jelena038 -> RE: Stednja za buducnost deteta (27.2.2012 8:45:59)
|
Ja ne stedim, ja ulažem. To je moj princip u svemu. Znači, neću štedeti da bi mi dete jednom upisalo fakultet, ali ću svaki dinar dati za knjige, putovanja, radionice, ili svaki slobodan trenutak (umesto da jurim da zaradim) uložiti u vreme u kome mu citam ili ga nesto ucim. Takva sam i u svemu ostalom. Ulažem u imovinu koja ne propada i koju ce svakako naslediti i koju uvek mogu prodati da bih mu dala sa mu treba. Ja sam tip koji kuću zida ciglu po ciglu i svojim ocima vidi svaku koju je zaradio, nego skupljao na kamaru pa nekom dao za gotovu zgradu. Držanje nekog dinara fioci ne mogu da nazovem štednjom, zato što i te pare potrošim ubrzo, pošto moja lična primanja nisu uvek ista i zavise od mnogo stvari, pa kad imam viška, sačuvam za kad nemam posla, pa ih potrosim kad mi zatrebaju, ne držim ih za ukras ni za zaboravljanje. Pare služe da se troše, dovoljno je da se troše pametno. A sa preteranim štedišama i škrticama nikad nisam mogla da stvorim nikakav odnos, takvi ljudi su me oduvek odbijali, uvek mi se činilo da sve gledaju kroz pare, a to mi je skroz bljak.
|
|
|
|