Jeca*
|
ja sam u biospajzu kupila gotove korpice..super su mi! pa sam ih punila ajvarom, pastetom od tunjevine, pastetom od maslina (isto kupila tamo)... onda sam pravila ovo: 1 kg sampinjona ocistiti od drski. Drske sitno iseckati, dodati jedan struk praziluka ili 1-2 crnog luka sitno seckanog, nekoliko rendanih sargarepa i to dinstati. Pred kraj dinstanja dodati malo kecapa. U svaki sesiric sampinjona kanuti malo ulja, napuniti ovom masom i opet kanuti malo ulja. Staviti u pleh i peci u rerni. a taj fil sam koristila da njime punim i korpice 500 gr posnih makarona, 2 konzerve tunjevine, 2 glavice crnog luka, sampinjoni po zelji, posni majonez, kukuruz secerac. Makarone obariti i sjediniti sa njim sve sastojke. 3 tunjevine ocediti od ulja, izmiksati sa 150 g margarina i 150 g przenog susama, staviti u frizider i kad se ohladi praviti kuglice i valjati u przeni susam - 500 gr posnih makarona, 2 konzerve tunjevine, 2 glavice crnog luka, sampinjoni po zelji, posni majonez, kukuruz secerac. Makarone obariti i sjediniti sa njim sve sastojke. Dodati so i limun po zelji. Ukrasiti zelenom salatom. 250 gr sociva, 2 glavice crnog luka, 1 kasika soja sosa, 1 kasika praska za pecivo, 200 gr prezli, 3 kasike sitno iseckanog persunovog lista,so,biber i suvi zacin po ukusu i 50gr brasna. Pripremanje: Socivo prelijete vodom i ostavite nekoliko sati da se natapa. Zatim ga ocedite i prerucite u kljucalu vodu. Kada se socivo skuva i ohladi procedite ga i izmiksate u blenderu. Dodate ostale sastojke. Od mase oblikujte cufte, uvaljajte u brasno i pecite na zagrejanom ulju. Ostavite ih na papirnoj salveti da se iscedi suvisna masnoca, 200gr sočiva 1/2dl ulja 1 paradajz 1 glavica crnog luka Biber, so Peršun Sošivo očistiti, oprati pa potopiti u vodu da odstoji 2 sata. Skuvati ga zatim u istoj vodi, ocediti i prohladiti. Posoliti i pobiberiti po ukusu, preliti uljem, dodati sitno isečen crni luk i paradajz. Lagano izmešati i staviti u činiju za serviranje. Po želji se može dodati i sirće. Pre služenja posuti svežim peršunom.
< Poruku je uredio Jeca RR -- 3.12.2010 14:32:13 >
_____________________________
The price of discipline is always less than the pain of regret Robin Sharma
|