Daca88 -> RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo (5.7.2010 11:25:03)
|
Evo i mene sa novostima Ceeelu noc imala kontrakcije na 12 min.u trajanju od 20 sekundi.Ne jako bolne,samo neprijatne. Jutros oper krv na gacicama,uzmem ciste gacice,istusiram se,i pravac kod lekara. Usput svratila na transfuziju da podignem rezultate HbsAG-NEGATIV,ok je Zatim ctg...na skali od 0-100,moje kontrakcije 80!Ja se smejem,a sestra me pita da li osecam tu jacinu,kaze da su to porodjajne kontrakcije.Ja kazem da ne osetim kao bol,nego kao probadanje u donjem stomaku i neprijatno stvrdnjavanje. Zatim hop,dve kontrakcije od 100! Pita me sestra,a da li ovo osetis,trebalo bi da osetis i te kako,ja kazem da zaista nije nista strasno,samo malo me bole ledja,krsta, bolnije stvrdnjavanje stomaka... Posle ctg-a,taman stigao dr.sa godisnjeg,presvukao se i poceo raditi.Ja otisla da ispraznim besiku,i opet crvena rastegljiva sluz,i par kapi sveze krvi na gacicama. Udjem,odmah prijavim lekaru,on krene raditi uz,ali samo je posteljicu proveravao da vidi da se nije odlubila,bebu nije merio,samo kaze iako sam 37+3 beba je po izgledu skroz zrela za spoljni svet. Onda mi je radio vaginalni pregled,kaze da je grlic razmeksan,i da sam otvorena 1 ipo prst,kada je izvukao onu vaginalnu stipaljku i na njoj je ostao trag krvi. Onda je pogledao ctg,i rekao mi da cu se poroditi nocas ili sutra .Pita me da li je spremna torba i hteo me je zadrzati na patologiji trudnoce,a meni se od patologije dize kosa na glavi.Pitala sam ga ZASTO,kaze zato jer sam otvorena+kontrakcije,porodjaj moze da otpocne svaki cas i da se nastavim otvarati,a da sam otvorena ali bez kontrakcija onda bi izvukla do kraja,sad videcemo da li ce se nastaviti ka porodjaju ili ce se stisati situacija. Dobila sam prijemni list,i sada sau mi kontrakcije isto na 12 min.kao i nocas,ali duze traju,ne traju vise 20 sekundi,nego 40-45 kad pocnem da brojim dok ne prodje. Ako se nista ne desi danas ili sutra,u sredu je on dezuran i trebam tada doci na ctg i vaginalni pregled.Ako sam se nastavila otvarati stavice mi indukciju da mi sto pre zavrse porodjaj,da se nebi danima mucila sa kontrakcijama,a ako se nisam nastavila otvarati onda kaze VIDECEMO... E,samo mi je naglasio ako kontrakcije budu na 5 min.ili ako pukne vodenjak da odmah dolazim! Sad cekam da vidim stanje i zbivanje.Kontrakcije imam,ali ne smanjuju se,i dalje su mi na 12 min. _____________________________ ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise, a jedno drugom,mi smo citav svet!
|
|
|
|