Daca88 -> RE: Vađenje umnjaka (3.6.2010 15:57:26)
|
Prvi gornji umnjak mi je izasao sa 15 godina,a vec sa 17 god sam ga morala izvaditi.To je jedini zub koji mi fali,inace zaista(kuc,kuc da ne ureknem)imam zdrave zube. Taj gornji umnjak je lose izrastao,korenje se upetljalo u vilicu,bolo me je,desni su se gnojili,pa mi je zubar savetovao da izvadimo. Tokom vadjenja mi je izlomio svo korenje jer samo je tako moglo posto je nezgodno izrastao,onda mi je vadio deo po deo od izlomljenog korenja.Povredio mi je i kost od vilice,bla bla...uglavnom dve lokalne anestezije,i vadjenje je trajalo nekih sat vremena.Posle nisam mogla od bolova danima da jedem,jako je krvarilo,rana je zarasla tek posle 7 dana,a krvarilo je nonstop oko 3 dana.Pila sam i lekove protiv bolova... Drugi gornji umnjak mi je izasao isto sa 15 god.i taj je zdrav,dobro je izrastao ne pravi mi probleme. Jedan donji umnjak mi je izasao sa 18 god,taj je isto ok,a drugi donji umnjak mi je poceo izlaziti u trudnoci,nedavno i poprilicno je boleo izlazak i to probijanje desni.Nije ceo izasao,treba jos da raste. Inace imala sam iz skolskih dana 4 sive plombe,a pre vencanja sam isla na remont!Izvadila sam sve sive plombe i zamenila ih za bele.
|
|
|
|