RE: vrt / baštica (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Od cvetića do salatice

Poruka

Olga75 -> RE: vrt / baštica (16.1.2013 15:38:08)

ne verujem , mislim da su se ove dve nesto preracunale [sm=smiley36.gif]
iznikle su sve , iznikli narcisi i zumbuli ali nece prolece jos
samo se nadam da ce sneg da ih prekrije pre nego sto ponovo raspali mraz da mi se ne izmrznu gresne cvecke

viking -> RE: vrt / baštica (16.1.2013 15:40:29)

Ja nigde (ne sad nego od avgusta do oktobra) nisam mogla da nađem seme crvene paprike. Ako neko ima ideju gde to ima da se kupi (gledala po Merkurima, hipermarketima, Uradi sam i sličnim prodavnicama), neka mi javi.

lesica -> RE: vrt / baštica (16.1.2013 15:41:35)

Ma znam,zato i pitam...Od sveg cveća meni je svo to prvo prolećno cveće omiljeno (visibabe,jagorčevina,zumbuli,narcisi,lale i djurdjevak)
Mada i jorgovan ne smem da zaboravim.

Olga75 -> RE: vrt / baštica (16.1.2013 15:41:58)

ima u agros centru ja sam danas narucivala mami onu crvenu
a kazi koja ti treba pa cu procunjati ovih dana pa cu ti poslati

NadaR -> RE: vrt / baštica (16.1.2013 15:42:09)

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Pa jel to nama stiže proleće [sm=bravo.gif] Da počnem da se radujem?

Mozda je samo Olga uzela makaze pa se uplasili cvjetici [sm=smiley36.gif]

lesica -> RE: vrt / baštica (16.1.2013 15:42:21)

Vik,koja crvena paprika? Ona za ajvar?

viking -> RE: vrt / baštica (16.1.2013 15:44:04)

Ne znam ja Olga šta je Agros centar [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
Da, trebaju mi one za ajvar, i još važnije, pečene paprike sa belim lukom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Olga75 -> RE: vrt / baštica (16.1.2013 15:46:09)

e pa te sam sad narucivala [sm=smiley4.gif]
nekad je to bilo skala green , sad kad se jave na telefon kazu agros centar [sm=smiley36.gif]
inace ta neka crven ( misina paprika se zove ) je 1gram 1 euro a mislim da mi rece covek da u gramu ima oko 100 semenki

viking -> RE: vrt / baštica (16.1.2013 15:47:45)

e, pa daj kilo! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lesica -> RE: vrt / baštica (16.1.2013 15:50:43)

Vik,ja zasad mogu da ti pošaljem samo pečene paprike [sm=smiley36.gif]
A što se semena tiče,imaš nekolicinu proizvodjača semena,mogu da ti pošaljem pp,a uvek možeš da pozoveš poljoprivredni fakultet i tražiš odsek za povrtarstvo.

boba 11 -> RE: vrt / baštica (16.1.2013 20:40:26)

klik
klik
Inace za te svrhe najbolja je -slonovo uvo a moze i ova amfora vidim da nemaju u ns seme slonovo uvo[sm=smiley1.gif]

viking -> RE: vrt / baštica (17.1.2013 13:36:02)

Bobo, tek sad vidim ove linkove (btw, prvi neće da mi se otvori), hvala ti puo :)

Ivanka 75 -> RE: vrt / baštica (17.1.2013 14:43:16)

Krenule mi visibabe u dvorištu [sm=bravo.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: vrt / baštica (17.1.2013 14:50:25)

Jao ja im se uvek jaaako jako obradujem..jeste da nece jos prolece al one me podsete da i nije tako daleko [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

boba 11 -> RE: vrt / baštica (17.1.2013 21:15:54)

IZVORNA PORUKA: viking RR

Bobo, tek sad vidim ove linkove (btw, prvi neće da mi se otvori), hvala ti puo :)

Ja ga otvorim inace zove se Superior-seeds

Lu -> RE: vrt / baštica (18.1.2013 9:12:52)

Vik pa naruči sa ebay-a, ja sam naručivala čokoladne paprike, ljubičastu mrkvu, crni paradaiz itd...
Nisam slikala i žao mi je ali mi je sve uspjelo, ostavila sam i sjeme.

Ja imam problem što mi u plasteniku mrzne luk i salata, oporavi se tek na proljeće kad zatopli ne znam jel to normalno kod plastenika koji se ne griju?
Ja imam jedan mali, ne pada mi na pamet da ga grijem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Olga75 -> RE: vrt / baštica (7.2.2013 8:54:54)

e ovako , moje visibabe su skoro precvetale , iznikli i narcisi i zumbuli i jagorcevina procvetala ali krokusa nigde , izgleda da su ponovo poumirali i ja ih vise saditi necu pa da su najlepsi na svetu [sm=smiley6.gif]

Ivanka 75 -> RE: vrt / baštica (7.2.2013 16:27:44)

I ja cekam krokus al ga nema :([sm=smiley13.gif]

Lu -> RE: vrt / baštica (7.2.2013 16:48:57)

Olga pa kod tebe proleće[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Kod mene nema ništa...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Eh kad sam već tu da pitam ove što imaju vrtove, kad krećete sa sijanjem sjemena za rasadu?

Štetica -> RE: vrt / baštica (7.2.2013 19:31:40)

Kod mene krokusi iznikli,ako nastavi ovakvo vreme za koji dan ce i cvetati. A ruze su posebna prica,patuljaste su olistale a čajevke napupile da listaju,nadam se da nece biti jaceg mraza bez snega pa da ih unisti,a nemoguce ih je pokriti jer imam oko 80 zbunova,svuda po dvoristu.
Lu zavisi koje seme,ako je povrce za plastenik to bi trebalo sada do kraja februara,povrce za bastu i seme cveca sredinom marta,ali da bude zasticeno ili najlonom(rasadnik)ili u kuci u zardinjerama blizu prozora ali sa staklom preko dok nerazvije prvi par listova.

Olga75 -> RE: vrt / baštica (8.2.2013 9:23:35)

Lu , moja mama je vec posadila paradajz , papriku , zelanu salatu a jos jesenas je pozabadala lukac [sm=smiley36.gif]
a ja cu od nje uzeti ono sto bude jadno pa ne bude islo u plastenik
i to onako po par strukova da se zanimam i nerviram kad krene susa [sm=smiley36.gif]
Stetice , nemoj da su ruze vec olistale , joj , valjda nece vise biti jako hladno
kod mene su i ljiljani onako lepi veliki ( oni beli ) valjda im nece biti nista

Štetica -> RE: vrt / baštica (8.2.2013 9:38:33)

Olga sve lukovice(ljiljani,gladiole,kane,dalije)kojima je vreme cvetanja april pa nadalje,mozes da skines taj zeleni deo i prekrijes sa jos malo zemlje,tako ih vracas u fazu mirovanja,i budu lepe taman kad treba.
Ja dam juce pelcovala bozicni kaktus,i amarilise povadila iz zemlje,razdvojila lukovice i zasadila svaku posebno,tako da cu ih imati punooo(18kom),a to mi je omiljeno cvece.
Ako nekoj treba visoka krupnocvetna bela hrizantema(bela rada)mogu da posaljem,jer su mi se rasirile kao zaraza,a nesto mi zao da cupam i bacim.

Olga75 -> RE: vrt / baštica (8.2.2013 9:41:48)

jao ja volim te margarete , imala sam i bele i nezno roze ali su nestale [sm=smiley13.gif]
a ti moji ljiljaani su bas sad veliki , pa dobrih 20 cm , kad su precvetali pustila sam da seme odleti pa tek onda posekla stabljike i oni su bas narasli a dalije , kane , gladiole ja vadim za svaki slucaj

Štetica -> RE: vrt / baštica (8.2.2013 9:56:37)

Samo sam gladiole povadila iz zemlje i to krupne lukove,a sitni su ostali pa sta im bog da,kao i kanama,mada one idu duboko u zemlju pa ce valjda preziveti.
Ako hoces hrizanreme i narandzasti hemerocalis ostavi mi na pp podatke isaljem ti,jer to se nenormalno siri. Hemerocalis sam pre 4godine kupila u saksiji precnika 17cm,a sad ga ima u jednom krugu skoro 1,5metar.

Olga75 -> RE: vrt / baštica (8.2.2013 9:59:42)

a sta je hemerocalis ?
hrizanteme hocu , hvala ti a ja cu napraviti reviziju mojih biljaka pa cu ti ponuditi , samo da prodje ovaj danasnji maskenbal [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>