RE: Osip (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Alergija

Poruka

Animsaj9 -> RE: Osip (6.3.2016 14:30:57)

Maraj pokusacu i ja veceras da mu ocistim octaniseptom posle kupanja, pa da vidim kako reaguje

Anoniman -> RE: Osip (6.3.2016 14:34:52)

a ovako je pocelo
[img]http://www4.slikomat.com/13/0306/n5-123089.jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/13/0306/f5o-123094.jpg[/img]

a ovako je nama bilo kada smo zavrsili u bolnici
[img]http://www4.slikomat.com/13/0306/8rh-127696.jpg[/img]

Maraj -> RE: Osip (6.3.2016 15:01:15)

Joj um bas se dosta N bila osula.
Ja sam joj rekla za onih par sto se pojave kad se bebe rode. Nama je tu octanisept pomagao

IvanaSK RR -> RE: Osip (6.3.2016 15:04:22)

Au, bas mnogo :(

MAMAMAJ -> RE: Osip (6.3.2016 15:34:11)

Joj, duša mala, Bože pomozi. Što je najgore, možda ih to svrbi.
Mi smo imali, a imamo još uvek po malo crvenih običnih tačkica, ali imali su ih i ovo dvoje.
Koristili Pavlovićevu i Pavloderm onu lakšu varijantu.

Maraj -> RE: Osip (6.3.2016 15:42:52)

Da al ovo kod um tj kod njene N je bilo bakterijski , tako da ni octanisept , ni pavloviceva...
sta rekose na kraju um , kako se inficirala , jer u porodilistu?

Mala Elena -> RE: Osip (6.3.2016 18:13:18)

Probacu i ja octanisept, bas se ne povlace, kao da ima sve vise...
Um, uh...[sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Osip (6.3.2016 18:55:24)

Me prati stanje!
Mamaj draga ja mislim d aje svrbelo, bas je plakala [sm=smiley13.gif]

Maraj da, u porodilistu, intrahospitalna infekcija, prenosi se kaplicno, moji brisevi i sve je bilo ok[sm=smiley13.gif]

choopa choops -> RE: Osip (7.3.2016 1:32:38)

U bre mišica mala šta je prošla [sm=smiley13.gif]

Kad smo mi izašli iz porodilišta, patronažna mi je rekla da se kod nekoliko beba pojavila infekcija stafilokokom (valjda [sm=zmeden.gif]

) i da dobro pazim. Gledala sam joj svaku tačkicu na tijelu, bojala se da ne krene da se širi. Ali srećom nije zakačila.

Meni je L imala milije, sitne tačkice, bijele. Po kapcima i nosu. Nekako su "masne" bile, nisu grube.

Ovako izgledaju milije KLIK

MAMAMAJ -> RE: Osip (9.3.2016 23:19:08)

Evo mene i ovde, možda nekome bude značilo sve ovo.
Obojici mojih pelenaša procvetale guze, najverovatnije da su odreagovali na Care maramice, bili u Tempu u nabavci i ja uzela dva pakovanja. Koza. Ali otkud sam znala. A i za M sam ih koristila, nije reagovala.
Danas mi dr rekla da im namažem jod kad ih operem i ostavim da se osuši, pa onda da im namažem hidrociklin. Odradila sam to večeras, a oprala sam ih Seba med kupkom. Sad ovde vidim da je još bolji njihov sapun, pa ću sutra njega koristiti.
Napomenuću i da sam im promenila pelene, tj uzela druge. Za K Becutan, a za malog K plus.
Pisaću kad vidim kako se odvija situacija. [sm=zmeden.gif]
Da, i ne koristmo maramice do daljnjeg, a onda se vraćamo na Violetu, nadam se.

choopa choops -> RE: Osip (10.3.2016 0:08:29)

A koje si pelen koristila? Ja uzimama Violeta maramice jer su najjeftinije, ačine mi se najbolje. Možda griješim, ali ovako pod rukom su mi skroz OK, niti previše natopljene niti suve.

Mala Elena -> RE: Osip (10.3.2016 0:37:24)

Uh, taj becutan mi niti smrdi.niti mirise, skroz mi je sumnjivo..doduse E ih ima jos pola pakovanja ali oseca joj se mokraca, a koristim i becutan vlazne maramice i javio joj se problem sinehije, slepljene male usne. Poludecu, a ne znam jel od njih.
Um, prolazi, ostalo jos malkice...

MAMAMAJ -> RE: Osip (10.3.2016 10:08:02)

Choopa, korostili smo staru Violetu, ali smo je koristili i ranije, a mali koristi 2, veći 5, nije da je jedno pakovanje nešto bilo zeznuto, plus kupljeno na različitim mestima.
Mala Elena, i ja nisam oduševljena Bekutanom, jutros uzela jednu, kad ono onaj čičak kako je savijen unutra, iz njega iscureo vljdaa neki lepak, šta li, na unutrašnjost pelene, i to se skorilo. Bacila sam je, jer dete već ima osip, i to gadan, mislim šta reći...
A osip im jutros izgleda isto, nema promene, tretiramo dalje, videćemo sutra.

Mariya -> RE: Osip (10.6.2016 12:02:17)

Mame,šta bih mogla da mažem H,ona ima osip već 2 nedelje, a zadnjih 5 dana joj je baš crveno ali suvo i malo kao da se ljušti koža. Pa sam pomislila da nije gljivična infekcija?mazala sam joj sudocrem i bepanten ali nema poboljšanja! Čime bih mogla da joj mažem ako ne nađem dr da jr pogleda? Kući imam kansen, kanesten, daktanol mast,ne znam koliko su oni za bebe,a imam i daktanol oralni gel[sm=zmeden.gif]

vonavoj -> RE: Osip (10.6.2016 12:07:06)

Mariya.ako su kao bubuljice,onda smes daktanol mast,gel je samo za usta! Operes i dobro osusis,nama je dr cak savetovala i sa fenom da susimo,ona preko ruke,malo susis,malo ruka..
Ako razumem ima osip/ojed na guzi..onda sve ovo moje vredi,ako ne onda ne znam[sm=smiley36.gif]

Mala Elena -> RE: Osip (10.6.2016 12:37:28)

Ja sam mazala i Niveinu u tubi bottom ointment, pomagala je...i ako nosi pelene, malo je ostavljaj bez.
E,set_ih se,natopi tufer u acidi birici vodi i stavi joj na ta mesta pa preko pelenu...

mila83 -> RE: Osip (10.6.2016 12:46:52)

IZVORNA PORUKA: Mariya

Mame,šta bih mogla da mažem H,ona ima osip već 2 nedelje, a zadnjih 5 dana joj je baš crveno ali suvo i malo kao da se ljušti koža. Pa sam pomislila da nije gljivična infekcija?mazala sam joj sudocrem i bepanten ali nema poboljšanja! Čime bih mogla da joj mažem ako ne nađem dr da jr pogleda? Kući imam kansen, kanesten, daktanol mast,ne znam koliko su oni za bebe,a imam i daktanol oralni gel[sm=zmeden.gif]

Ja sam imala slicnu situaciju samo jednom u zivotu,sa mojom M za prvi rodjendan,isli joj zubi,ceste stolice,vrucina,a ona nosila tada pelene..sve sam to pokusavala,tada nisam znala za Sudocrem,nama je najvise pomogla Niveina krema sa Cinkom u tubi,jedva sam je nalazila kod nas u apotekama,jer zivimo u malom mestu. i sto vise da je gola,bez pelene.Nikakve druge kreme,to sto si nabrojala,ja ne bih bez preporuke lekara.

Mariya -> RE: Osip (10.6.2016 13:55:45)

Mazala sam joj i niveinim bottom ointment -om. Njoj je ribica crvena,ustvari nije ribica nego tačno venerin breg. Tu je jedna velika crvena površina, a okolo,prema i malo na preponama su tačkice,isto crvene. Na toj velikoj površi se malo ljušti koža. Ostavljam je često bez pelene ali problem je što je svekrva čuva kako sam počela da radim pa joj ne gleda pelene i bude često ukakana, briše je maramicama, ne namaže je kako treba i samo se pogoršava. Nikad do sad nijedna nije imala ovakav osip[sm=zmeden.gif]A pogotovo da traje više od 7 dana...
Ako ne nađem dr,probaću sa acidi borici i daktanol. Jel može to da se kombinuje?

mila83 -> RE: Osip (10.6.2016 13:59:55)

Ne znam,verovatno je od toga sto ti kazes,sto su se promenile te navike higijene kod nje,sa bakom.
ne znam da li to sme da se kombinuje,mozda ti se neko javi sa vise iskustva.
Samo koliko god mozes, da bude bez pelene ,bez vlaznih maramica,samo je peri ili tapkaj vlaznim pamucnim pelenama i da se koza susi i oporavlja.Kada stavljas pelenu,debelo namazi kremom koju koristis.

vonavoj -> RE: Osip (10.6.2016 14:15:41)

Mariya,i meni Joka skoro svake nedelje iz vrtica dodje ojedena,jer kaki bar 3 puta dnevno,a one nisu bas tako azurne..ja sam uzela kremu iz DMa,babylove sa cinkom,zelena je,odlicna je za te stvari..a i daktanol mast..neces pogresiti.

Mala Elena -> RE: Osip (10.6.2016 16:09:08)

Mariya, ne znam moze li da se kombinuje ali mislim, zasto ne bi smelo! Sa AB samo ocistis i sacekas da se osusi pa mazi daktanol.
Reci svekrvi sada ne sme nikako maramicama da je brise. Ne moze sta je njoj lakse nego sta je bolje za bebu u ovom trenutku. Pa to joj je unuce, trebalo bi da zna. Izvini ali tako mislim...

branki* -> RE: Osip (10.6.2016 16:37:01)

Mariya,ne znam hoces li biti u mogucnosti zbog posla,ali cesce je peri,vise puta na dan i stavljaj bebi puder.boki bude tako ako joj malo kiselija stolica ,pa tako radim.mada meni je i sudokrem zavrsavao posao.

choopa choops -> RE: Osip (10.6.2016 17:46:08)

Češće peri, skroz osuši pa maži ili flogocid ili daktanol krem. L je imala baš problema sa ojedima, njoj je najviše pomagao bepanten mast od bayera, ali svaka koža je različita...
Imaš ovu temu pa prelistaj da vidiš iskustva
KLIK

Anarunika -> RE: Osip (10.6.2016 17:57:22)

Ja znam da sam u nekim situacijama Arčiju kada je bio beba mazala Triderm. Ali nije baš bezazlena krema treba se posavetovati sa dr pre toga ipak. Znam da mu je pomogla ali nije bila za guzu, da li je bila piša ili lice u pitanju ubi me sada ne mogu da se setim. On je inače imao osetljivu kožu pa je malo ,malo nešto bilo za mazanje. A golotinja je za ovaj problem majka Mara .

Maraj -> RE: Osip (10.6.2016 21:37:06)

Mariya mozda je i reakcija od vlaznih maramica

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>