Anoniman -> Rizik od FFTS-a (transfuzije medju blizancima) (16.3.2010 13:54:18)
|
IZVORNA PORUKA: Netke Moram da se pozalim u nadi da mi neko moze dati savet...u 20-oj sam nedelji, nosim jednojajcane blizance i prosle nedelje mi lekar kaze da postoji rizik od FFTS-a (transfuzije medju blizancima), tj. da se jedan bebac razvija brze od drugog. Naime, simptom koji je lekar uocio je da jedna beba ima vise plodove vode od druge, tj. membrana se pomerila i nejednaka je kolicina te amniotske tecnosti. Sutra ujutru imam opet pregled, da vidi kako se to razvija...ukoliko se nastavi negativan trend, on mi predlaze da idem na operaciju laserom - podela posteljice na dva dela a to se radi samo na tri mesta u evropi (insbruk -austrija, belgija ili engleska) i ne garantuje da ce obe bebe da prezive niti da se rode kao "normalne"... Ako neko od vas ima iskustvo sa ovim ili ako je cuo/la nesto o ovome, molim vas da mi pise... Hvala IZVORNA PORUKA: pepino Ja stvarno nista ne znam o tome,rado bi ti pomogla,bas mi je zao,ali bice to valjda sve ok,javi nam sutra sta ti je doktor rekao na pregledu.... Ajmo zene,ako ima neke da nesto zna o ovome i da joj moze pomoci pisite!!!! IZVORNA PORUKA: Netke Hvala pepino. Jutrosnji status upd_ate: Za sada je stanje manje vise stabilno, razlika u plodovoj vodi se malo povecala ali bitno je, kazu, da se bebe ravnomerno razvijaju i da su im sve funkcije dobre (srce, dimenzije itd..). sledeceg utorka novi pregled. Kazu mi da ovo moze da se nastavi do kraja trudnoce bez ikakvih intervencija ukoliko se bebe normalno razvijaju..molim boga da trend bude dobar, videcemo...
|
|
|
|