RE: Osip (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Alergija

Poruka

Anhelito -> RE: Osip (18.3.2012 22:11:21)

Da da znam mi uvek u kuci imamo pantenol krem, meni to krema za sve [sm=smiley36.gif] Probacu sa tim [sm=smiley1.gif]

Sesilija 83 -> RE: Osip (29.3.2012 17:34:06)

Help...
pre dva dana nam je izasla na jednom obazu kao par sitnoh crvenih bubuljicica i tako stoji
A od danas popodne i na drugom obrazu ali manje dal nije mozda od vrucine jer kod nas je preeetooploo nemogu da rashladim jer su mi svi prozori na strani gde sunce greje po celi dan
Sta mislite da joj namazem??
A ako se ne povuce ujutru zovem dr?

vonavoj -> RE: Osip (29.3.2012 17:47:04)

sesilija,od toplote je..tako i mojoj izadje i dan danas..a kao maloj jos vise...mozes da mazes pantenol kremu (ako je nadjes,jer je nestasica galenikinih lekova)..tako je meni dr rekla da mazem!

Sesilija 83 -> RE: Osip (29.3.2012 17:55:54)

imam pantenol mm kupio 2 tubice jer on to njemu maze za sve
Predpostavljala sam da je od toplote i vose neznam kako da rashladim a radijatori su mi svo na nuli samo uvece zagrejem malo kad je kupam
Al opet jbg
Probacu sa pantenolom
Hvala Von[sm=smiley31.gif]

vonavoj -> RE: Osip (29.3.2012 18:09:50)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Silvi TD -> RE: Osip (29.3.2012 22:10:12)

meni uvek prodje samo sa cinkovom krenom, drugo nista ne pomaze...e sad ima neka zelena u DM-u, ta je kvalitetna, a nije mnogo skupa, traje bas dugo. Necete pogresiti ako probate.

boba 11 -> RE: Osip (29.3.2012 22:15:41)

Ako mozes uzmi bepanten mast jako je dobra bolja od pantenola.Doduse meni je tetka donela iz nemacke ali pretpostavljam tj nadam se da nije losa ni ova za nase trziste[sm=zmeden.gif]

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (16.4.2012 13:25:04)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Daca88 -> RE: Osip (25.4.2012 15:16:37)

[img]http://www4.slikomat.com/11/0425/t9-IMG-07.jpg[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/11/0425/9tj-IMG-07.jpg[/img]
Cure,na cega vam ovo lici?
Tackice nisu ovako blede(slikano izbliza,bljesnuo blic),nego jarko crvene.

Daca88 -> RE: Osip (25.4.2012 15:29:33)

Bio je u kontaktu sa devojcicom boginje sedmi dan i decakom rubeola prvi dan,ali dr to iskljucuje,i kaze virusni osip,kakav ne rece...
Mogu ga kupat,nesmem ga brisat,i ne treba mazati,da se vratim ako dobije crvene pecate.
Juce predvece dobio tek po koju tackicu,a do jutra osut ceo stomak,cela ledja,grudi,vrat,testisi,prepone.U kosi,iza usiju i na licu ima tek po koju,a na rukama,nogama i guzi nema uopste.Nisam menjala prasak,omeksivac,kupku,kremu,pelene,nije jeo nista sto vec nije,pije antibiotik koji je vec pio,jedino novo je multivita junior po savetu lekara,ali nije od toga.Nije ga svrbilo,ali se sad od pre sat vremena poceo cesati.

*Alexx* -> RE: Osip (25.4.2012 15:32:15)

Da se nije osuo od vrućine? Upravo tako izgleda kad se Andrej ospe od vrućine. Mada, to ne svrbi... Kad ga kupaš, nemoj ga kupati u vrućoj vodi, već mlakoj, da ga ne iritira još više.
Nemam pojma šta bi drugo moglo da bude? Javiće se žene koje imaju više iskustva sa ovim.

aster -> RE: Osip (25.4.2012 21:58:52)

Moje dete se jednom osulo i to pošto je odležao grip. To je bio pokazatelj da je infekcija virusna i da je prošla.

Anoniman -> RE: Osip (25.4.2012 22:18:05)

IZVORNA PORUKA: Daca88

pije antibiotik koji je vec pio,

Bez namere a plašim, ali ću ipak da napišem, alergija na antibiotike se često ne javlja pri prvom konzumiranju već pri drugom ili trećem. Ništa ne tvrdim, samo kažem.
A ako je virusni osip, čemu antibiotici?
Može biti trodnevna groznica (imaš temu), može biti Šarlah, mislim da i o tome ima tema).

Anoniman -> RE: Osip (17.5.2012 13:11:00)

Nam sa osule prepone, prvo je bila jedna crvena bubuljica, pa se prosirilo na tri cetiri, a sada su i neke sitne, ne znam cime da mazem dr.nam je dala hipermangam, i hidrokortison, ali se rasirilo... cime da mazem..

branki* -> RE: Osip (17.5.2012 13:15:58)

ja uvek prvo probam pantenolom,ako nece predjem na sebamed protiv ojeda i osipa.

Anoniman -> RE: Osip (17.5.2012 13:19:33)

branki hvala na odgovoru.
imam pantenol, mazem joj lice probacu posle da vidim sta ce se desiti, a ako ne kupicu sebamed....

branki* -> RE: Osip (17.5.2012 13:23:27)

UM[sm=smiley1.gif]
bozi se bas pre 2 nedelje ojela guza,i to baaas.jednom ga nisam odmah presvukla,bili smo napolju,on se ukakio,a kaka mu bila malo kiselija.dok smo stigli kuci,ojeo se.pranje vodom vise puta na dan,lepo osusim i trpam sebamed,i opet je trebalo nedelju dana da skroz prodje.

minavb -> RE: Osip (17.5.2012 13:26:03)

Nama , posle kisele kake, pomaže jedno jedino mazanje cansen kremom. Namažem uveče pred spavanje, ujutru već nema ničega.

branki* -> RE: Osip (17.5.2012 13:28:00)

mina,bas cu da kupim tu kremu[sm=smiley1.gif]

minavb -> RE: Osip (17.5.2012 13:32:17)

Ma to je ona obična protiv gljivica. VAnja ponekad ima kiselu kaku, što bi značilo da se neka gljivica malo namnožila, i to mu se dešava posle pavlake i palente. Jogurt pije svaki dan, ali očito probiotik iz jogurta radi pravu stvar, pa problema nema. Čim smaže malo više pavlake, kaka bude kisela i ako se odmah ne presvuče, pojede mu guzu načisto.

branki* -> RE: Osip (17.5.2012 13:41:38)

e,a znas da sam kao i ja pocela da sumnjam da je do palente.

Anoniman -> RE: Osip (17.5.2012 22:50:00)

e a da li pomaze bebi puder kod ojeda, i koji je najbolji...

Snelle -> RE: Osip (17.5.2012 22:56:42)

UM, ja ga ne bih koristila, on isuši kožu. Mi smo koristili Sebamed protiv ojeda kad smo se jedan jedini put ojeli, i ja sam prezadovoljna.

Anoniman -> RE: Osip (17.5.2012 22:59:40)

uzela sam danas i sebamed u apoteci, posto sam je opet vodila do dr., ona mi je prepisala neku kremu triderm da mazem tri dana, a ojela mi se bas kod prepona, strahm da joj ne ode u usnice, prvi put se ojela....

Anoniman -> RE: Osip (17.5.2012 23:01:25)

IZVORNA PORUKA: minavb

Nama , posle kisele kake, pomaže jedno jedino mazanje cansen kremom. Namažem uveče pred spavanje, ujutru već nema ničega.

Ja tako mažem Nistatin.

UM, moje iskustvo je da se puder zgrudva čim se beba upiški, i tada napravi još veći haos jer trenjem uništi kožu. No, to je moje iskustvo, možda drugi imaju drugačije.
Jednom mi je lekar rekao: na mokre ojede (koji cure) ide mokro - kreme, na suve ojede ide suvo - puder.
Ja se toga ne držim baš, provalila sam kod Marka šta je šta i šta treba namazati da prođe što pre.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>