Anoniman -> RE: Alergija na antibiotik (4.11.2008 8:16:24)
|
Ne razumem se u ovu temu samo bih htela da kažem da ne mora da postoji veza između roditeljske alergije na penicilin i dečije. Moja mama je alergična na penicilin, imala je penicilinski šok, a ja sam se naprimala penicilina u životu mnogo. Kako su mi roditelji lekari, sestre su se uvek nudile da dođu kući da mi daju, kao da se ne cimamo do bolnice (mislim na injekcije penicilina i njenih oblika, npr ekstencilin koji sam češće primala), međutim moja mama je to uvek odbijala. Na injekcije me je vodio tata u bolnicu i uvek smo nakon primanja injekcije ostajali još 30-60min u bolnici da vidimo dal će biti reakcije, a mama je "grickala nokte" kod kuće od nervoze. Hvala Bogu, pa je sve bilo ok. Mada i dan danas kada me pitaju dal sam alergična na neki lek, ja uvek kažem "Ne, ali je moja mama imala penicilinski šok, ja do sada nisam imala problema sa penicilinom, ali, eto, čisto da znate." Baš mi je žao tvog dečkića, guppy. Jel ga svrbi? Ja guzu Luki lečim pantenol mašću kada za to ima potrebe (ne znam koliko ti ta informacija pomaže).
|
|
|
|