RE: vrt / baštica (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Od cvetića do salatice

Poruka

Lu -> RE: vrt / baštica (30.5.2012 7:45:53)

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Žene, kad prolaze jagode, imate li neke prognoze?

Ako misliš na ove na tržištu gdje su tu su, kupovala sam ih i ja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] 

Moje tek zrele nađem po šačicu, fali im sunca ali kad krenu ima ih do jeseni, mjesečarke.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: vrt / baštica (30.5.2012 9:47:05)

Mene zanima do kad ih ima, tj kad ih više neće biti, pošto volim da ih kupim na kraju sezone za zimnicu, budu najslađe[sm=smiley36.gif]

Olga75 -> RE: vrt / baštica (30.5.2012 10:04:16)

nemam pojma do kada ce ih biti , u nedelju kod nas na pijaci , doduse mala je , bilo je na dva mesta i to po 150 dinara [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: vrt / baštica (30.5.2012 10:08:48)

Kod nas je još puna futoška pijaca, ali me strah da ne prođu, da ne omašim. Ma, kupiću za vikend, pa šta mi bude. Hvala ženske[sm=smiley1.gif]

lesica -> RE: vrt / baštica (30.5.2012 10:10:13)

Ja cekam sumske,mada kakvo je vreme...

Olga75 -> RE: vrt / baštica (17.6.2012 11:01:12)

ljudi procvetala mi lavanda [sm=bravo.gif]

red3lilu -> RE: vrt / baštica (17.6.2012 12:51:15)

Svaki put se oduševim kad naiđem na teme koje volim, a sad vidim da je ova slabo posećena, šteta[sm=smiley13.gif]

Olga [sm=bravo.gif] lavanda je čudo [sm=smiley1.gif]. Svoju obožavam, prošle godine je u dva navrta cvetala a prvi put tako oblino. Nisam više znala gde sve da poguram suve cvetove, imam ih po svim ćasama i u garderoberu [sm=smiley1.gif]. Još i sada intenzivno mirišu, a evo i ovi napolju ponovo cvetaju[sm=bravo.gif]. Sad je to već 5 velikih žbunova a kupila sam ih pre 3 sezone [sm=smiley1.gif]

Ove godine sam kupila i palantu paradajza i paprike. Prvu papriku još nikako da uberemo a sazrela je, žao nam je, lepša je na stabljici[sm=smiley36.gif]...a paradajz je već metar i po i cveta i dalje...
Probala sam da posadim dinje i tikvice al ih je kiša udavila..

Snelle -> RE: vrt / baštica (17.6.2012 13:18:46)

Opa Olga, moraću da dođem na praksu [sm=smiley36.gif]
Red, fotke, fotke, fotke!
Ja se iskreno nadam da ću jednog dana imati svoj kućerak sa baštom, gde ću da posadim sve ono što volim, iako će sve brzo propasti i osušiti se [sm=smiley36.gif]

Olga75 -> RE: vrt / baštica (17.6.2012 15:39:22)

naravno Snelle , naucicu te sve sto znam [sm=smiley36.gif]
ja sma bila sigurna da ce se jadna lavanda smrznuti prosle zime , posadjena je gresna jesenas ali izgleda da sam je dobro zastitila
a sad imam novi problem , hortenzije su mi jaaaadneeeeee , u hladu su tj imaju bas malo sunca i zavetrina im je i tako a one su nekih svetlih listica , cvet im je sicusan , jadne su bas [sm=smiley24.gif]

red3lilu -> RE: vrt / baštica (17.6.2012 16:18:49)

Ja sam dobila 2 velika busena hortenzija jesenas, i isto tako cmrljaju, male su, svetlih listova, zamtenule su cvet al neće biti veći od pingpong loptice...

Mene već evo petu godinu muči patuljasti javor, mali je i raste svake godine jača, ali nikako da mu ugodim, verovatno mu nešto ne štima zemlja ili voda, listovi mu budu svetli i išarani braon tačkicama...al šta znam...
[img]http://www.dodaj.rs/t/3u/cM/INMFM5m/dscf0937.jpg[/img]
Evo klematis takođe ove godine premijerno tj da se mogu pohvaliti s njim
[img]http://www.dodaj.rs/t/3s/Mq/4Z7J6BGz/dscf0935.jpg[/img]
Jesenas kupljeno drvo paulovnije, polako ali sigurno napreduje
[img]http://www.dodaj.rs/t/27/YC/1CK0Rs68/dscf0934.jpg[/img]
i jedan KLIK da vidite šta će to biti kad poraste [sm=smiley36.gif]

Bašča
[img]http://www.dodaj.rs/t/I/L2/1Ty3xMoR/dscf0940.jpg[/img]
joj imam još puno svašta ali ovo su mi ovogodišnji, pa su interesantni..trenutno nam je sve još u radu i bašta i kuća...polako se kućimo...

Olga75 -> RE: vrt / baštica (7.8.2012 22:39:09)

meni je sve od ove suse izgorelo [sm=smiley13.gif]
nema veze sto sam zalivala ono je katastrofa , plus mi je ono nevreme polomilo orah , razbucalo kupine , dvoriste izgleda kao prirodna katastrofa [sm=smiley13.gif]
sto je najgore nije samo moje dvoriste takvo , takve su i sve njive u ovom ataru [sm=smiley13.gif]

red3lilu -> RE: vrt / baštica (7.8.2012 22:47:12)

Pa jeste zalivali??
U kom ste vi ataru (delu grada)? Prvo što sam uradila posle onog nevremena jeste da sam proverila moju bašticu... Neverovatno ali kod nas se uopšte u dvorištu nije ossetilo da je bilo nevreme...Ništa se pomerilo nije...

Olga75 -> RE: vrt / baštica (7.8.2012 22:49:57)

pa zalivamo svaki dan ali je dvoriste veliko a orah stari , vetar je ovde bio bas jak , kod Kolevke je izlomio par drva , ma cudo je napravio , kad sam prosla Prozivkom nisam mogla da verujem

Snelle -> RE: vrt / baštica (7.8.2012 22:51:40)

Jao red, tek sad vidim Paulownia, Clematis - OBOŽAVAM! A prvo, jel japanski javor?
Sad vidim da si napisala patuljasti javor, ali to je japanski javor. On je za održavanje užasno težak, trust me!

red3lilu -> RE: vrt / baštica (7.8.2012 22:59:09)

Jeste Acer Palmatum - al ja to po domaći patuljasti, i da, znaaam da je osetljiv al kad sam ga tako dugo želela...
Paulowniu sam jedva nalovila, to je poklon mom mužu, i sad je već metar i po visine a proletos posle onih silnih snegova sam je odrezala do zemlje i pomirila se sa sudbinom da neće preživeti...
Clematis - nije onaj koji mi se dopada, dobila sam ga i tutnula gde ne treba, seliće se na jesen...
Imam ja još svašta nešto u dovrištu...ali otom potom, lavandu sam pobrala i eno miriše u ormarima, čekam sad drugo cvetanje...

Malo sam zbog ove trudnoće morala da zapustim bašticu, ali bože moj, na proleće ću sa klincima da čeprkam... e tek tad ću imati s čim da se hvalim[sm=smiley36.gif]

Sanchy -> RE: vrt / baštica (7.8.2012 22:59:37)

Meni je krastavac super rodio a paradajiz ne bas sjajno[sm=smiley13.gif]..jedini to i sadim posto mi je basta mala...sto se tice cveca sve mi buja kad stignem postavicu koju sliku...sad sam se nameracila da idem u rasadnik da kupim zimzeleno nisko rastinje sabina ili plavi tepih ili oba mnogo dobro izgleda[sm=smiley1.gif]

Snelle -> RE: vrt / baštica (7.8.2012 23:02:52)

Blago vama kad imate baštice [sm=smiley13.gif]
Ja sam diplomirala na japanskom javoru. Radila sam ožiljavanje na preko 600 reznica, sa i bez fitohormona - procenat uspešnosti - jadan i bedan!

red3lilu -> RE: vrt / baštica (7.8.2012 23:03:04)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

pa zalivamo svaki dan ali je dvoriste veliko a orah stari , vetar je ovde bio bas jak , kod Kolevke je izlomio par drva , ma cudo je napravio , kad sam prosla Prozivkom nisam mogla da verujem

Da, baš je napravio haos, ali nas kao da je zaobišao, bar koliko ja iz kuće sad izlazim i što čujem tj. ne čujem da se ljudi puno žale da je u Šandoru bilo strašno..

Olga75 -> RE: vrt / baštica (7.8.2012 23:04:07)

ja sam u Keru [sm=smiley36.gif]
a kod mame u Sandoru nije bilo nista

Snelle -> RE: vrt / baštica (7.8.2012 23:05:02)

IZVORNA PORUKA: Sanchy

sad sam se nameracila da idem u rasadnik da kupim zimzeleno nisko rastinje sabina ili plavi tepih ili oba mnogo dobro izgleda[sm=smiley1.gif]

Šta je ovo? [sm=zmeden.gif]

red3lilu -> RE: vrt / baštica (7.8.2012 23:06:23)

IZVORNA PORUKA: Snelle

Blago vama kad imate baštice [sm=smiley13.gif]
Ja sam diplomirala na japanskom javoru. Radila sam ožiljavanje na preko 600 reznica, sa i bez fitohormona - procenat uspešnosti - jadan i bedan!

Pa eto, vidiš sliku, toliki je bio i kad sam ga kupila, mislim da mu je ovo peta godina, a redovno ga svake godine moram poseći jer mu se izbace neke fleke po lišću i granama... Ne znam kako bi mu ugodila, kakvo zemljište da mu podesim... Baš volim javor, al on mene[sm=zmeden.gif]...

red3lilu -> RE: vrt / baštica (7.8.2012 23:08:40)

IZVORNA PORUKA: Snelle

IZVORNA PORUKA: Sanchy

sad sam se nameracila da idem u rasadnik da kupim zimzeleno nisko rastinje sabina ili plavi tepih ili oba mnogo dobro izgleda[sm=smiley1.gif]

Šta je ovo? [sm=zmeden.gif]

Sabinom zovu poleglii zimzeleni grm koji kod mene na prvoj slici možeš videti ispod javora... bar sam ga i ja pod tim "nadimkom" kupila

Snelle -> RE: vrt / baštica (7.8.2012 23:11:48)

Možda da naučiš japanski pa će te više voleti [sm=smiley36.gif]
Može biti da mu ph vrednost zemljišta ne odgovara. A da bi to utvrdila treba ti neki pedolog, da uradi analizu zemljišta, pa da onda na osnovu toga da li je previše kiselo ili previše bazno odradiš odgovarajući tretman. A za visinu, nemoj ni očekivati da za narednih 5 godina poraste nešto mnogo više, takva je vrsta.
A znaš li lat. naziv slučajno? Ja samo tako raspoznajem biljke. Kapiram da je "sabine" naziv sorte. ali koje vrste?

red3lilu -> RE: vrt / baštica (7.8.2012 23:26:06)

juniperus horizontalis
inače nisam školovana, radila sam u cvećari dok sam se školovala i toliko zavolela bilje da mi se lepe nazivi ko da sam profesionalac, ai google je čudo, nekad bukvalno napišem opis npr. lista određene biljke i molim boga da je nađem u slikama[sm=smiley36.gif]
kad sam luda...tako sam našla da nepoznato drvo koje raste u mom dvorištu jeste jasen[sm=smiley36.gif]

Snelle -> RE: vrt / baštica (7.8.2012 23:33:16)

Eh, znaju fotke mnogo puta pogrešno da ti kažu, jer listovi mogu da liče i na neke druge, ali raspored listova, izgled cveta...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>