erato -> RE: Savetovaliste za sterilitet (24.9.2012 8:15:25)
|
Jonabons, nisi skroz u pravu. Super je to što si zadovoljna sa doktorom, međutim devojke nisu aždaje koje tamo skaču na doktore i hvataju ih za vratove. Sede, ćute i čekaju. I tako satima...i danima. Nismo mi krive što oni imaju operacije i obaveze po klinici. Imaju i svoj raspored u savetovalištu, kojeg se niko ne pridržava. Da li su krivi oni, ili sistem koji ne funkcioniše, nije ni bitno. Mi to trpimo i gubimo naše vreme. Ti kažeš kome se ne sviđa neka ide privatno. Pa idu devojke i debelo plaćaju, a i u privatnom sektoru je strava i užas. Osim toga, taj Front i ostale zdravstvene ustanove smo mi već unapred platile. Zašto misliš da je to besplatno i da treba da trpimo i ćutimo? Debelo se nama odvaja od plate i to ne za uslugu, već UNAPRAD. A kada dođe vreme da nam treba usluga, e onda ćuti, trpi, čekaj...i kao dobro je, jer je džabe. E pa nije! A ono što je najgore - kada ih na kraju i dočekaš, oni ti ne reše problem. Sterilitetom se bave na makro, a ne na mikro nivou. Svi mi dobro znamo šta su osnovni uzroci steriliteta, ali od njih bi da čujemo nešto više. Tebi doktor sa kojim si oduševljena predlaže četvrtu inseminaciju, ali ti ne daje odgovor na pitanje zašto ne možeš zatrudniti??? Šta je uzrok tome? Šta ako ne uspe ni ova inseminacija, šta ako ne uspe ni IVF? U čemu je problem tu? To je pravac u kojem trebaš da razmišljaš i da se uhvatiš u koštac sa ozbiljnim problemom,a to je idiopatski sterilitet. Daj Bože da uspe sledeća IUI, ali šta će reći dr. Jovanović ako ne uspe? Hoće li te poslati na IVF? Idiopatski sterilitet se ne leči sa IUI, ni IVF...već otkrivanjem uzroka...a tome nažalost Front čini mi se nije dorastao...bar ne u onoj varijanti - čekaona, sestra Desa, doktora nema, a kad će ne zna se...a i kad se pojavi, imaš malo vremena, a i da imaš sate, opet je pitanje da li oni mogu rešiti problem.
|
|
|
|