Anoniman -> RE: Dete ili posao (11.11.2012 21:02:54)
|
Vidi ovako, ti, ako se zaposliš kao vaspitač, daj Bože, radićeš najkasnije do 17 h. Vikendom ćeš biti slobodna. Lepo uzmeš dadilju, nek ti kupi decu iz vrtiča u 15 h i nek ih čuva 1- 2h dok ne dođeš ti ili muž s posla. Nećeš svake nedelje raditi do 17, nekad ćeš raditi kraće pa ćeš ti ići po decu te ti dadilja te nedelje neće ni trebati [sm=smiley1.gif] Dakle, 5dana u nedelji, po 2 sata a ako je sat 200din je 2000 nedeljno. I nek ih čuva svaku drugu nedelju jer ćeš ti raditi kraće- to je 4000 mesečno. Nek je i 6000 pa i 8000- opet nije strašno, jer ćeš i ti početi da zarađuješ [sm=smiley1.gif] Dakle, stisni petlju i kreni. Moj muž i ja ovako funkcioníšemo- on radi od 8 a ja kad sam prva smena radim od 6. On vodi dete u vrtić a ja ga uzimam u 14h. MM inače radi 2 posla, pa radi od 8 do 21, s tim što kad sam ja druga smena, od 13h pa do 19:30- on ne ide na taj drugi posao. Vodi dete u 8 u vrtić a uzima ga u 16h. Ranije je uskakala dadilja i uzimala dete, ali sada uskače samo vikendom tj subotom jer i mm i ja radimo (ja svaku drugu subotu od 6 do 19:30, a mm od 8do 12. Tada N čuva dadilja ili baba. I sve funkcioniše.[sm=modricrtici.gif] Eto, da vidiš da ima i komplikovanijih od vas. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|