pepino -> RE: lova ili ljubav (16.3.2010 10:38:41)
|
Rivana ima istine u tome!!!! Evo npr, moji roditelji,cijeli zivot se muce,dalako od toga da nismo imali sta da jedemo,naprotiv uvijek sam imala sto i ostala djeca,nekada i vise,ali skoro svi problemi i svadje mojih roditelja i dan danas su zbog novca! Oni su i dalje zajedno i vole se i u toj svoj muci,bar malo,to znam i ne kazem da je preci(novac) od ljubavi,ali bez njega je jako tesko da brak opstane. Moj muz npr. nije bogat,ali ima dobar posao,fino zaradjuje,a i ja,to je sve od danas do sutra,koji je posao stalan?!Nijedan!Ali jedna od osobina koju jako volim i cijenim kod njega je sto je radnik,vrijedan,od svoje 15 godine zaradjuje i puno mi je lakse sto znam da cu sa njim uvijek imati bar sta da pojedem,necu biti gladna,a ostalo....Radio je ama bas sve.... Ali evo navescu vam jedan primjer iz moje bliske okoline,ovaj brak je,bar ja mislim totalno iz interesa i vjerujte mi,nekada funkcionise bolje nego moj(a nisam vjerovala do skoro da je to moguce),dakle:On je nju upoznao u Srbiji,kresnuli se par puta,namjerno joj napravio bebu,sve u par dana,ona sta ce,otvoreno meni kaze,,Nisam ga voljela,kako da volim covjeka kojeg poznajem tako kratko,al sta da radim,pobaciti nisam htjela,dosla sam u Republiku S.(GDJE ON ZIVI) da vidim ko je,sta je,(citaj,sta ima,koliko,kako ona moze na osnovu toga znati kakav je on covjek i buduci otac njenog djeteta),vidjela da nije lose,imace sve uslove za djecu(cital-lova)ostala.,,Kaze da je bilo lose,vratila bi se,bila bi samohrana majka... Za 4-5 godina rodila mu 3 djece,sve jedno za drugim,ona nije htjela tako,al se desilo,ko je pita!Kad je ja pitam kako si mogla ostati i roditi djecu covjeku kojeg ne volis i slabo poznajes kaze,,Mi smo se zavoljeli preko djece,kroz sve to,, Dobro,moguce je,djeca ih vezala,ne kazem da oni nemaju nikakva sad osjecanja jedno prema drugom,ali zar svi (uglavnom) ne kazu da kada dodju djeca ljubav izmedju muza i zene se mjenja,smanjuje,nestaje,ne kod svih,ali tako su mi mnogi rekli...A kod njih obrnuto,mozda....[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] On je po karakteru jako tezak,strog,ona njemu ne smije za mnoge(MA SVE) stvari pisnuti,cuti,trpi,ali zato on nju zbog toga cijeni,vraca joj,ali najvise lovicom,ona sa tim zadovoljna,pomaze majci,bratu,ona ima za sve,dobra kola vozi,djeca imaju sve,ona izlazi,provodi se,a on kod kuce,cak joj je rekao da ce moci ugraditi silikone(to joj je zivotna zelja) ako ce to nju usreciti.... I tako funkcionisu,ona je stvarno dobra i domacica uz sve to,dobro kuva,a o vaspitanju djece ne bi da komentarisem.... Znam da nije sigurno preboljela ni bivseg,sa kojim je bila godinama u vezi,ali kaze dobro joj,namjeravaju tako i dalje,pa do kad...Ko to zna,i brakovi koji se rode iz ljubavi nikada se ne zna koliko ce trajati,mogu cijeli zivot,a mogu se raspasti poslije par godina...
|
|
|
|