DRAGANA212 -> RE: deca obolela od cerebralne paralize (11.2.2010 11:37:35)
|
Ne radim,radila sam pre trudnoće.Meni moji roditelji pomažu,dok se suprugovi ni ne trude,niti nude,ma duga priča i žalosna i sva sreća pa i suprug deli moje mišljenje u vezi svega što se izdešavalo otkada se Mia rodila,sa njima smo na VI.U Somboru ima vrtić i škola,ali to je užas,da budem iskrena ne bi volela da moje dete tu ide.Tu idu i deca sa PP i deca iz doma.Prvo uopšte ne vode računa o njima,higijena je nula,a uče stvari koje nisu uopšte njima ni prilagođene,mislim da bi moje dete više kući naučilo,nego tamo,a mora se socijalizovati i osposobiti koliko bude mogla.Moja sestra je vaspitač dece sa PP i od nje znam neke stvari,tamo je išla na praksu,a evo ide raditi u NS,jer ovde nije želela ni da pokuša,razočarala se.Mi činimo sve da bi uspeli bar do pete njene god.da se preselimo u NS,prodajemo i kuću,samo što je jako teško,ali će se valjda promeniti nešto za dve,tri godine.Ne znam šta da kažem,znam samo da treba jako puno para da bi se detetu pružila osnovna rehabilitacija i veze i vezice,da ne pričam.Pa mom detetu niko nije hteo da prekontroliše dioptriju,jer je alergična na atropin kapi,a ne usude se dati neke druge,za svaku vakcinu ide se u NS da dobijem odobrenje,ovi u NS se krste i levom i desnom,GIPS SU JOJ STAVLJALI DVA MESECA DA BI JOJ SE NOGICA ISPRAVLJALA,da ne moram ići svaki peti dan za NS,ni to nisu dobro uradili,nosila je samo teret i zgnječili joj petu,šta da ti kažem,mi za svaku sitnicu idemo u NS,jer ovde nisu sposobni,ja ne mogu da mislim drugačije,a ima još milion stvari koje su se desile da ne bi verovala.Ja u SO verujem samo jednom doktoru i nikome više.
|
|
|
|