Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 7.8.2010 15:27:19
|
|
|
|
Lilly*
|
Pahuljo draga
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 7.8.2010 15:33:47
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Divno evo i vas uskoro
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 12.8.2010 12:24:05
|
|
|
|
pahulja76
|
IZVORNA PORUKA: pahulja76 IZVORNA PORUKA: pahulja76 bili smo danas na uz-u: BPD 84,3mm HC 264,6mm AC 277,5mm (a cista je 35x40,9mm) FL 60,6mm ne znam sta je ABD teski smo 1850g i odgovaramo 32 ned.+1dan (i po PM i po UZ) postavljeni smo koso, glavica je ispod mamine desne dojke placenta prednji zid I/II plodova voda lako smanjena ali dr kaze da ne moze tacno ni da proveri zbog bebinog kosog polozaja. dala nam je uput da uradimo sledece nedelje u frontu 4D uz. bila na uz, mala debelica ima 2925g sto odgovara 36.ned.4.dan-opet zurimo 3 dana BPD 89,3mm AC 312,7mm FL 75,0mm ima dovoljno plodove vode, posteljica II/III, cista je u odnosu na prosli mes. porasla 2x4mm (usporila je sa rastom jer je ranije znala za 2 ned. da poraste po cm), beba je guzom okrenuta na dole i dr predlaze cr, kaze da za ned. dana idem na ctg pa ako se ni malo ne okrene predlaze mi da me oko 20.-og prime u bolnicu za cr. bile smo danas u frontu, 37+0, teski smo 2976g, dr rekao da na nedelju dana idem na ctg a u terminu porodjaja (2.9.) dodjem na ctg i uz pa ce videti da li cu na prirodni porodjaj ili cr jer je mala i dalje u istom polozaju. 1.x mi je sad dr napisao za fetalni biofizicki profil skor 8/8 a za arteria umbilicalis Ri pise 0.8 a S/D 2.5. sta im t oznaci
< Poruku je uredio pahulja76 -- 12.8.2010 12:29:31 >
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 12.8.2010 14:21:05
|
|
|
|
eni26
|
ja imam zakazano 5 pregleda unapred.. Pocev od 10 septembra do 30. novembra , kad cu videti pol bebe Ako Bog da ....
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 14.8.2010 10:52:03
|
|
|
|
Lilly*
|
Evo nas sa pregleda. Radili ctg, i vaginalni pregled, i kaže dr: "Neće skoro" A mene jutros dva puta baš saseklo, i pomislila da će biti danas, sutra, kad "jok" U ponedeljak ponovo ctg
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 14.8.2010 17:27:52
|
|
|
|
pahulja76
|
ma, ne zuri se bebi kao ni ovoj mojoj
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 14.8.2010 21:23:16
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Kako neće skoro pa ticker ga odbrojao što im nisi rekla Šalim se ... tako sam ja sa Darkom 8 dana posle termina... Jedino što mogu da preporučim ti je da odmaraš ako možeš (tj ako te adrenalin ne turira previše)
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 19.8.2010 22:10:45
|
|
|
|
Anoniman
|
Bila sam kod dr. Beba dobro 2600gr, posteljica dobro (III stadijum zrelosti), plodove vode dovoljno. Prijem na GAK 3.9., CR 6.9.
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 20.8.2010 8:25:48
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: Tashke Bila sam kod dr. Beba dobro 2600gr, posteljica dobro (III stadijum zrelosti), plodove vode dovoljno. Prijem na GAK 3.9., CR 6.9. Super Stižeee mala Devica
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 20.8.2010 9:57:22
|
|
|
|
Podrum Š.
|
IZVORNA PORUKA: Tashke Bila sam kod dr. Beba dobro 2600gr, posteljica dobro (III stadijum zrelosti), plodove vode dovoljno. Prijem na GAK 3.9., CR 6.9. Uh, tako ti zavidim, znaš kada ćeš...
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 20.8.2010 10:07:40
|
|
|
|
pahulja76
|
IZVORNA PORUKA: Podrum Š. IZVORNA PORUKA: Tashke Bila sam kod dr. Beba dobro 2600gr, posteljica dobro (III stadijum zrelosti), plodove vode dovoljno. Prijem na GAK 3.9., CR 6.9. Uh, tako ti zavidim, znaš kada ćeš... u pravu si podrum ,tashke zna kada ce a mene "vozaju" od nedelje do nedelje a ostalo jos 13 dana i jos kada sam ovo procitala "Ukoliko beba krene zadnjicom, pupcanik moze da sklizne u porodjajni kanal gde biva pritisnut i zaglavljen te je protok kiseonika umanjen ili onemogucen. Imajuci ovo na umu, vecina ginekologa se odlucuje za carski rez kada je beba u karlicnom polozaju jer on definitivno predstavlja manji rizik i za mamu i za bebu. Ako se ipak odlucite za vaginalni porodjaj onda racunajte da ce vam napraviti povecu epiziotomiju kako bi beba imala prostora da izadje. Takodje ceste su upotrebe forcepsa i vakuma kako bi se olaksalo istiskivanje deteta. Takodje, ukoliko trudovi krenu i potisnu bebu u karlicu majke pre nego sto pocne operacija planiranog carskog reza, vecina akusera pokusava da do kraja izvede vaginalni porodjaj, pre nego da radi hitan i tezak carski rez." havata me sve veca panika, necu da mi dete izvlace vakuumima i forcepsom
< Poruku je uredio pahulja76 -- 20.8.2010 10:08:34 >
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 20.8.2010 10:11:07
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Bori se protiv toga svim silama. Ne znam šta bih ti drugo rekla... Samo kada pomislim kako onaj forceps izgleda . Ma nisu valjda takvi kasapi. Samo ti drekni, izgleda da dok ne podvikneš i ne počneš da pi..raš ništa. Evo ti šaljem jedan
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 20.8.2010 10:14:49
|
|
|
|
pahulja76
|
hvala ti podrum , icicu u utorak kod moje dr u dom zdravlja (valjda ce doci sa g.o.) i reci da mi napise sta god da treba da bi me primili par dana ranije bi mi uradili cr.
< Poruku je uredio pahulja76 -- 20.8.2010 10:15:08 >
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 20.8.2010 11:26:35
|
|
|
|
bebablue
|
pahuljice, samo hrabro kao i sve vreme do sada. Van teme, ali dok sam sa Skolicom za trudnice bila u poseti porodilistu, zadesila sam se i prisustvovala karlicnom porodjaju, trajao je kao i moj porodjaj i sve je bilo ok, ali lekar je taj koji odredjuje da li postoji rizik zbog pupcane vrpce... A s'obzirom na sve sta ti prolazis u trudnoci, bolje da za bebicu bude sto bezbednije!
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 20.8.2010 11:48:05
|
|
|
|
pahulja76
|
bb, i ja sam mislila prvo neka prirodan porodjaj al kad znam da ce ona posle rodjenja morati na institut da procene sta ce sa cistom ne bih onda da je "muce" i na rodjenju... sto je mnogo mnogo je.
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 20.8.2010 12:03:41
|
|
|
|
bebablue
|
IZVORNA PORUKA: pahulja76 bb, i ja sam mislila prvo neka prirodan porodjaj al kad znam da ce ona posle rodjenja morati na institut da procene sta ce sa cistom ne bih onda da je "muce" i na rodjenju... sto je mnogo mnogo je. pahuljo, i ja mislim da bih razmisljala isto kao i ti, da sto vise mogu da postedim svoju bebu , a ti ces se oporaviti, posebno kada ugledas svoju pahuljicu, sve ce biti lakse.
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 20.8.2010 12:40:25
|
|
|
|
pahulja76
|
upravo to, bas me briga sto cu imati oziljak od cr-a i koliki ce biti, i st oje oporavak "duzi" kako kazu posle cr-a, al ja nisam bitna, vazna mi je samo ona. bb ljubi simoncicu (auuu, vec ima mesec dana), al vreme prolazi
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 27.8.2010 8:41:42
|
|
|
|
pahulja76
|
bila sam juce na kontroli, plodove vode ima dovoljno, protok kroz pupcanu vrpcu je dobar, posteljica je II stepen zrelosti, mala je teska 3250g, sledeca kontrola u cetvrtak na dan termina i hospitalizacija.
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 1.9.2010 8:37:36
|
|
|
|
Anoniman
|
UZ: srce +, pokreti +, posteljica prednji zid, dovoljno plodove vode, BPD 44/ 19+2 MC 163/19 AL 137/19+2 FL 27/18+3 (ovo nemam pojma šta znači a još nismo išli kod velikog vrača da protumači)
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 1.9.2010 9:10:38
|
|
|
|
pahulja76
|
sutra idemo na kontrolu....
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 1.9.2010 12:40:02
|
|
|
|
Vika
|
Drzimo ti pesnice i cekamo lepevesti!
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 1.9.2010 12:41:54
|
|
|
|
pahulja76
|
hvala vika
< Poruku je uredio pahulja76 -- 1.9.2010 12:42:07 >
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 1.9.2010 12:50:26
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Rada T. UZ: srce +, pokreti +, posteljica prednji zid, dovoljno plodove vode, BPD 44/ 19+2 MC 163/19 AL 137/19+2 FL 27/18+3 (ovo nemam pojma šta znači a još nismo išli kod velikog vrača da protumači) Tumačenje UZ nalaza
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 1.9.2010 13:00:26
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Podrum Š. IZVORNA PORUKA: Tashke Bila sam kod dr. Beba dobro 2600gr, posteljica dobro (III stadijum zrelosti), plodove vode dovoljno. Prijem na GAK 3.9., CR 6.9. Uh, tako ti zavidim, znaš kada ćeš... A shto ulazish 3 dana ranije?
|
|
|
|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 1.9.2010 16:51:28
|
|
|
|
Anoniman
|
New Mom, hvala
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Jelena S.: Moja porođajna pričaTermin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Anketa
ime za princaMAMINJAbalša (
32%)
aljoša (
68%)
Ukupan broj glasova: 69Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!