dzenysa
|
IZVORNA PORUKA: mina@ IZVORNA PORUKA: dzenysa Kod nas ima jedna jedina institucija koja se bavi samo lijecenjem steriliteta,a Ministarstvo zdravstva ne podrzava taj rad,........... Jedan ,divan,drag,na sve nabolje o njemu,prof. koji sve stigne ,i na Kliniku uraditi op. zahvata,porodzaje,sastanke i da primi nas............. Iskreno draga da ti kazem, nista ni mi nismo u boljoj poziciji.... Kad dodjes u savetovaliste, prvo ti urade sve briseve, sto je obavezno i to platis oko 1700 din, iako imas uput, oni to ne pokrivaju, a u mojoj labaratoriji sam sve to radila za dz., ali oni to ne priznaju, kada sam radila laparaskopiju, morala sam da plati participaciju, tada oko 300 eura je bilo, a isto sam imala uput..... tako da iako je drzavna bolnica i imas sve upute, opet moras "malo" i da iskesiras Ojjj mila,pa to je bas previse Kod nas se laparaskopija ne placa jer se radi na Klinici,drzavnoj bolnici. Npr UZ uz uputnicu platim 10KM,a bez uputnice 45 KM,e sad je problem sto mi uvijek nedaju uputnicu a da i Inseminaciji i ne govorim,sve sami smosimo troskove
|