12:05:56
|
|
|
|
Ivana.
|
Janajana, bila ja u ponedeljak na ekspertnom, a s obzirom da smo trudne maltene u dan, evo ti mojih rezultata BPD 49.8 mm AC 165 mm FL 35.9 mm. Fetalna dinamika uredna, dovoljna kolicina plodove vode, posteljica prednji zid, normalno usadjena. Trudnoca po poslednjoj menstruaciji 21+1, po UZ 21+3. Beba teska 424 g. Kaz e mi doktorka sve super.
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 30.12.2010 14:57:15
|
|
|
|
janajana
|
IZVORNA PORUKA: Ivana. Janajana, bila ja u ponedeljak na ekspertnom, a s obzirom da smo trudne maltene u dan, evo ti mojih rezultata BPD 49.8 mm AC 165 mm FL 35.9 mm. Fetalna dinamika uredna, dovoljna kolicina plodove vode, posteljica prednji zid, normalno usadjena. Trudnoca po poslednjoj menstruaciji 21+1, po UZ 21+3. Beba teska 424 g. Kaz e mi doktorka sve super. I meni su u viziti rekli da je sve u redu, samo mi nista za cervikometriju nisu spomenuli sta je. Ono sto sam provalila jeste da mi se sada ne slazu malo dani po UZ-u za 2 dana
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Jelena S.: Moja porođajna pričaTermin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Anketa
Zensko imelili84Koje ime vam se svidja?Lena (
34%)
Andjelina (
11%)
Mila (
32%)
Teodora (
22%)
Ukupan broj glasova: 90Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!